reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla maleństwa

Mój mały bierze się nie tylko za taboret, ale za wszystko co odstaje od podłogi choćby na 5cm :/
Normalnie podnosi tyłek i prostuje nogi nawet gdy chwyci do ręki grzechotkę :/... Chodzić mu się chce... Dzisiaj pół dnia spędziłam z nim "chodząc" i chyba kupię tego co wkleiłam.. Zobaczymy jak się sprawdzi.
Jeszcze widziałam takie stoliki edukacyjne do których się wkłada dziecko.. Takie a'la chodzik, ale do mnie to zbytnio nie przemawia.

reklama
No i nie kupuje krzesełka do kąpieli,bo juz mam ehhehe.Wspólnik męża dzisiaj przyniósł,a obeszło już kilka dzieci :-) Bo u nas to tak każdy daje drugiemu wszystko lata po znajomych hehe

Już dzisiaj wypróbowane-foto na zamkniętym :-)

A i chciałam się pochwalić klocuchami z lumpka,kosztowały całe 6zł.super są ale na później :-)

IMAG0222.jpg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kochane, wiem, że niektóre z Was chodzą z maluchami na basen. Co zakładacie dzieciakom na pupę i gdzie to kupujecie. Moja mama planuje wyjazd na basen i muszę się szybko zaopatrzyć w jakiś strój dla Idy. Myślicie, że w Realu są specjalne pieluszki?

Kochane, wiem, że niektóre z Was chodzą z maluchami na basen. Co zakładacie dzieciakom na pupę i gdzie to kupujecie. Moja mama planuje wyjazd na basen i muszę się szybko zaopatrzyć w jakiś strój dla Idy. Myślicie, że w Realu są specjalne pieluszki?

Na pewno są kochana,raczej w każdym hipermarkecie są.

To zależy co masz w środku- mikropolar? No troszkę wsiąknie w niego, ale nie za dużo. W bambus wsiąka więcej. Tyle, że nie będziesz z nią siedziała w wodzie pół dnia;-) A na chwilę to wystarcza. Ważne, że ewentualna kupa się nie wydostanie :-D Najlepsza byłaby bawełna, więc możesz jej zamiast wkładu włożyc coś jednowarstwowego bawełnianego...chusteczkę, myjkę, nawet wyciąc prostokącik z niepotrzebnej podkoszulki, czy bodziaka(jeśli masz polarek w środku, bo jeśli bambus to nic nie musisz wkładac).
Acha, musisz dobrze założyc, tzn. żeby dobrze przylegała w pachwinach.:tak:

Są oczywiście specjalne pieluszki na basen, ale nie różnią się od zwykłych kieszonek, znalazłam np. taką: http://allegro.pl/kapielowki-wielorazowe-pieluszka-basen-tots-bots-i1731478185.html

Ostatnia edycja:
My mamy jeżdzik z wysokim tyłem i słuzył jako pchacz Lolkowi i teraz się przyda...Mój kręgosłup po wczorajszym spacerze do wymiany....
Cwietka sa pileuszki do plywania u nas można na sztuki kupic...
RENCZYSIAAAAAA świetne klocki :-)
Ja musze w jakies narzędzie muzyczne zainwestowac bo Fif tańczy a jak nie ma muzytki to śpiewa i tańczy...Własnie mnie obsikał...........

reklama
Ćwietka - Ja Antkowi na basen kupuje Huggiesy do kąpania. Można je kupić w każdym hipermarkecie. Są zaraz obok zwykłych pampersów. W paczce jest chyba 20szt i kosztują około 25zł (tak mi się wydaje).
Na basenie jesteśmy zwykle około 40min w wodzie, więc 1 na wypad starczy. :)

Do góry