reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o benefitach

czesc dziewczyny:-)
ja jak skladalam o benefity to tez mi powiedzialy te pindy ze do 26 tyg moge czekac na decyzje,ale dostalam wszystko po 2 miesiacach,ale raz na tydz dzwonilam i sie przypominalam:-D:-D:-D

moze mi tez ktoras z Was pomoze:-)

otóż to...po urodzeniu pobieralam MATERNITY ALLOWANCE,które skonczyło mi sie we wrzesniu...automatycznie powinnam zadzwonic do revenue i powiedziec ze juz nie jestem osobą pracujaca i ze nie nalezy mi sie WTC...no ale niestety nie zadzwonilam,bo akurat cienko z kaska bylo i pobieralam jeszcze 1 miesiac po czym poinformowalam ich ze juz nie pracuje.teraz siedze w domu a kwiecien tuz tuz i trza sie bedzie rozliczyc...no i czy moje Maternity Allowance liczone jest jako zarobek,czy poprostu nie mam zadnych zarobków w tym roku podatkowym??wogóle to musze sie rozejrzec za czyms chociaz na miesiac zeby im nie oddawac tego co pobralam...no chyba ze macierzynskie wliczane jest do zarobku to bedzie ok;-);-)

reklama
czesc ja pobieralam maternity allowance i kiedy dzwonilam podawac roczne zarobki meza i moje, pani mnie poinformowala ze tylko meza bo moje maternity allownce sie nie wlicza.

witajcie

mam pytanie odnosnie child tax credit. chodzi o ilosc godz przepracowanych w tygodniu. pracowalam w roznych godzinach i wyliczylam z payslipow ze srednio bylo to 40h. a jak liczyc okres jak sie jest na macierzynskim?? w kontrakcie nie mam ile godz tygodnowo mam pracowac

sorry,juz wszystko wiem:-),troche sie zakrecilam:baffled:.nie bylo pytania

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej Dziewczyny

czy moglybyscie mi podpowiedziec gdzie nalezy wyslac dokumenty na SSMG?
z gory dzieki :tak:

hej dziewczyny mam pytanie. Obecnie pobieram SMP- konczy mi sie w marcu, dostajemy tez z mezem CHB i CHTC, na working tax nie kwalifikujemy sie.
mozecie mi powiedziec czy jak zostane z mala w domu to cos wiecej mi sie nalezy, czy lepiej wrocic do pracy? jakie sa doplaty do zlobka? wolalabym zostac z corcia w domku jeszcze z pol roku no ale niedlugo konczy mi sie SMP i z jednej wyplaty to ciezko...czy cos by mi sie nalezalo jako bezrobotnej?
z gory dzieki

witajcie

mam pytanie odnosnie child tax credit. chodzi o ilosc godz przepracowanych w tygodniu. pracowalam w roznych godzinach i wyliczylam z payslipow ze srednio bylo to 40h. a jak liczyc okres jak sie jest na macierzynskim?? w kontrakcie nie mam ile godz tygodnowo mam pracowac

sorry,juz wszystko wiem:-),troche sie zakrecilam:baffled:.nie bylo pytania

to podaj ze 40 ale to dziwne ze na kontrakcie nie masz liczby godzin??!! musza byc one podane a jesli nie to lepiej dla swojego interesu zapytaj sie w pracy o to zeby one na nim byly i popros o tyle ile mniej wiecej pracujesz (40) bo jak w razie czego w twojej firmie beda ucinac godziny to nie bedziesz miala wyjscia i tyle robic a tak jak masz na kontrakcie to tyle mozesz wymagac i musza ci dac

reklama
Hej dziewczyny
mamy pytanie przyznali mi child tax credit , i ponoc bez tego nie dostane SSMG wiec teraz skora dostaje 20funtów do kwietnia a potem po 10F( nie wiem dlaczego tak podzielili,) CTC musze od nowa składac wniosek na becikowe ? bo wczesniej dostałam odmowe ze musze najpierw dostawac jakies benefity i wtedy otzrymam te 5ooF .
i czy jest wogóle szansa ze dostane te 5ooF ??
wypisując od nowa wniosek jest potzrebny podpis połoznej , wiec teraz musze jescze latac za położną zeby mi wypisała ponownie czy nie?

ciezko jest być nabieżąco w tych sprawach -głowa peka!!

Do góry