reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Kasia Marysia w szpitalu jestem i już zostanę Skurcze mam coraz mocniejsze, szyjka juz bardzo krotka Co chwilę tylko ktoś pyta czy nie rodze jeszcze. Już mnie wkurzac zaczynają Wczoraj najpierw polozna ktora mnie widziala na izbie z bólami zdziwiona ze nie urodzilam. Potem dr na wizycie wieczornej mowi ze myslala ze urodze Jeszcze wykrakaja. Dla nich 36 tydz to ciąża donoszona. No dla mnie nie. Ja pracuje z wczesniakami więc wiem aż za dobrze z czym to się wiąże i każdy dzień w brzuszku ma znaczenie.

reklama
Jakiś bojowy nastrój dziś mam W domu nic nie gotowe Mój mąż zaczął wczoraj sprzątać Wózek będzie w połowie przyszłego tygodnia i to nie ten co chciałam A już mi wszystko jedno byle jeździł. Babka od łóżeczka zawaliła sprawę miało być po majowce Wczoraj dzwonię bo zero informacji od nich i ta ze zapomniała zamówić i nie ma w sklepie i będzie po 15 maja Jak tu się nie denerwować. Wszystko jak po gruzie idzie.

Dora, nic po Twojej mysli, ale szkoda nerwow z powodu rzeczy, na ktore nie masz wplywu :-*
Wozek- najwazniejsze, zeby jezdzil. Przyzwyczaisz sie na pewno i byc moze zachwycona jeszcze nim bedziesz ( tak na marginesie to jaki to wozek?)
Lozeczko - da sie obyc bez niego przez jakis krotszy czas. Nasze nawet potrzebne poki co nie jest :-(
Wszystko bedzie tak jak mialo byc, jak tylko maluch sie pojawi :-)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dorcia rozumiem cię że chciałabyś mieć wszystko zapięte na ostatni guzik, wiadomo że mamusia zrobi dla dziecka jak najlepiej ale masz taką sytuację że najważniejsze abys wytrzymała jak najdłużej w dwupaku i tak jak India pisze, łóżeczko jeszcze będziesz mogła ogarnąć jak wrócicie do domku. Z wózka to najważniejszy fotelik na początku bo musicie jakoś wyjść ze szpitala. Najważniejsze ciuszki i pampersy no i smoczek na w razie wu [emoji3]

Czyli co teraz czekamy z napięciem Dora? Oby jak najdłużej ale codziennie będę wypatrywać wiadomości [emoji16]

India aż tak ciepło że na krótki rękaw można było? U nas było dość duszno ale na lekką kurtkę. Wieczorem byliśmy na koncercie Brathanków u nas w parku bo mój tam elektrykę robił. A dziś od 9 zaczelo padać [emoji52] i nici że spaceru... Mała poszła spać do łóżeczka a ja siedzę przy tel

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dora jeszcze Cię wykorzystam- moja jutro kończy 6 miesięcy ale zbytnio nie ma chęci na obroty ani w jedną ani w drugą stronę... Czasem jest tak że potrafi kilka dni się obracać z brzucha na plecy i odwrotnie a potem tydzień nic... Już nie pamiętam kiedy się odwracała. Mam ją jakoś zachecać? Lepiej na twardym czy miękkim kocu na przykład?

Dorcia czyli te 6 w 1 to nie dobre ? Moja Lila była nimi w Belgii szczepiona bo one są tam za darmo i nie miałam takich przebojów ale pewnie każde dziecko inaczej reaguje

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dora jeszcze Cię wykorzystam- moja jutro kończy 6 miesięcy ale zbytnio nie ma chęci na obroty ani w jedną ani w drugą stronę... Czasem jest tak że potrafi kilka dni się obracać z brzucha na plecy i odwrotnie a potem tydzień nic... Już nie pamiętam kiedy się odwracała. Mam ją jakoś zachecać? Lepiej na twardym czy miękkim kocu na przykład?

Jeśli potrafi to zrobić a czasem jej się nie chce to nie ma co panikowac. Zachęcać możesz oczywiście jakieś zabawki coś grającego żeby ją coś zainteresowało. Możesz matę albo koc na podłogę położyć i na tym Na łóżku czy kanapie niewygodnie bo jak miękka to się zapada i trudniej obrót zrobić. ☺

Do góry