reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WSZELKIE dolegliwości- czyli zdrowie kwietniówek

ja dostałam nospe forte 3 razy po 1 tabletce i lekarz kazał mi dużo leżeć. a szyjka też Ci się skraca? bo mi na przykład się bardzo krótka zrobiła ostatnio

Co do szyjki to nie wiem, ostatnio było wszystko oki, nie wiem jak jest teraz, za tydzień idę do Ginki to się okaże... Dzięki dziewczynki za odpowiedzi :rolleyes::-)

reklama
Powiedzcie mi prosze
Bardzo mnie gradło boli jem holsy ale nie wiemczy to coś mi da może jakąś miksture znacie co nie zaszkodzi maluszkowi mój lekarz na urlopie i dopiero mam wizyte za 3 tyg
Pomocy

Ostatnia edycja:
ja zawsze płuczę szałwią i niejest to moze natychmiastowy efekt ale jak wciągu dnia kilka szklanek "wypłuczesz" to przynajmniej ja czuje poprawę

Hej dziewczyny, ja się pare razy udzieliłam na głównym, ale nie było mnie 3 dni i wy tyle piszecie że nie umiem tego androbić!!
A mam problem... Maluszek już ułożony główką w dół, nawet w kanał wstawiony. Od 3 dni a właściwie nocy podczas kładzenia się i wstawania , i przekręcania się z boku jednego na drugi boli mnie cała macica... Tak dziwnie.. Ma któraś z was tak??

Podejrzewam, że po prostu wszystko sie rozciaga przed porodem, ale na wszelki wypadek lepiej skontaktować sie z lekarzem, on rozwieje wątpliwości

Powiedzcie mi prosze
Bardzo mnie gradło boli jem holsy ale nie wiemczy to coś mi da może jakąś miksture znacie co nie zaszkodzi maluszkowi mój lekarz na urlopie i dopiero mam wizyte za 3 tyg
Pomocy

ja się zastanawiam czemu jak się źle czujesz czekasz na gina a nie idziesz do lekarza rodzinnego. przeciez taki doskonale wie jak sie leczy gardło i co można w ciąży. czasem na receptę coś przepisze lepszego, niekoniecznie musi to być antybiotyk, ale też może Cię zbadać, osłuchać płuca, zobaczyć czy w gadle nie ma stanu zapalnego.... od tego jest przecież lekarz pierwszego kontaktu. a gin to od 'tamtych spraw':)

edit: jak lekarz w przychodni nie będzie czegoś pewny, to skieruje cię do gina abo do szpitala na badanie - w razie jego wątpliwości. ja tak mialam z zaparciami w Iszym trymestrze, do gina mnie wysłała z tym, bo sama nie była pewna i nie chciala ryzykowac, żebym nie dostała biegunki, no bo to ryzykowne w Iszym trymestrze...

Ostatnia edycja:
mleko z miodem i masełkiem. możesz też zrobić sobie herbatę z cytryną, miodem i imbirem na rozgrzanie. i tantum verde do ssania. świetnie uśmierza ból i brać można spokojnie:)
aaaa i czosnek polecam na wszelkie przeziębienia! wiem, że nie każda z nas może ze względu na dość ostry zapach i smak, ale w działaniu jest świetny i nie raz lepszy od dziwnych farmaceutyków

reklama
czosnek to b.silny antybiotyk. w ciąży nie powinno się z nim przesadzać, tylko stosować z umiarem.
jeśli chodzi o tabletki tantum verde, to mi lekarka pozwoliła tylko do psikania i mówiła że tabletki nie (ale to był Iszy trymestr, a III to już różnica, bo dziecko większe i większe pole do popisu mają farmaceuci...)

Do góry