reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WSZELKIE dolegliwości- czyli zdrowie kwietniówek

nie ja tak nie mam. za to zgaga nie odpuscza i lewe biodro mnie od tygodni boli. Jak kolwiek sie nie uloze jest zle. Dzis plakalam (doslownie!) z bolu tego biodra w nocy...
A próbowałaś na zgagę zjeść trochę majeranku z kminkiem (ja zjadam sobie tak 1/4łyżeczki takiej mieszanki i mi pomaga)

reklama
margola a jakoś usuwali Ci to? co się z tym robi?

kotek nic gin mi z tym nie robił. powiedział że takie rzeczy się zdarzają, że to nacisk macicy na pochwę i co najważniejsze, zaraz po porodzie ta żyła zanika. mi sie ostatnio powiększyła i zaczeła mnie przez to cała warga boleć, przy dotknięciu a nawet chodzeniu. Wieczorami jak wstaje z krzesła czy z łóżka to strasznie "ciągnie", po prostu boli. nie wiem czy Ty też tak masz jak ja, ale na razie nie masz się co martwić. Tylko żeby nam nie popękały przy porodzie bo nie wiem jak Ty, ale ja dodatkowego szycia nie chce :)

kotek nic gin mi z tym nie robił. powiedział że takie rzeczy się zdarzają, że to nacisk macicy na pochwę i co najważniejsze, zaraz po porodzie ta żyła zanika. mi sie ostatnio powiększyła i zaczeła mnie przez to cała warga boleć, przy dotknięciu a nawet chodzeniu. Wieczorami jak wstaje z krzesła czy z łóżka to strasznie "ciągnie", po prostu boli. nie wiem czy Ty też tak masz jak ja, ale na razie nie masz się co martwić. Tylko żeby nam nie popękały przy porodzie bo nie wiem jak Ty, ale ja dodatkowego szycia nie chce :)

nie chcesz tego skonsultować z innym gin czy naprawdę nie da się nic z tym zrobić. jak już Cię bardzo boli a jeszcze ponad 2 mce przed nami. moze warto byłoby iść na jedną wizytę do innego gin dla świętego spokoju czy diagnoza się powtórzy...

Morgaine jutro będę się widziała z połozną i tak planowałam z nią skonsultować ten temat. musze coś z tym zrobić bo rano jest jeszcze w miarę ale wieczorem, po całym dniu to jak kaleka się czuje! nie życzę tego żadnej ciężarnej. i cały czas się boje że to cholerstwo pęknie jeszcze przed porodem, i co wtedy?! pewnie się już troszkę nakręcam ale żylak jest duży już, a no właśnie, co będzie za 2 miesiące??

Dziewczyny są specjalne maści bez recepty na hemoroidy i można tym też smarować na wardze sromowej. Wystarczy podejść do apteki i się zapytać. W dodatku są tabletki na żylaki które można brać w ciąży nazywają się cyko3forte. Są one też na żylaki. Ja tego wszystkiego używam bo niestety mam obrzydliwego hemoroida. Nie zaniedbajcie tego. To może sie powiększać i sprawiac większe dolegliwości.

dzięki marma. tyle że ja strasznie anty lekowa jestem i zanim cokolwiek wezmę to wolę sie skonsultować z lekarzem. także jutro podpytam i ew. cos zakupię. i Ty trzymaj sie z tym swoim hemoroidem....

reklama
Do góry