reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko na temat spacerówek !

Dziewczyny proszę o porównanie:
Maclaren techno xt maclaren quest i maclaren xlr.
Wiem, jakie mają wysokości rączke ale nie mogę znaleźć informacji, czy tylko xlr ma taką budę wielką odpinaną z ekspresu? Czy tamte też?
Mam już dużą i fajną spacerówkę (mura 4) i potrzebuję coś lżejszego do pociągu, samochodu czy po mieście na spacery.
Czy quest wystarczy?
Mam 177 cm wzrostu - jak się mają wasze doświadczenia do wysokości rączek?
Moje dziecko często śpi na spacerach, więc musi być pozycja leżąca.

I jeszcze ostatnie znalezisko: cybex topaz. Wyglądem bardziej mnie przekonuje, opisy też świetne.
Macie jakieś z nimi doświadczenia?

Z góry dzięki za fachowe odpowiedzi:)

quest jak najabrdziej wystarczy jesli chodzi Ci o wiek dziecka w nim jeżdżącego (twoja córcia widze ma 11 m-cy). Moja córa dostała swojego w wieku 14 i też spała na spacerach. W questech od 2012 r siedzisko rozkłada się na płasko, we wcześniejszych nie i to mojej córce nie pzeszkadzało by spać.
Jeśli natomiast chodzi Ci o twój wzrost to bezpieczniej będzie kupić xt (mam obecnie dla syna), nie mam zastrzeżeń, wózek rewelacyjny, lekki, super budka, wygodny dla dziecka. W xlr na twoim miejscu bym nie inwestowała, nie jet to mała spacerówka. Najlepiej jeśli przymierzysz się w sklepie do questa i techno xt.

reklama
Dzięki za odpowiedzi :-)
Przymierzyłam się w sklepie i wnioski: quest odpadł bo buda niezbyt duza, xlr odpadł bo wielgachny, xt nie było, topaz odpadł bo ciężki. Na placu boju pozostał onyx i tenże wygrał:-) Mamy go już i sprawuje się świetnie: jest w miarę lekki, plecy na płasko, wieeelka buda (przy max rozłożonej na deszcz Dzieć miał suche stopy).
Dziś tylko zauważyłam pęknięcie (jakby ktoś nożem naciął lekko) na piance z rączki... w piątek idę na gwarancję do sklepu.

xlander xq
xlander xmove
bebetto nico
mikrus speed
jane slalom reverse

xg ma z przod kola piankowe wiec odpada
xmove widzilam zdjecie w necie jak sie stelaz babce zlamal :szok:
bebetto odpada bo widzilam je w sklepie jak byla, akurat kurier zabieral ze sklepu 3 wozki tej firmy do reklamacji ;-)
mikrus i jane u mnie nie do obejrzenia na zywo :confused2:
poki co napalilam sie na Mutsy 4rider single spoke, jezdzi tym sie dosc fajnie i miesci sie do mojego bagaznika ;-)
dzieki za pomoc :-)

Witam,
Ja długo szukałam spacerówki. Musiała być lekka, wygodna, z rozkładanym oparciem, podnoszonym podnóżkiem, mała po złożeniu u ładna. Zastanawiałam się na quatro rossa lub espiro. Przypadkiem w internecie wpadł mi w oczy wózek BEBE BENI IZZY niestety nie jest dostępny w sklepach w moim mieście. Zaryzykowałam i zamówiłam. Szczerze żałuję, że nie kupiłam go wcześniej.
Jeśli ktoś będzie miał pytania odnośnie tego wózka z chęcią odpowiem :-)

Witam
Ja po długich poszukiwaniach kupiłam Zoopera TWIST , jesteśmy bardzo zadowoleni.
Przede wszystkim ogromna buda, odpinany tył dla wentylacji, oparcie rozkładane jedną ręką, pałąk podnoszony do góry, regulowany podnóżek, uchwyt na kubek. Dodatkowo osłona na nogi, folia przeciwdeszczowa i moskitiera UV.

Ja polecam zwrócic uwagę, czy spacerówka rozkłada się na płasko, żeby nie była to kubełkowa, oraz czy podnóżek jest regulowany. Chodzi o wygodnę dziecka :)

Niektóre dzieci tolerują tylko kubełki, w nich sie uspakajają i spacer jest możliwy. Raczej bym nie generalizowała ze kubełek=niewygoda, bo to nie dotyczy każdego :p

jeśli chodzi o kubełkowe siedzisko to jest bardzo niezdrowe dla maluszka... lepiej jednak sprawdzić żeby siedzisko było usztywnione i co najwazniejsze w spacerowce to pięciopunktowe pasy

mu akurat mieliśmy do pierwszego dziecka spacerówkę coneco saturn, fajna, w miare lekka, mocno obudowana, buda po rozpięciu okrywala praktycznie cale dziecko... jednak po ponad 2 latach używania zaczęło ją "prowadzać" na lewo... więc sprzedaliśmy, a teraz do drugiego dziecka mamy wozek lorelli duży (bo małe też są) i jest świetny - wypróbowaliśmy na starszym dziecku bo corcia jeszcze za mała :-) rozkłada się na płasko, jest lekki i złozony nie zabiera zbyt dużo miejsca

reklama
No akurat ten coceco nie był zdrowy dla dziecka.... prosze nie generalizować. wystarczy trochę poczytać, bo o dośwaidczeniu i opini innych mam już nie wspomnę!

Do góry