reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla maleństwa

Kupiliśmy małemu fotelik Romer King Plus i polecam, polecam, polecam... Super się montuje, bardzo wygodny i co najważniejsze ma bardzo dobre wyniki w testach.
Dziecko ma bardzo dużo miejsca. Sprzedawca mówił, że prawdziwe zalety zobaczymy w zimę, bo do Maci Cosi dziecko z kurtką ledwo co się mieści... a w tym naszym ma jeszcze miejsce.
My kupiliśmy taki z tkaniną z włókna bambusowego i bawełny. Kolorystyka trochę "smutnawa", ale wolę smutne kolory niż spocone dziecko.
Tylko cena powalająca, bo chyba 899zl daliśmy.

Kupiliśmy jeszcze stoliczek edukacyjny z FP i małemu się podoba. Chociaż ja nie wiem za co tyle pieniędzy poszło. Antek w każdym bądź razie pół dnia przy nim spędza.

reklama
Jak dziecko ma za dużo miejsca to też niedobrze... Czytałam gdzieś ostatnio o foteliku Maxi Cosi, który ma regulowaną szerokość. My chyba w coś takiego pójdziemy. Ale jeszcze nie teraz. Franek głównie śpi w aucie i w leżącym foteliku mu wygodniej. A główka jeszcze się mieści. Podobno im dłużej dziecko jeździ tyłem, tym lepiej.

A to nie wiedziałam. Wydawało mi się, że te półleżące to tylko tyłem. U nas nie ma z tym problemu, więc się nawet nie zastanawiałam, czy można. Tyłem chyba mimo wszystko bezpieczniej.

U nas też pisało, że tylko tyłem w tym małym do 13kg.
Antek nam się jednak nie mieścił już na długość w foteliku, więc musieliśmy kupić inny.

A o tym Maxi Cosi z regulowaną szerokością nie słyszałam. My byliśmy w takim dziecięcym centrum handlowym i tam mieli kilka tych Maxi Cosi, ale takiego, o którym piszesz nie było.
Sprzedawca pokazał nam tabele wyników testów ADAC i jeszcze jakiś innych, bo powiedzieliśmy, że ma być bezpieczny... I powiedział, że z tych najbezpieczniejszych i najpopularniejszych to MC i ten, który kupiliśmy. I jakoś do nas przemawiało, że będzie mu wygodniej w tym Romerze :)

Smile, z tego, co wiem, to Maxi Cosi Ferofix ma regulowaną szerokość w okolicach ramion - ale szału nie ma, bo są chyba tylko dwa ustawienia. I Maxi Cosi Rodi chyba też, bo Ferofix to jego nowsza wersja. Ale to są foteliki dla dzieci powyżej 15 kg - a przynajmniej ten Ferofix.

reklama
Cwietka - jaki fotelik masz na myśli?

Smile - a jak z regulacją, tzn odchylaniem do poz. półleżącej? Na długie trasy się nada? My mamy Romera King Ts Plus, ale jeszcze nie testowaliśmy;-) A daliśmy za niego całe....200zł;-) Kupiony od znajomych, stan idealny:-)

Ja nie słyszałam, żeby można było używac pierwszego fotelika do jazdy przodem:no: Naszego zresztą nie da się tak zainstalowac.

Ostatnia edycja:
Do góry