reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o benefitach

Oj tak Karolina. Widzę, że jesteśmy na podobnym etapie ciąży :)
raczej nie licz na to, że ktos Cie bedzie badał ginekologicznie...jeśli jest wszystko ok to tylko sprawdzają mocz, krew i mierzą brzuszek aby sprawdzić, czy dzidzia dobrze rośnie...a miałas chociaż jedno USG tutaj??

reklama
Miałam USG nawet dwa razy :-) jestem po wizycie u położnej, która trochę mnie nastarszyła. Pierwsza miałam cesarkę i ona na to, że teraz pewnie też, bo oni nie znają stanu macicy i boją się żeby nie pękła podczas porodu. Sama nie wiem na co się szykować, umówila mnie na połowę września na wizytę w Pippa Clinic, szczerze nie wiem co to za poradnia, słyszałyście coś o takiej poradni???:confused2:

Ostatnia edycja:
ja skladalam papiery tydz po urodzeniu malego :tak: i do tej pory nie dostalam zadnej odpowiedzi:dry: a maly ma skonczone 8 tyg!!!!
chcialabym zadzwonic i dowiedziec sie o co tam chodzi ale nie moge znalezc nr tel
nie zostalo mi juz duzo czasu bo maly zaraz skonczy 3 mc i bedzie po ptokach:shocked2:
i tak juz stracilam jedna kaske co sie nalezy w 26 tyg ciazy!!! a tego nie moge przepuscic!!!!
czy ktos moze wie jakis nr tel ? dzieki

uuu to nie zazdroszczę.... ale pisz od skutku, oni czasem tak mają, że po prostu odrzucaja wnoski mimo tego, że się należy. Poszukaj jakiegos numeru na stronce jobcentre plus.

chyba tak zrobie ale to znow trzeba dzwonic po health wizytor i umawiac sie na wizyte sprzatac w domu na jej przyjscie haha
nie generalnie zawracanie gitary moze dam jej od razu kilka do podpisania:-D i tym razem wysle z doreczniem bo zdazylo sie ze listy nie dotarly do jobcentre :tak: i kto w to uwierzy!!!!
moja kolezanka skladala i odeslali jej list ze nie dostarczyla wszystkich zbednych dokumentow :confused2: ale jakie dokumenty przeciez tam trzeba date urodzenia dziecka i to wszystko!!! jednym slowem burdel sorki za okreslenie wszystko nie tak jak powinno!!!!!!! rece sie lamia i ja tez!!!!!!:sad:

;-)heh, no fatycznie, może lepiej jak zaoparzysz się w kilka wypełnionych wniosków. ja wysłałam moje aplikacje 3tyg temu i cisza, sama jesten ciekawa jaka bedzie opowiedz. Dodam, że mam takie szczęscie, że gdzie czegoś nie wyslę to czekam całymi tygodniami i zazwyczaj czegos brakuje:szok: ostatnio dostalam rachunek counsil tax w wys, 188 funtow na chate w ktorej nawet nigdy nie bylam i nie mieszkałam, ten papierkowy rozgardiasz jest wszędzie!!!:sorry2:

hahaha no to rzeczywiscie smieszne a ja myslalam ze ja mam pecha ;-) tu wszystko jest odwrotnie :confused: a ja nazekalam na Polske zla dziewczynka ze mnie
jakby tak zebrac wszystko do kupy co mi sie przydazylo tutaj to wyszlaby nie zla komedia:-D
ale mam nadzieje ze tobie sie uda trzymam kciuki

no i zaczęły sie schody! Dziewczyczyny czy ktoras z Was moglaby przetlumaczyc mi kilka zdan?? Domyslam sie ze nie zmienilam gdzies adresu i dlatego odeslali mi cala aplkiacje z powrotem :crazy: ale nie jestem pewna, moj angielski w takich listach zawodzi :wściekła/y: z gory dziekuje wam!
Your application form cannot be processed as the address you have provided on your claim form is not the same as the one your benefit provider is holding.please inform your benefit provider of your change of address. Once this is done we can then assess your claim.

Ostatnia edycja:
Nie mogą rozpatrzyć Twojej aplikacji, ponieważ podany adres jest inny niż na beneficie, o który się ubiegałaś. Zmień adres i wtedy będą mogli rozpatrzeć ponownie Twoją aplikację ;-)

reklama
dzieki sliczne :) tak myslalam, nie bardzo rozumiem o jaki adres im chodzi, poniewaz mieszkam od czterech miechow w innej chatce, ale adresy wszedzie pozmienilam i oczywiscie w aplikacji podalam nowy!

Ostatnia edycja:
Do góry