reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WSZELKIE dolegliwości- czyli zdrowie kwietniówek

pewnie lenka lepiej takie sprawy załatwiać od razu:tak: choć może to faktycznie związane z tą zmianą na płyn?

ja też dziś kiepsko, jak się pochwaliłam że wszystko ok to niedługo potem do szpitala trafiłam:-( no i się zaczęło: skurcze nóg. leukocyty 3x powyżej normy+ bakterie, w dodatku ból gardła i dosłownie leje mi się z nosa no i jeszcze bóle kręgosłupa :-( ciekawe co jeszcze mnie najdzie.....:angry:

reklama
lenka- clotrimazolum 1% lub 2% + dwa dni i po kłopocie ;-)

ja byłam u ginki i pytałam teraz o clotrimazolum maść, powiedziała że niektórzy lekarze stosują to w ciąży, nawet na oddziale, ale ona nie poleca. lepiej pimafucin ale to jest na recepte. 3 globulki, 3 noce i po sprawie...

hmm.. ale 1% jest zupełnie bezpieczny, bo u nas nawet niemowlakom przepisują czasem, tylko nie mam pojęcia, czy 1% jest w PL dostępny.

u nas jest dostępny: stężenie subst. czynnej 10mg/gram kremu więc nie wiem czy to 1% ....wyglądałoby że tak...pewnie co lekarz to opinia. w aptece odradzają to na ciążę i w ulotce też jest napisane skonsultuj z lekarzem, ale u nas to na każdej ulotce jest napisane:)

Ja mam pimafucin w maści, bo mi się jakaś plamka czerwona powyżej wzgórka łonowego zrobiła i zleźć nie chce. :/ Ale ani nie swędzi, ani nie boli... o_O

Z kolei mnie inna rzecz dręczy. Cały czas czuję w gardle ten języczek - wiecie, to małe dyndające coś, co się zwiesza z góry podniebienia. :/ Nie wiem, czy to przez tę cholerną zgagę, co mnie teraz każdego wieczoru dopada? :/ Aż mi się nieprzyjemnie ślinę czy cokolwiek przez to przełyka...

Nie probowalam... majeranek z kminkiem? I tak lyzeczke do buzi i polykasz czy popijasz?
rozgryzam dokładnie i połykam, można popić wodą aha no i nie całą łyżeczkę! ja sobie biorę tak 1/4 albo 1/3 łyżeczki (już wymieszane mi tyle wychodzi) tego nie przedawkujesz ani Ci nie zaszkodzi więc warto spróbować!

Mi od kilku dni regularnie krew z nosa puszcza. Może to osłabienie? Ale nigdy nie miałam z tym problemów...:confused:

na takie problemy jest dobra wit.C, ja biore 3x1 tabl. i jest ok, miałam problemy i z nosem i z dziąsłami

reklama
Do góry