reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Marysia ma 1,5 miesiąca dokładnie. Tak pierwszy raz przespała dziś 6 godzin ponad w nocy. Ale nie rozumiem w dalszym ciągu do czego to napisałaś :p Co to ma do rzeczy,że jest mała ? I położna i pediatra i moja Mama wszyscy mówią żeby nie budzić jeśli przybiera na wadze.
India ja jak na razie 3 razy wyszlam z domu tak na ponad 2 godziny więc dużego doświadczenia w tym temacie nie mam . ale jak Ada została w domu z tatą to był spokój w miarę nawet jak się obudziła.

reklama
Kasia ja myślałam, że to któryś raz. Jeśli bedzie przesypiała kilka nocy to wtedy obserwuj wage, bo to pierwszy raz wiec cieżko stwierdzić czy dziecko przybiera nie jedząc w nocy. Dziecko powinno jeść ok 8 razy na dobe. Jest mała i potrzebuje zjeśč albo się napić. Kulcia nie karmiła w nocy, bo ona od 4 msca daje mm.

India nie wiem , ja małej nie zostawiam.

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak Marysia będę patrzeć jak rozwija się sytuacja:) Ale dzwoniłam dziś do pediatry i uslyszałam,że budzenie może przynieść więcej szkody jak pożytku. Powiedziała,że skoro się nie obudziła widocznie nie miała potrzeby. Ciekawa jestem jak będzie dziś :) No nic zobaczymy

Ostatnia edycja:
Ja tam nic nie obserwowałam i nie sralam ogniem. może mam jakieś olewatorskie podejście Ale nie jestem zwolennikiem biegania co tydzień na ważenie bo mi dziecko w nocy śpi... Ani córki nie budzilam ani małego nie budzę i żadnego z nich nie wazylam częściej niż "przy okazji". Tymona w sumie wazylam 3 razy w przychodni i raz jak była położna na patronazowce...
nie ma co sie stresować.
Kasia jak sie coś zacznie dziać złego to napewno sama zauważysz albo wyczujesz intuicyjnie i będziesz wiedziała co robic :*

India mój ma radar na mnie... :/ jak wychodze to krzyczy...już nie placze tak strasznie jak kiedys... Ale i tak mi sie odechciewa wychodzic jak wiem że on piszczy czy wrzeszczy [emoji14] więc max godzina poza domem... chyba że jest na spacerze to ma wywalone kto prowadzi wozek [emoji14]
w sobotę babcia wzięła dwójkę na 2 godziny na spacer i nie było problemu :)

Życiowa blisko mi do Twojego podejścia. Nie zamierzam lecieć i jej ważyć od razu z tego powodu.Za tydzień idziemy do lekarza to zobaczę przy okazji jak sytuacja :)

Moja Ada przesypiala w nocy 5-6 godzin, ale przyszedl nowy rok i skonczylo sie spanko, a wczoraj w nocy to w ogole chyba swieta odreagowywala, bo budzila sie non stop z placzem.

Zyciowa, to u Ciebie podobnie. Moj sie denerwuje, bo do tej pory noc takoego sie nie dzialo. Mam nadzieje, ze to chwilowe

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mój to się od początku denerwowal... teraz moze trochę mniej już... mam nadzieję nadzieje ze nastanie taki dzień że młody zostanie z babcią a my wyjdziemy... gdzieś : p

Ja co prawda karmie mm ale Amelka jak miala 2,5 czy trzy miesiące to zaczela mi sypiac od 20,20-30 do 5-6 rano. Teraz juz od jakiegoś dobrego miesiaca spi od 20.30 do 7. Jakby miala budzik w sobie. Budzilam ja tylko na początku jak spadała z wagi ale miala wtedy z tydzień czy dwa to i wtedy polozna mówiła zeby w dzień wybudzac a w nocy dac pospac.

India moja częściej zostaje z moja mama niz z tatusiem ktory jest cały dzień w pracy. W sumie codziennie rano jak jade do przedszkola jest z babcią i nie ma żadnego problemu. Pamiętam że u Filipa przyszedł taki moment ale to juz jak wrocilam do pracy wiec byl starszy

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry:)

U nas pada śnieg! Jeny myślałam, że to jednorazowa sytuacja. O ja naiwna[emoji19]

Magda włazi pod wszystko pod łóżeczko, pod bujaczek. Nie uleży chwili na plecach.
1492581780-aaaaaa.jpeg
1492581821-aaaaaa.jpeg

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry