reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
Wiktor ma materac lateksowy, jest ok - ale dla dzieci własnie - dorosły za ciężki. Jest dość twardy ale fajnie się dostosowuje do ciała.
Co do kąpieli to jestem za codziennym rytuałem, niby noworodek w piaskownicy się nie tapla ale weż się usraj i to tak porządnie hehe kilka razy dziennie i ulej mleko po szyi i się nie wykąp.... :/
Ja do puci mam oliwkę i sudocrem na problemy jakieś

sa antyalergiczne ale czy naturalne heh to juz dyskusyjne bo w wiekszosci sa robione z lateksu syntetycznego, tylko odrobina jest lateksu naturalnego, wogole podobno dla niemowlako noworodka nie sa takie super ale dobre dla troszke wiekszych dzieci. Najlepiej zapytac Antylopki, ona z racji zawodu calkiem niezle sie orientuje w tych sprawach.

Najlepiej zapytac Antylopki, ona z racji zawodu calkiem niezle sie orientuje w tych sprawach.

czuje sie wywolana do tablicy... hehe
- najważniejsza to jest twardość i wytrzymałośc na odkształcenia.
następnie powłoka (czy naturalna, możliwośc uprania itp) bo jednak pomimo prześcieradełka lepiej miec pod spodem naturalne - włókna niż jakieś mocno przetworzone (nieoddychające np) materiały.
- następnie kwestia jakichs potencjalnych alergii (nasz jest anty-bakteryjny - [szczerze, to nie wiem w jaki sposób]- i anty-roztoczowy [nie wiem jak się to tłumaczy])

dla Wiki miałam gryke-kokos (nie żeby się nie sprawdził, ale został w Pl) , teraz dla małego mam taki: Adjustable mattress with removable cover | www.candidebaby.com
wybraliśmy go, bo wydaje się fajny, jest tutaj produkowany, ma 5 lat gwarancji (ciekawe w jakim zakresie) i na dotyk mi odpowiadał.
link po ang, bo po polsku nie znalazłam. (nie żeby tamten się nie sprawdził, ale został w Pl)

A mi ktoś powiedział, że najlepszy jest gryka-pianka-kokos i taki kupiłam, no a teraz mam wątpliwości czy lateksowy nie byłby lepszy... Ech...

A mi ktoś powiedział, że najlepszy jest gryka-pianka-kokos i taki kupiłam, no a teraz mam wątpliwości czy lateksowy nie byłby lepszy... Ech...

Po zakupie jakiejś rzeczy za chwile znajduje się jakaś lepsza. Tak samo będzie z wózkami które kupowałyście. Zobaczycie u kogoś inny który wyda Wam się lepszy. Dlatego nie ma co żałować i stawać na głowie przy takich zakupach. Same zobaczycie że bez względu na to jak się starałyście Wasze szafy będę pełne niepotrzebnych rzeczy, albo niewłaściwych. To normalne i nawet przy drugim dziecku trudno temu zapobiec ;-)

aga lateksowy kupisz jak juz dziecko nie bedzie sie moczyc w nocy. Ja nie widze sensu wydawania pieniazkow na dobry lecz drogi materac na poaczatek. Lepiej w taki zainwestowac pozniej. A teraz miec tanszy ale rownie dobry GPK. Ja tez taki kupilam :)

reklama
A ja dokonałam ostatniego zakupu dla Wikuni hi hi
images

Jest śliczny i mam nadzieję że Wiki też będzie zadowolona:-D

Do góry