wydaje mi sie ze duze znaczenie maja geny, moja mama nie ma rozstepow ja nie mam i moja siostra tez nie ma...ale zawsze warto kremy uzywac z tego co pamietam to uzywalam "ziajka dla mam" obecnie nie uzywam niczego zwykle balsamy...
reklama
morka
Fanka BB :)
wydaje mi sie ze duze znaczenie maja geny, moja mama nie ma rozstepow ja nie mam i moja siostra tez nie ma...ale zawsze warto kremy uzywac z tego co pamietam to uzywalam "ziajka dla mam" obecnie nie uzywam niczego zwykle balsamy...
Tu się nie zgadzam Moja mama nie miała i reszta też Ja smarowałam się od 4miesiąca i nie miałam żadnych rozstępów a bodajże w 7 miesiącu zaczęłam gwałtowanie przybierać na wadze i rozstępy powstały chyba w dwa tygodnie ( tylko na brzuszku). Ale jak sobie przypominam na naszym forum jedna koleżanka nie miała wcale i wcale się nie smarowała i napisała że jakby się smarowała to pewnie myślałaby że to krem pomógł Także moja opinia jest taka że jeśli nabierze się zbyt dużo i zbyt szybko to skóra nie wytrzyma i rozstępy niestety powstaną i choćby się tysiąc kremów wklepywało to nic nie pomoże
madzior
mamusia Eryczka :)))
witam,
ja stosowałam masło kakaowe Palmer's - koleżanka mi przysłała z Anglii, ale można już kupic na allegro - rewelacja poprostu, zero rozstepów! Kolejnym plusem tego produktu jest cena ok 25zł za 300ml. Mały minus za bardzo intensywny kakaowy zapach - ale dla większości koleżanek które go stosowały, był on bardzo fajny.
ja stosowałam masło kakaowe Palmer's - koleżanka mi przysłała z Anglii, ale można już kupic na allegro - rewelacja poprostu, zero rozstepów! Kolejnym plusem tego produktu jest cena ok 25zł za 300ml. Mały minus za bardzo intensywny kakaowy zapach - ale dla większości koleżanek które go stosowały, był on bardzo fajny.
Trzewik
Aktywna w BB
Ja smaruję się takim balsamem- oliwką firmy rosmanowskiej dla przyszłych mam, bardzo fajna i przyjemna w dotyku :-) Pozatym bardzo polecam krem do twarzy na dzień i noc dla mam z firmy Perfecta, zapobiegający przebarwieniom...Smarowanie się oliwką ew. dodawanie paru kropel oliwki do kąpieli, bardzo pomaga i dobrze działa na skórę :-)
Halina0406
Fanka BB :)
cześć dziewczyny. Ja jak byłam w ciąży to używałam tylko oliwki, reszta kosmetyków , balsamy , żele , maście polecane przez różnych producentów są szkodliwe , przenikają do skóry a potem krwi.... Tak więc są nie dobre dla dziecka , powodują uczulenia. Ja odrzywiałam się zdrowo , dużo warzyw , owoców , nabiału, a brzuszek tylko smarowałam oliwką dla dzieci i nie miałam rzadnych rostępów . pozdrawiam.:-)
Katarina1984
Zaciekawiona BB
Ja smaruję się takim balsamem- oliwką firmy rosmanowskiej dla przyszłych mam, bardzo fajna i przyjemna w dotyku :-) :-)
Taką różową?? To moja siostra takiej właśnie uzywała i sobie ją chwaliła.
Co do kremów z filtrem to też słyszałam, że powinno się używać, bo łatwo o przebarwienia, ale podobno bezpieczniejsze są te mineralne.
Trzewik
Aktywna w BB
Tak, tak właśnie taką różową :-) Jest niedroga i fajna :-) Ciekawe jak reszta tych rossmanowskich produktów dla przyszłych mam....powstała taka linia Perfekty, ale ceny są wysokie....nie wiem jeszcze jak Ziajka- przed ciążą, produkty tej firmy bardzo mi pasowały :-) A apropos dbania o siebie w trakcie ciąży, jutro idę do fryzjera
Katarina1984
Zaciekawiona BB
Te Rossmanowskie są podobno dobre, bo mają bezpieczne składy, a to dla nas teraz ważne Milej wizyty u fryzjera, ja się też wybieram
lolkak
Październikowa Mama Mai
Tak, tak właśnie taką różową :-) Jest niedroga i fajna :-) Ciekawe jak reszta tych rossmanowskich produktów dla przyszłych mam....powstała taka linia Perfekty, ale ceny są wysokie....nie wiem jeszcze jak Ziajka- przed ciążą, produkty tej firmy bardzo mi pasowały :-) A apropos dbania o siebie w trakcie ciąży, jutro idę do fryzjera
Mi również bardzo odpowiada ta z Rossmanna, zwłaszcza cenowo ;-) wiecie może czy AA ma serię dla ciężarówek? ;-)
reklama
witam,
Również używam Palmer'sa (rano), oraz oliwki Johnson's Baby na mokre ciało (wieczorem)[lub na odwrót].
Efekty - jestem w 7 miesiącu, tyje regularnie 2-3 kg miesięcznie i kilka tygodni temu wyszły mi rozstępy na prawej piersi (co najlepsze - ta pierś jest wyraźnie mniejsza od lewej) [pominę szczegół, ze piersi przestały mi rosnąć około 2 miesiące przed pojawieniem się rozstępów]
Więc chyba z kosmetykami to zależy od człowieka i...fragmentu ciała bo smarowałam się wszędzie tak samo