reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o benefitach

Najlepiej udaj się do Citizens Advice Bureau, myślę, że oni mogą Ci pomóc i przyspieszą jakoś tą procedurę. Tutejsi pracownicy urzędów nabierają rozpędu jak ktoś z CAB do nich zadzwoni, bo tak to na wszystko mają czas ;-)

reklama
moglam spodziewac sie ze nie bedzie tak prosto :crazy: zadzwonie do ksiegowej, moze doradzi mi o co moze im chodzic z tym adresem, no jesli nie to wysle im to ponownie, moze odeslali i przykleili pierwsza lepsza kartke zebym zrezygnowala, ale ojoj ja nie poddam sie :no: dzieki za rade! dodam ze nie mialam nigdy pojecia ze istnieje cos takiego jak CAB, czy oni w kazdej swej placowce maja polakow??

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny mam do was wielka prosbe podajcie mi adres umozliwiajacy wyslanie SURE START MATERNITY GRANT bo szukam juz pol dnia i nic

Ja również słyszałam, że można to zostawić w jobplus, tylko sęk w tym, że oni nie bardzo chełpią się do roboty, no i tak odsyłają do: DEPARTAMENT FOR WORK AND PENSION
PO BOX 42971 LONDON SW12 9YS

Ja wyslalam aplikacje 4-5 razy i za kazdym razem odmowa. Juz nie chce mi sie z nimi walczyc tym bardziej ze minely 3 m-ce od narodzin synka. Tak wiec gdybym urodzila w polsce to przynajmniej becikowe bym dostala a tu fige z makiem otrzymalam od angielskich urzedasow :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Zeby byloo smiesznie gdy poszlam po aplikacje i poprosilam o kilka (wiedzac z gory ze bede musiala wysylac ilka razy) powwiedzieli mi ze moga dac tylko jedna. I tak co tydzien latalam po nastepne. Bo po tyg czasu odpisywali mi.

reklama
Dlatego ja od razu wysłałam do głównej siedziby, żeby uniknąć podobnej sytuacji (chociaż raz mi juz odesłali, ale to dlatego ze adresow nie zmienilam). Nie poddawaj się, ta kasa nalezy sie kazdej mamie!!! Moze spróbuj przez CAB, tak jak radzi Kacha_Wawa.

Do góry