reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o benefitach

reklama
czesc nie jestem pewna ale ten numer to twoj employer number, co do macierzynskiego ja czekalam chyba do 6 tyg, i nie dostalam zadnego listu z decyzja tylko kase na konto z wyrownaniem od daty od kiedy mi sie nalezalo, a dopiero za kilka dni list.
mysle ze mozesz poczekac do 6 tyg jak nie bedziesz miala kasy na koncie to pewnie trzeba bedzie zadzwonic. napewno wyrownaja od daty kiedy ci sie nalezy. co do numeru niestety nie wiem jaki, maciezynski pobieralam przy 1 dziecku, wiec dawno.
pozdrawiam

a powiecie mi dziewczyny czy moge się ubiegać o Healt in Pregnancy Grant czy jakoś tak....bo w necie czytałam,że tzreba być po 24 tyg ciąży...dostać info od połoznej o żywieniu w ciąży oraz legalnie przebywać w UK....czyli jak mam dowód i pochodze z kraju unijnego mogę sie ubiegac o to 190 funtów? Każdy znajomy mi mówi co innego...a co do tego Sure Start...kolega mówił ze znajomi nie brali zadnych benefitów ani nic..a dostali kase...wiec nie wiem...

KalaKRK witaj
Nie chce Cie martwic,ale Health in pregnancy Grand został zlikwidowany.Ja się na niego jeszcze załapałam,ale z moim terminem byłam jedna z ostatnich którym przyznali. Nic nie szkodzi jednak zapytać położnej przy najbliższej okazji,bo to należało się bez względu na zarobki itp.

Aby ubiegac się o HIP nalezalo ukonczyc 25 tc najpozniej 1 go stycznia 2011. Po tej dacie HIP nie przysluguje. Pisałam o tym w przewodniku po benefitach. Ta inf. mozna znalesc rowniez na stronie direct.gov.uk

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry