reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Mnie zawsze zastanawialo dlaczego kobietom zalezy, zeby ich lekarz byl przy porodzie. Rozumiem jeszcze cc, ale sn?

O porodach w prywatnej Klinice slyszalam tylko, ze robia duzo cc, bo kobiety tak wola rodzic no i ze lepiej isc do szpitala panstwowego, bo lekarze tam przyjmuja duzo wiecej porodow niz Ci w prywatnych, ale to opinie internetowe

[emoji209] Adrianka, 23 tydzień

A wiesz, ze ja tez sie nad tym zastanawialam? Moze to chodzi o zaufanie jakies do znajomej twarzy albo ze tyle zaplacily przez cala ciaze za wizyty to jego obowiazkiwm jest byc a moze obie. Nie wiem bo mnie tam wsjo rybka. Wazne dla mnie jedynie by chlop byl :)

9tc [emoji7]

reklama
Ej jak mam obliczyć ile blatu mi trzeba kurde? Kuchnia ma 1.8 m długości nie i głębokość 46 cm ale odchodzi cześć gdzie będzie zlew i kuchenka. To ile ja potrzebuje tego blatu? Ja jestem dupa z maty

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Mamakulka tam gdzie będzie zlew blat musisz policzyć bo oni go wytna pod wymiar zlewu... a chcesz blat tylko na meblach czy trochę dluszy żeby zrobić sobie pod spodem półki lub ewentualnie żeby móc stołeczek postawić?

♡ 21♡ Tymon albo Michałek ♡

Może zdążę, mam pół h między jedną praca a drugą to może uda mi sie podjechać na szybko. A zobaczę czy jutro nie ma otwarte a jak nie to kupię aptekowy zwykły test z czułością 10 i zrobię[emoji8][emoji7]
Rób rób rób, bo trzymasz dziewczyno w niepewności!

Ja juz po wizycie wszystko w porządku młody tydzień do przodu znowu. 4.08 termin nowy z usg. Waży 1770 g i ma 42 cm :) glowkowo ułożony w dalszym ciągu. Wstawię później focie :)

Mieszkanie tez ok jutro mam nadzieje się wprowadzać!

Kulcia, co do mieszkania Twojego i mebelków - mnie się bardzo podobają te, co pokazałaś, i powiem Ci, że nawet brałabym je nie z braku laku, tylko w ogóle - bo serio są bardzo ładne, przyjemne i ciepłe! I nie mówie tego, żeby Cie połechtać, tylko serio serio! Jak masz możliwość nawet nie tak drogo je brać - to bierz, polecam! :D
Patrz, jaką intuicje miałaś. Że z mieszkaniem coś nie wyjdzie. Dobrze, że przynajmniej właściciele w porządku i Was nie wydymali w takiej sytuacji, kiedy teściowa jazdowa. Może jej Wasz piesio jeszcze na "dziękuję" kupkę zrobi? To było mocne, hahahaha xD
Ignaś już jest cudowny, a co dopiero jak się pojawi na świecie! Czas tak szybko leci, że zaraz zamiast zdjęć USG będziemy oglądać Wasze Maluszki kochane!

A tak więcej to wam jeszcze napiszę, że już mam dość tych plackow :D więcej zamówień nie przyjmuje. Chyba że tak jednego torta w tygodniu to ok ale nie tyle co teraz. Dobrze ze mam pomoc bo bym nie wyrobiła. Kręgosłup mnie boli. Na szczęście placki prawie gotowe, jedynie serniki w piekarniku. Na jutro zostają mi torty :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Ej, Mała, weź uważaj, bo się narobisz! Bolący kręgosłup i przemęczenie to nie za bardzo na ten Twój obecny czas!

Hej Ania :**** ciesze się , że w końcu jesteś :)

Tyle kg w tydzień? O matko bosko! :D fajnie. Ja mam 10 na plusie. Zaczęłam dziś 8 miesiac.

<3 10 na plusie to wcale nie dużo, proszę Ciebie, i Ty tak wspaniale w tej ciąży wyglądasz, że tylko podziwiać!

Aniu, a co.robisz, ze tyle chudniesz??

Powiem Ci kochana, że u mnie sprawdza się tylko dieta białkowa. Przerabiałam w swoim krótkim życiu multum różnych, od dietetyka po kopenhaskie, MŻ, blablabla. Sprawdza się tylko białko. No i taka prawda, że ja mam jakieś 25-30kg do zrzucenia, więc z taką nadwagą leci szybko.
Trochę urozmaiciłam, papugując z CZARNUSZKI ;* - to znaczy objętościowo staram się jeść malutko, ale za to często, to znaczy jakieś 5 razy. No i tak sobie jem pare plasterków szyneczki, jakiegoś kuraka, serki wiejsce i inne nabiały, no i multum kawy piję, bo potrzeba dużo płynów, a kawę uwielbiam, a przy okazji kawa + moje leki na tarczycę = idealne wizyty na posiadówy w toalecie ;D

ŻYCIOWA, jeszcze Ci nie napisałam, że chuuuujowo z tym lekarzem, że Ci nie wypisął od razu zwolnienia. WRRRRRRR!

I muszę się przyznać Wam, bo komu jak nie Wam. Ale znów palę. Nie dużo, bo w zasadzie raz w tygodniu jakieś 5-6 fajek. Ale nie jem słodyczy, nie pije słodkich napojów, nie przegryzam fastfoodów, które uwielbiam, i te fajki to moja przyjemnośc. Wstyyyyd mI! Dobrze, że M.tu nie ma dostępu, bo chyba by mnie prześwięcił ;D

Kulcia, sliczny Ignacek :-) :-)

Ola, nie jest najgorszy, ale 100% zadowolenia nie ma. U mnie tez od groma placowek i mozna przebierac. Ale poziom LM w ostatnich latach polecial w dol. Maja coraz wiecej klientow i coraz wieksze kolejki. Cennik u nich tez wygorowany. A i lekarze lepsi uciekaja do innych placowek. LM to taka sieciowka, ze nie poswiecaja pacjentom wiecej czasu nawet jesli jest taka potrzeba. Sprzet tez maja sredni. Jakbym miala isc prywatnie za wlasna kase to na pewno nie poszlabym do LM. Chodze do nich, bo 150 zlo miesiecznie robi mi roznice. Lekarzy przejrzalam wszystkich i wydaje mi.sie, ze wybralam najsensowniejszego

OlaMagda to już wiesz co szwagierce sprezentowac przy najbliższej okazji :D wielki parasol ogrodowy :D

Paraplu takie samo podejście mamy do sprawy kp.
Ja tez nie robie z tego ideologii jakiejś. Uda się karmić to super! Ale nie będę męczyć dziecka i siebie jak nie będzie nam szła współpraca :)

♡ 21♡ Tymon albo Michałek ♡

Hehe ogolnie mam takie podejcie do zycia :) jakos nigdy nie mialam parcia na umeczanie sie w imie czegos tam. Tak samo nie dorabiam ideologii do porodu sn. W sumie uwazam to za masakryczne a postep medycyny w tej kwestii jest o lata swietlne wolniejszy niz w innych dziedzinach medycyny. A jak ktos mi mowi ze "porod musi bolec bo tak nas stworzyla natura" to odpowiadam, ze natura tez stworzyla wyrostek robaczkowy i jak boli to nikt nie doprawia do tego ideologi "natura stworzyla wyrostek robaczkowy i skoro doszlo do zapalenia i zagrozenia zdrowia i zycia to tak ma byc". Nikt nie dorabia ideologii do znieczulenia przy wyrywaniu zeba a kuzwa do bolu porodowego tak wiecznie jakies ideologie doczepiaja. Wku*wia mnie to strasznie. Ja jasno mowie, ze albo ZZO albo cesarka. Na zywca nie mam kuzwa najmniejszego zamiaru! W dobie przeszczepow twarzy dla mnie fakt, ze porody bola i to bardzo jest jakas kpina!
Wybacie, to drazliwy dla mnie temat i musialam dac upust emocjom :)

9tc [emoji7]

OLCIA do basenu sobie skocz kurcze ja lubię jak jest słońce i 26 stopni bo jak sobie przypomnę zeszłoroczne upały to masakra u nas goroco ale leb urywa dzisiaj

Kulcia no i spoko mebelki po co Ci lepsze narazie

India ja jestem zadowolona z lux ale właśnie coraz większe kolejki się robią i kasa tez nie mala
Jak jakiegoś lekarza nie ma to dzwonią czy przekładamy czy chce innego a tak co chwile do innego tez się nie uśmiecha narazie place abonament bo do dermatologa i arelgologa chodzę i zawsze cos wypadnie później zobacze

A ja laski nie kumam innych lasek raz przystawi dziecko do piersi nie ciągnie to na butelkę przechodzą a przecież jak sie dziecko dostawia często to mleko się robi..
Ja mam nadzieje ze trochę pokarmie bo to samo dobro dla dziecka chociaż do 6 miesiąca butelka to nie to samo .
Butla będzie później

Paraplu :-) ja tez bez zzo sobie nie wyobrazam porodu, bo nawet z zzo to nic przyjemnego :-) a cc nie chce bo nie chce cewnika[emoji14]

reklama
OLCIA do basenu sobie skocz kurcze ja lubię jak jest słońce i 26 stopni bo jak sobie przypomnę zeszłoroczne upały to masakra u nas goroco ale leb urywa dzisiaj

Kulcia no i spoko mebelki po co Ci lepsze narazie

India ja jestem zadowolona z lux ale właśnie coraz większe kolejki się robią i kasa tez nie mala
Jak jakiegoś lekarza nie ma to dzwonią czy przekładamy czy chce innego a tak co chwile do innego tez się nie uśmiecha narazie place abonament bo do dermatologa i arelgologa chodzę i zawsze cos wypadnie później zobacze

A ja laski nie kumam innych lasek raz przystawi dziecko do piersi nie ciągnie to na butelkę przechodzą a przecież jak sie dziecko dostawia często to mleko się robi..
Ja mam nadzieje ze trochę pokarmie bo to samo dobro dla dziecka chociaż do 6 miesiąca butelka to nie to samo .
Butla będzie później

Ola a karmilas juz? Nie spotkalam ani jednej matko co by zrobila tak jak napisalas. Raz i koniec. Wiekszosc probowala i probowala bo chciala ale nie wyszlo z roznych powodow. Moja kolezanke tak bolalo karmienie, ze jak zblizala sie pora karmienia dostawala 40 stopniowej goraczki ze stresu i strachu, trzesla sie cala i ryczala. Poddala sie po 2 tygodniach.
Kobieta to nie fabryka mleka ale zywy czyjacy czlowiek, wiele osob zapomina o tym kiedy chodzi o noworodka.
To tez temat ktory mnie strasznie wku*wia :p

O jezu ale dzisiaj ciezkie tematy poruszam ;)

A no i powtorze. Nie wtryniam sie kto z jakiego powodu karmi czy nie karmi cyckiem. Tak samo oczekuje, ze nikt nie bedzie sid wtrynial do moich cyckow i mojej pochwy :)

9tc [emoji7]

Do góry