reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Tylko wlasnie czym zastapic jajka w przepisie?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Moja ciocia piecze sama z mąki orkiszowej i wiem że używa jaj przepiórczych. nie wiem czy do pieczenia ale wiem że młody je jadał. swego czasu bo już powoli wyrasta z alergii, chociaż jak przyjeżdzają to on zazwyczaj ze swoimi ciastkami czy paluszkami - takimi z innej mąki właśnie. i czestuje filipa i mój sie zajada więc chyba musi być to w miarę dobre.
jeśli byś chciałą mogę ciocię popytać o przepisy na chleby, kaszki bo wiem żę ogotwała Olisiowi i na obiady - ona bardzo taka rygorystyczna jest w przestrzeganiu u małego diety więc na pewno są sprawdzone. Teraz miał 5 urodziny to nawet tort był z mąki orkiszowej, a zamiast śmietany było ubite mleko kokosowe

reklama
India chodzi o jadłospis naszych dzieci tak?? :)
u nas wygląda tak:
-ok 7.30 - 8 180mm ostatnimi dniami ciężko pije rano)
- 10 kaszka - robię na oko więc niewiem ile
- ok 13 180mm
- ok 16.30 obiadek
- 18.30-19 deserek chociaż nie zawsze bo czasem w trakcie poje chrupki czy wafelki od lodów to deserka nie je
- 20 210mm

Ona duzo lubi. Ale kupilam kilka, ktorych nie probowala, wiec tak jakby dopiero sie dowiem.
Bez problemu kurczak z dynia i ziemniakami, potrawka z kurczakiem i marchewka, rosolki z kurczaka, z cielecinki.
Myslalam, ze nie wchodza jej dania pomidorowe, a to przez zawartosc bialka kurzego pewnie nie chciala. Narazie odstawiamy to co wyszlo w testach i bedziemy tez ostrozne co do selera

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry