reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Kupiliśmy małemu fotelik Romer King Plus i polecam, polecam, polecam... Super się montuje, bardzo wygodny i co najważniejsze ma bardzo dobre wyniki w testach.
Dziecko ma bardzo dużo miejsca. Sprzedawca mówił, że prawdziwe zalety zobaczymy w zimę, bo do Maci Cosi dziecko z kurtką ledwo co się mieści... a w tym naszym ma jeszcze miejsce.
My kupiliśmy taki z tkaniną z włókna bambusowego i bawełny. Kolorystyka trochę "smutnawa", ale wolę smutne kolory niż spocone dziecko.
Tylko cena powalająca, bo chyba 899zl daliśmy.

Kupiliśmy jeszcze stoliczek edukacyjny z FP i małemu się podoba. Chociaż ja nie wiem za co tyle pieniędzy poszło. Antek w każdym bądź razie pół dnia przy nim spędza.

reklama
Jak dziecko ma za dużo miejsca to też niedobrze... Czytałam gdzieś ostatnio o foteliku Maxi Cosi, który ma regulowaną szerokość. My chyba w coś takiego pójdziemy. Ale jeszcze nie teraz. Franek głównie śpi w aucie i w leżącym foteliku mu wygodniej. A główka jeszcze się mieści. Podobno im dłużej dziecko jeździ tyłem, tym lepiej.

A to nie wiedziałam. Wydawało mi się, że te półleżące to tylko tyłem. U nas nie ma z tym problemu, więc się nawet nie zastanawiałam, czy można. Tyłem chyba mimo wszystko bezpieczniej.

U nas też pisało, że tylko tyłem w tym małym do 13kg.
Antek nam się jednak nie mieścił już na długość w foteliku, więc musieliśmy kupić inny.

A o tym Maxi Cosi z regulowaną szerokością nie słyszałam. My byliśmy w takim dziecięcym centrum handlowym i tam mieli kilka tych Maxi Cosi, ale takiego, o którym piszesz nie było.
Sprzedawca pokazał nam tabele wyników testów ADAC i jeszcze jakiś innych, bo powiedzieliśmy, że ma być bezpieczny... I powiedział, że z tych najbezpieczniejszych i najpopularniejszych to MC i ten, który kupiliśmy. I jakoś do nas przemawiało, że będzie mu wygodniej w tym Romerze :)

Smile, z tego, co wiem, to Maxi Cosi Ferofix ma regulowaną szerokość w okolicach ramion - ale szału nie ma, bo są chyba tylko dwa ustawienia. I Maxi Cosi Rodi chyba też, bo Ferofix to jego nowsza wersja. Ale to są foteliki dla dzieci powyżej 15 kg - a przynajmniej ten Ferofix.

reklama
Cwietka - jaki fotelik masz na myśli?

Smile - a jak z regulacją, tzn odchylaniem do poz. półleżącej? Na długie trasy się nada? My mamy Romera King Ts Plus, ale jeszcze nie testowaliśmy;-) A daliśmy za niego całe....200zł;-) Kupiony od znajomych, stan idealny:-)

Ja nie słyszałam, żeby można było używac pierwszego fotelika do jazdy przodem:no: Naszego zresztą nie da się tak zainstalowac.

Ostatnia edycja:
Do góry