reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o benefitach

dziekuje zanetabd7!:)wiem musze sie uzbroic w cierpliwosc tylko niewiedzialam ze tak dlugo sie czeka bo kolezanki mialy bardzo szybko.Ale te Twoje znajome co czekały rok tzn jedna to urodzila w uk?do jobseeker allowance nie potrzeba miec rezydenta,i szybko rozpatruja ok 2 -4tyg ale moze byc dłuzej wiesz jak w anglii jest na wszystko sie zawsze czeka.Pozdrawiam!

reklama
Mam pytanie do tych dziewczyn, które już pobierają CHTC.
W symulatorze/kalkulatorze na stronie HM Revenue&Customs dostępnym TUTAJ na samym końcu obliczeń jest stwierdzenie: "
This is the amount your household may be entitled to from 25/04/2010 until 05/04/2011". Co oznacza: To jest kwota do której twoje gospodarstwo domowe jest uprawnione w okresie od 25/04/2010 do 05/04/2011. I teraz pytanie jest, czy jest to kwota roczna i nalezy ją sobie podzielić na miesiące, czy kwota przyznana miesięcznie???

ooo matko madzia z Limerick do Belfastu.Nie boicie się??
powiem Ci,że moim zdaniem powinny...hmm
zawsze możesz zajsc do Sociala i zapytac po prostu.wtedy moze od razu dadza Ci formularze i pokieruja.
chociaz w Limerickim Socialu to nie wiem czy tak chetnie pomoga.
z drugiej str jak ja sie przenosilam to byli happy ,hehehe pozbyli sie jednego interesanta :-)

no masz racje pewnie beda sie cieszyc . :) . tak Ci powiem szczerze ze sie ciesze ze sie przeprowadzamy poniewaz tu w Limerick jest masakra zamykane sa sklepy ludzie nie maja kasy i jedynie co sie slyszy to to jak kogos napadli . nie ma pracy w Limerick a zyc tylko ze socjala to wegetacja ktora mi sie nie podoba .:)pozdrawiam.

Kurcze czytam Wasze wypowiedzi i mózg mi się lasuję, mnie to wszystko dopiero czeka i myślałam, że w miarę jasne, dostałam książeczkę od midwife i tak takie logiczne się wydawało a z tego co Wy piszecie to zupełnie inny obraz mi się wyłania.
a ja do tego teraz dostane za swoje lenistwo bo wcześniej pracowałam ale jakoś zawsze było coś ważniejszego niż zajęcie się home office i ubezpieczeniem a teraz trzeba będzie, do tego właśnie się przeprowadziliśmy i póki co nie pracuję i raczej pracować nie będę więc w ogóle myślę nad sensownością płacenia im za ho

reklama
Hej wszystkim mamusiom :) :* jestem tu nowa i mam pytanko a w sumie to kilka :) jestem w 4 miesiącu ciąży i dostałam zwolnienie lekarskie do czasu kiedy będę mogła odejść na macierzyńskie czyli te 11 tygodni przed porodem. W sumie moje chorobowe będzie 13 tygodnie i przez te 13 tygodnie będę miała płacone tylko 79,50 funtów tygodniowo, moja normalna stawka wynosiła 210 tygodniow więc różnica troszke jest. :) Chciałabym dowiedzieć się czy któraś z Was była w podobnej sytacji i jak sobie z tym poradziła , może w tym wypadku należy sie jakieś dofinansowanie , benefit ? Jeszcze jedno co wtedy z macierzyńskim czy będzie brana pod uwage moja normlana stawka kiedy pracowałam , czy te 79,50 za chorobowe ? bo jeśli stawka chorobowego to wtedy nie kwalifikuje sie do macierzyńskiego od pracodawcy ;/ pomóżcie :) z góry dzięki za odpowiedź :*

Do góry