reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko co zwiazane z porodem jest tutaj :-)

reklama
Ja torbe mam spakowana ale okazało sie że nie mam jeszcze klapek pod pryśnic... wiec musze jeszcze je kupić :tak: i jest już finish :rofl2:

A czy to prawda, że podczas karmienia nie powinno się używać kremów do pielęgnacji biustu? (tak jest napisane na kremie gerber przeciwko rozstępom).

panna migotka ja niewiem ....
ale jak sobie pomysle ze mam sobie posmarowac tym reke a puzniej oblizac to wydaje mi sie ze mojemu synusiowi nie bedzie sie to podobac nawet w polaczeniu z pysznym mlekiem mamusi wiec raczej nie ;-)

Iwonka2006 dzieki za liste rzeczy do szpitala - wlasnie usilowalam to wszystko zapakowac w moja wielka torbe w ksztalcie zielonej krowy:-) i przerazilam sie! Jeszcze kilku rzeczy mi brakuje, a torba juz sie nie zamyka!:szok:
Chyba rzeczywiscie lepiej spakowac sie w dwie torby - jedna dla siebie i jedna dla maluszka...
Ja w prawdzie bede rodzic w Londynie i tak naprawde nie wiem co bedzie mi w szpitalu potrzebne, ale lepiej miec wszystko swoje!:tak:

A czy to prawda, że podczas karmienia nie powinno się używać kremów do pielęgnacji biustu? (tak jest napisane na kremie gerber przeciwko rozstępom).

wydaje mi sie ze ta uwaga dotyczy konkrretnie tego produktu, bo sa inne, przy ktorych nie ma przeciwskazan tego typu i mozna karmic, i nawet nie trzeba myc piersi miedzy zastosowaniem kremu a karmieniem.
Zabij mnie - nie pamietam jakiej firmy byly te specyfiki, ale gdzies czytalam i przynajmniej kilka bylo mozliwych do stosowania przy karmieniu.
Poszukaj wsrod innych firm.

Po pobycie w szpitalu wiem, że już podkładów nie kupuję, bo dają swoje, tzn jakąś ligninkę i ceratę do tego i tak każda leży na tym. Szkoda mojej kasy. Kupię sobie tylko te wkłady a duże podpaski już mam. No, ja prawie gotowa:-).

Po pobycie w szpitalu wiem, że już podkładów nie kupuję, bo dają swoje, tzn jakąś ligninkę i ceratę do tego i tak każda leży na tym. Szkoda mojej kasy. Kupię sobie tylko te wkłady a duże podpaski już mam. No, ja prawie gotowa:-).

to dobrze że sie dowiedziałaś :tak:
ja kupiłam podpaski alweysa te ogromne i tyle :-p
tez jestem gotowa ...i czekam tylko na 11 maja :dry:

reklama
Mam nadzieję, że większość z Was torbę do szpitala choć w części ma spakowaną:tak:Ja mam do Was pytanko, zapewne wiecie że potrzebne są również dokumenty i między innym legitymacja ubezpieczeniowa.
Powiedzcie mi proszę, ile ważna jest ta pieczątka potwierdzająca ważność ubezpieczenia? Ja mam podbitą 25.03 2008.
Na samym dole jest napisane, że poświadczenie ważne jest przez okres 6 m-c.
Tzn. że mam ją dalej ważną????:sorry2:

Do góry