reklama
Hej dziewczyny
Rozłożylo mnie na maksa,mam goraczke i ogólnie wszystko mnie boli. Co polecacie oprócz apapu? Może jakies domowe sposoby?
Herbatka Złocista z herbapolu bardzo dobra na przeziębienie z miodem super i działa trochę rozgrzewająco.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Anka_32
Fanka BB :)
Dzień dobry.
Wczoraj moja panna zasnela o 23:30 u nas w sypialni a w tym samym czasie tatuś padł w pokoju obok i nie mogłam go dobudzic żeby ją przeniósł więc dziś spałyśmy razem już nie pamiętam kiedy spałyśmy razem ale ona tak słodko śpi więc co się przekręcalam to na nią chwilę patrzyłam
Dziewczyny u nas dziś dzień piernikowy a co za tym idzie potrzebuje sprawdzonego przepisu na pierniczki żeby były miękkie. Miałam taki przepis ale przepadł.... Do 11 macie czas hehe
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Wczoraj moja panna zasnela o 23:30 u nas w sypialni a w tym samym czasie tatuś padł w pokoju obok i nie mogłam go dobudzic żeby ją przeniósł więc dziś spałyśmy razem już nie pamiętam kiedy spałyśmy razem ale ona tak słodko śpi więc co się przekręcalam to na nią chwilę patrzyłam
Dziewczyny u nas dziś dzień piernikowy a co za tym idzie potrzebuje sprawdzonego przepisu na pierniczki żeby były miękkie. Miałam taki przepis ale przepadł.... Do 11 macie czas hehe
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
OlaMagda09
Życiowa
a ja sie dopiero obudziłam[emoji14]karmie małego i zaraz popełzne do kuchni robić kawę
Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom
dora032
Pierniczki
1,5 kg maki
3 łyżeczki sody oczyszczonej
razem wymieszać
2.
0,5 kg miodu
0,5 kg margaryny
0,5 kg cukru
rozpuścić i zagotować
3.
2 łyżki kakao
paczka przyprawy piernikowej (np Prymat)
2 łyżki dżemu lub marmolady
6 jaj
Do rozpuszczonej, zagotowanej masy dodać kakao, przyprawę, dżem. Całość wlać do maki z sodą i wymieszać. dodać całe jaja i znów wymieszać. Wstawić na 12 h do lodówki. Ciasto będzie wydawało się trudne do wyciągnięcia z miski ale tak ma być. Wyciągać partiami, rozwałkować na ok 0,5 cm (nie trzeba podsypywać mąką) wykrawać pierniki. Piec ok 8 min w 190 stopniach. powstaje 200-300 sztuk w zależności od foremek i wałkowania.
1,5 kg maki
3 łyżeczki sody oczyszczonej
razem wymieszać
2.
0,5 kg miodu
0,5 kg margaryny
0,5 kg cukru
rozpuścić i zagotować
3.
2 łyżki kakao
paczka przyprawy piernikowej (np Prymat)
2 łyżki dżemu lub marmolady
6 jaj
Do rozpuszczonej, zagotowanej masy dodać kakao, przyprawę, dżem. Całość wlać do maki z sodą i wymieszać. dodać całe jaja i znów wymieszać. Wstawić na 12 h do lodówki. Ciasto będzie wydawało się trudne do wyciągnięcia z miski ale tak ma być. Wyciągać partiami, rozwałkować na ok 0,5 cm (nie trzeba podsypywać mąką) wykrawać pierniki. Piec ok 8 min w 190 stopniach. powstaje 200-300 sztuk w zależności od foremek i wałkowania.
reklama