reklama
ZielonaMamma
Fanka BB :)
Ja miałam bolesne zderzenie z tymi chorobami w przedszolu starszaka. Już pomijam, że on tydzień w miesiącu choruje - na tyle opieki zgodziła się babcia. Ale jak on przyniesie coś z przedszkola, to córa choruje 2 tygodnie. I to nie zaczyna od razu, tylko kilka dni po synku. Oboje są zdrowi w tym samym czasie maksymalnie tydzień w miesiącu. Na tyle to im opieki nie zapewnię.U mnie takie bolesne zaskoczenie było z powrotem do pracy. Mówiłam sobie - dziecko do żłobka, ja do roboty.
Córka pójdzie do żłobka we wrześniu, ale ja się już przestałam nastawiać na pracę zaraz po tym. Może na wiosnę jeszcze następnego roku... Ciekawe...
Owulacja
Może uratują nas te projektowane przepisy o pracy zdalnej, której nie można odmówić rodzicowi dziecka do 4 r.ż.Ja miałam bolesne zderzenie z tymi chorobami w przedszolu starszaka. Już pomijam, że on tydzień w miesiącu choruje - na tyle opieki zgodziła się babcia. Ale jak on przyniesie coś z przedszkola, to córa choruje 2 tygodnie. I to nie zaczyna od razu, tylko kilka dni po synku. Oboje są zdrowi w tym samym czasie maksymalnie tydzień w miesiącu. Na tyle to im opieki nie zapewnię.
Córka pójdzie do żłobka we wrześniu, ale ja się już przestałam nastawiać na pracę zaraz po tym. Może na wiosnę jeszcze następnego roku... Ciekawe...
Cookie_
Moderator
O ile ktoś moze pracować zdalnie. Jest gro stanowisk w Polsce na których mama niepopracuje zdalnie.Może uratują nas te projektowane przepisy o pracy zdalnej, której nie można odmówić rodzicowi dziecka do 4 r.ż.
Z dziećmi nic nigdy nie zaplanujesz U mnie dwoje pochorowało się teraz. Święta mamy z bani w domu sami a oczy na zapałki trzymamy.
Do pracy ostatnio chodziłam wymęczona jak przy noworodku, bo na zmianę czuwaliśmy przy nich robiąc okłady (leki ledwo zbijały gorączkę).
Kinnia95
Bo jak ja czytam, że dorosły facet decyduje się na dziecko, ale kręci ze wspólnym mieszkaniem bo pierw go nie stać na większe, a później bo kawalerka za mała. I pod naciskiem kobiety z łaską się zgadza na mieszkanie na wiosnę. No ale coś tu nie gra.@Kinnia95 w formie widzę
Agnes4312
Moderator
Ale źle czytaszBo jak ja czytam, że dorosły facet decyduje się na dziecko, ale kręci ze wspólnym mieszkaniem bo pierw go nie stać na większe, a później bo kawalerka za mała. I pod naciskiem kobiety z łaską się zgadza na mieszkanie na wiosnę. No ale coś tu nie gra.
Cookie_
Moderator
Dobrze mieszkać samemu a na weekendy mieć sprzątaczkę, kucharkę i kochankęBo jak ja czytam, że dorosły facet decyduje się na dziecko, ale kręci ze wspólnym mieszkaniem bo pierw go nie stać na większe, a później bo kawalerka za mała. I pod naciskiem kobiety z łaską się zgadza na mieszkanie na wiosnę. No ale coś tu nie gra.
Gość musi dojrzeć, skoro powiedział A i postarał się by mieć to dziecko to dobrze byłoby poukładać sobie na nowo szufladki w głowie.
reklama
Zazuu
Czy ktoś poświęcił 30 sekund na aktualizacje, że odbyła się rozmowa z partnerem i zostały poczynione plany w kierunku wspólnego zamieszkania? Czy tak będziecie się licytować jak to facet jest draniem bo zmiana sytuacji nie pasuje do scenariusza?
Podziel się: