reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
Wiktor ma materac lateksowy, jest ok - ale dla dzieci własnie - dorosły za ciężki. Jest dość twardy ale fajnie się dostosowuje do ciała.
Co do kąpieli to jestem za codziennym rytuałem, niby noworodek w piaskownicy się nie tapla ale weż się usraj i to tak porządnie hehe kilka razy dziennie i ulej mleko po szyi i się nie wykąp.... :/
Ja do puci mam oliwkę i sudocrem na problemy jakieś

sa antyalergiczne ale czy naturalne heh to juz dyskusyjne bo w wiekszosci sa robione z lateksu syntetycznego, tylko odrobina jest lateksu naturalnego, wogole podobno dla niemowlako noworodka nie sa takie super ale dobre dla troszke wiekszych dzieci. Najlepiej zapytac Antylopki, ona z racji zawodu calkiem niezle sie orientuje w tych sprawach.

Najlepiej zapytac Antylopki, ona z racji zawodu calkiem niezle sie orientuje w tych sprawach.

czuje sie wywolana do tablicy... hehe
- najważniejsza to jest twardość i wytrzymałośc na odkształcenia.
następnie powłoka (czy naturalna, możliwośc uprania itp) bo jednak pomimo prześcieradełka lepiej miec pod spodem naturalne - włókna niż jakieś mocno przetworzone (nieoddychające np) materiały.
- następnie kwestia jakichs potencjalnych alergii (nasz jest anty-bakteryjny - [szczerze, to nie wiem w jaki sposób]- i anty-roztoczowy [nie wiem jak się to tłumaczy])

dla Wiki miałam gryke-kokos (nie żeby się nie sprawdził, ale został w Pl) , teraz dla małego mam taki: Adjustable mattress with removable cover | www.candidebaby.com
wybraliśmy go, bo wydaje się fajny, jest tutaj produkowany, ma 5 lat gwarancji (ciekawe w jakim zakresie) i na dotyk mi odpowiadał.
link po ang, bo po polsku nie znalazłam. (nie żeby tamten się nie sprawdził, ale został w Pl)

A mi ktoś powiedział, że najlepszy jest gryka-pianka-kokos i taki kupiłam, no a teraz mam wątpliwości czy lateksowy nie byłby lepszy... Ech...

A mi ktoś powiedział, że najlepszy jest gryka-pianka-kokos i taki kupiłam, no a teraz mam wątpliwości czy lateksowy nie byłby lepszy... Ech...

Po zakupie jakiejś rzeczy za chwile znajduje się jakaś lepsza. Tak samo będzie z wózkami które kupowałyście. Zobaczycie u kogoś inny który wyda Wam się lepszy. Dlatego nie ma co żałować i stawać na głowie przy takich zakupach. Same zobaczycie że bez względu na to jak się starałyście Wasze szafy będę pełne niepotrzebnych rzeczy, albo niewłaściwych. To normalne i nawet przy drugim dziecku trudno temu zapobiec ;-)

aga lateksowy kupisz jak juz dziecko nie bedzie sie moczyc w nocy. Ja nie widze sensu wydawania pieniazkow na dobry lecz drogi materac na poaczatek. Lepiej w taki zainwestowac pozniej. A teraz miec tanszy ale rownie dobry GPK. Ja tez taki kupilam :)

reklama
A ja dokonałam ostatniego zakupu dla Wikuni hi hi
images

Jest śliczny i mam nadzieję że Wiki też będzie zadowolona:-D

Do góry