reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
Ja też czasem mam takie skurcze, a u mnie na braxtona to zdecydowanie za wcześnie. Wg mojego ginekologa to powinnam cały czas nospę brać a ja nie mogę, bo wymiotuje po niej i jestem w kropce. Jego nie obchodzi, że schudłam 7 kg i boję się że się odwodnię. Z moim lekarzem nie ma dyskusji... Sama boję się brać ten aspargin bo w ulotce jest napisane, że nie można przy niskim ciśnieniu a ja mam 90/60 :/
Zastanawiam się nad zmianą lekarza Jeszcze jedną szansę mu daję. Jak kolejna wizyta będzie tak odwalona to szukam innego. Nie mierzy tętna płodu tylko tak z sufitu wpisuje 140, nie zmierzył wielkości płodu. Nie zwrócił uwagi na to łożysko. Nie miałam czystości pochwy a jest zalecana w każdym trymestrze. Już nie mówiąc o tym, że olał mój poziom cukru. Jak mierzy ciśnienie to zadaje mi w trakcie pytania, które najczęściej działają mi na nerwy.
A poza tym ponad godzina opóźnienia zawsze. Mnie nie interesuje, że ma dużo pacjentek, Umawiam się na ustaloną godzinę, płacę i ma mi poświęcić czas i odpowiedzieć na pytania. Ja mu mówię że się średnio czuję a ten, że nie no dobrze. Sama muszę myśleć,żeby sobie bakterie w moczu kontrolować.
W porządku był w szpitalu kiedy sytuacja była trudna, zaglądał do mnie i zadziałał jak trzeba, ale teraz dwie wizyty to olewka konkretna.

Dora ja bym się nie zastanawiała nad zmianą. Kurde po wizycie u lekarza powinnaś wyjść usatysfakcjonowana z obsługi. Ciekawe jaki będzie ten mój nowy.

A co tych skurczy to one podobno są już od 6 tygodnia tylko nie wszyscy je czują tak wcześnie

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

To tak jak u mnie we Francji mówią na mnie alexandra albo Alex :-) a Ola to tylko wy do mnie mówicie i mamusia moja mowi Oleńka :-)

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA[emoji173]️12/09/2016, 3,9kg
3i49df9heg1j6ks9.png

Kasia, polecam sok z czarnego bzu, dobry jeszcze miod z cytryna i imbirem, a na gardlo tantum verde.

Adrianka [emoji173] 24.09.2016
godz. 10:20
2870 g, 53 cm

Dora ja po nospie rzygalam jak kot.

atdctrd8ammce1aq.png

Więc nie tylko ja tak mam.
Biorę bardzo sporadycznie ostatnio jak na wizytę jechałam bo to i jazda samochodem i chodzenie po schodach i tam potem to czekanie to wtedy już mnie zaczynał boleć brzuch.
A tak to te skurcze mnie nie bolą tylko takie uczucie dziwne jakby ucisk i trochę twardy brzuch. Chwilę to trwa i przechodzi.

reklama
W ramach uzupełnienia magnezu zjadłam kawałek gorzkiej czekolady 85 % i pestki z dyni. Nawet że ta czekolada ok a wcześniej to tylko mleczna z orzechami albo nadziewana truskawkowa. Jak to się smaki zmieniają

Do góry