reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o benefitach

czesc dziewczyny,czytam tak i czytam i widze ze z tymi benefitami to ciezka sprawa.ja sie jeszcze nie przygotowuje ale zagladam do was co jakis czas i jestem przerazona ze takie problemy....ja mam jeszcze troszke czasu ale juz sie boje...ostraszka co do tego becikowego to jak nie dostaniesz w uk to czytalam ze mozna sie starac w polsce jakbys pojechala na jakis czas(nie na tydzien )tylko troszke dluzej zeby to zalatwic.czas na skladanie w polsce to do roku od narodzin wiec moze cie to pocieszy....oczuwiscie kasa nie ta sama ale zawsze cos..;-)pozdrawiam

reklama
Czesc dziewczyny nie wiecie moze czy jezeli ktos nie jest zarejestrowany w home office a pracowal legalnie to dostanie child benefit?

Witam.
To prawda, ze musisz byc zarejestrowana w home office jesli benefity sa na Ciebie, jesli na Twojego meza, a TY nie pracujesz to On musi.
Moj nazeczony wysylal aplikacje na Child Benefit, Tax credit i przez to, ze nie zmienil pracodawcy w home office( pare lat wczesniej sie juz zarejestrowal, zaplacil 90 funtow, ale pracowal przez agencje, potem dostal kontrakt i nie powiadomil ich) nie dostalismy zwrotu z Child Benefit:no: ,ale teraz dostajemy juz normalnie:tak:

Co do Child tax credit i Working tax credit czekamy juz siedem miesiecy:szok::wściekła/y:Ale wczoraj nam powiedzieli, ze w poniedzialek nas powiadomia ile bedziemy dostawac i od kiedy:-D. Nie moge sie doczekac tego zwrotu!
pozdrawiam!

Dziewczyny czy któraś mnie oświeci i napisze mi od kiedy zwracają CTC?? Od dnia narodzin dziecka czy od momentu wysłania aplikacji?? Bo już dwie różne wersje słyszałam, z góry dziekuję:-)

z tego co wiem to zalezy kiedy zlozysz aplikacje, oddaja do max 3 miesiecy wstecz od zlozenia....czyli jak twoja dzidzia ma np pol roku i zlozylas wlasnie aplikacje to oddaja ci za 3 miesiace wstecz, a jak np ma miesiac to oddadza ci za ten miesiac;-)

Dziwna sprawa z tym dodatkiem :confused: od wysłania aplikacji minely moze 3 tygodnie, az pewnego dnia zagladam na konto a tam niespodzianka, pojawilo sie owe 500 funtow:-) uciwszylam sie niesamowicie, ale martwi mnie, ze nie dostalam zadnej decyzji, ani info o tym ze jakis przelew czy tam cokolwiek...

reklama
Karolina uwierz, że list możesz dostać po dobrych kilku tygodniach :-D My często gęsto mamy różne wpływy, a listy przychodzą jak już po kasie śladu nie ma ;-)

Do góry