reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WSZELKIE dolegliwości- czyli zdrowie kwietniówek

pewnie lenka lepiej takie sprawy załatwiać od razu:tak: choć może to faktycznie związane z tą zmianą na płyn?

ja też dziś kiepsko, jak się pochwaliłam że wszystko ok to niedługo potem do szpitala trafiłam:-( no i się zaczęło: skurcze nóg. leukocyty 3x powyżej normy+ bakterie, w dodatku ból gardła i dosłownie leje mi się z nosa no i jeszcze bóle kręgosłupa :-( ciekawe co jeszcze mnie najdzie.....:angry:

reklama
lenka- clotrimazolum 1% lub 2% + dwa dni i po kłopocie ;-)

ja byłam u ginki i pytałam teraz o clotrimazolum maść, powiedziała że niektórzy lekarze stosują to w ciąży, nawet na oddziale, ale ona nie poleca. lepiej pimafucin ale to jest na recepte. 3 globulki, 3 noce i po sprawie...

hmm.. ale 1% jest zupełnie bezpieczny, bo u nas nawet niemowlakom przepisują czasem, tylko nie mam pojęcia, czy 1% jest w PL dostępny.

u nas jest dostępny: stężenie subst. czynnej 10mg/gram kremu więc nie wiem czy to 1% ....wyglądałoby że tak...pewnie co lekarz to opinia. w aptece odradzają to na ciążę i w ulotce też jest napisane skonsultuj z lekarzem, ale u nas to na każdej ulotce jest napisane:)

Ja mam pimafucin w maści, bo mi się jakaś plamka czerwona powyżej wzgórka łonowego zrobiła i zleźć nie chce. :/ Ale ani nie swędzi, ani nie boli... o_O

Z kolei mnie inna rzecz dręczy. Cały czas czuję w gardle ten języczek - wiecie, to małe dyndające coś, co się zwiesza z góry podniebienia. :/ Nie wiem, czy to przez tę cholerną zgagę, co mnie teraz każdego wieczoru dopada? :/ Aż mi się nieprzyjemnie ślinę czy cokolwiek przez to przełyka...

Nie probowalam... majeranek z kminkiem? I tak lyzeczke do buzi i polykasz czy popijasz?
rozgryzam dokładnie i połykam, można popić wodą aha no i nie całą łyżeczkę! ja sobie biorę tak 1/4 albo 1/3 łyżeczki (już wymieszane mi tyle wychodzi) tego nie przedawkujesz ani Ci nie zaszkodzi więc warto spróbować!

Mi od kilku dni regularnie krew z nosa puszcza. Może to osłabienie? Ale nigdy nie miałam z tym problemów...:confused:

na takie problemy jest dobra wit.C, ja biore 3x1 tabl. i jest ok, miałam problemy i z nosem i z dziąsłami

reklama
Do góry