reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Ola ale przy sn dają mniej tego znieczulenia. a jak od razu oxy podali to zupełnie bez sensu. ..

w ogóle te porody niektóre to masakra jakaś[emoji14]
India ja też zaczęłam wątpić czy pamiętam co mnie czeka :) tyle czasu minęło. ..

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To ja nie wiem to nie mogłaś sobie dorzucić więcej , w momecie jak jest bol ?

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA [emoji1407][emoji166][emoji195][emoji173]️
Termin porodu 5/09/2016
41tc

U nas z tymi znieczuleniami to jeszcze jestesmy sto lat za murzynami!
U mnie chyba najblizej w poznaniu daja bo nie wiem czy juz jest w zielonej gorze!
Ja rodzilam sn od 12.15 w nocy a po 6 rano mialam juz pelne rozwarcie i skurcze parte i dwie godz probowalam i maly zaczal zle wchodzic w kanal rodny i cc

KulCia No tak , to jest ZZO , rurka do kręgosłupa i obok po twojej prawej masz tą cała maszynę i masz przycisk jak tylko zaczynasz cos czuć to przyciskasz , i wysyłasz nowa dawkę . To jak jest w Polsce to samo ZZO , i dokładnie kulCia tak sie to nazywa po francuski : peridural ! Tłumaczenie na polski to zewnatrzoponowe , wiec mówimy o tym samym .

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA [emoji1407][emoji166][emoji195][emoji173]️
Termin porodu 5/09/2016
41tc

No to ja myślałam o czymś innym ;) nie znam się :D

Ej wiecie co znalazłam w końcu pampersy które mi odpowiadają. Może nie mnie a Igiemu haha babydream!

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

U nas Ola nie dają Ci dostępu i możliwości dopuszczania sobie znieczulenia. Zostawiają rurkę w razie gdybyś potrzebowała kolejnej dawki, ale raczej kończą na jednej dawce o ile masz szczęście, ze ktoś Ci to znieczulenie w ogóle da. Mi dali oxy po znieczuleniu, bo widzieli, że akcja słabnie, a widocznie chcieli się mnie już pozbyć z porodówki.
Kurde - w co my się znowu wpakowałyśmy :D

U Was się rodzi po ludzku, a u nas walczą o 1/3 tego co jest u Was i tą 1/3 nazywają rodzeniem po ludzku. Takie mam wrażenie....

Byłam u diabetolog, wyniki hemoglobiny glikowanej wyszły za niskie ( to badanie obrazuje podobno ostatnich 6 tygodni) - mam jeść 2 śniadania, obiad, podwieczorek i 2 kolacje. Super....
Od przyszłego tygodnia mam chodzić co tydzień na KTG - i tutaj pytanie do Was - czy na KTG potrzeb ne mi skierowanie??? Bo mi nie dała i powiedziała, że mam je robić w szpitalu, w którym chcę rodzić.
No i gdybym zdecydowała się na tamten szpital to mam przyjechać do nich w terminie, bo oni cukrzyc nie "przenaszają" - jeśli takie słowo w ogóle istnieje.....
Jutro wizyta u gina.

reklama
India ja ktg nie mialam:/ ale chyba powinien Ci dac skierowanie.

U mni zzo nie ma, prosilam o to znieczulenie. Kurna jak mnie boli krocze i kregosłup, blizna ciagnie. Dostalam 1 tabletke paracetamolu. Jak tu zyc??

Ssak
1473344566248.jpg

[emoji173]Madzia om 39 tydzień[emoji177]

Załączniki

• 1473344566248.jpg
    1473344566248.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 202
Do góry