reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
J amdłości miałam nwet niewielkie, ale czułam się strasznie wypruta i zmęczona, teraz jest już trochę lepiej. A najlepsze było to,że nawet nie byłam pewna, czy jestem w ciąży napewno, więc wolałam ignorować takie zmęczenie i tłumaczyć przesileniem zimowym :).

o rany! dziewczyny! jak wy duuużo piszecie! nie było mnie kilka dni (straszliwie byłam skonana i wypluta po pracy. nawet do kompa nie siadałam z braku siły) a tu mnóstwo nowiutkich niusów! mam wielkie zaległości!:szok:
i co z tym śmieceniem? o co z nim chodzi? pozdrawiam:-)

dziewczyny, co to za badanie cfc? jak byłam pierwszy raz u lekarza to powiedziała że w 12 tygodniu zrobi mi usg genetyczne i że to badanie daje 80% pewności. mówiła też o jakimś teście potrójnym, z krwi, ale on jest dgogi i mnie niestety nie stać. czy to cfc to właśnie ten test z krwi?

Podejrzewam,że harsharani chodziło o to,że SMĘCIMY, czyli nudzimy :).Fakt, może nie dzieje się nic ciekawego, a pogadać zawsze się chce. Nic ciekawego oprócz tego,że jesteśmy w ciąży!:-D

:-):-):-)hehe:):-):-):-)

Nie narzekamy to nie mamy o czym gadac:-D:-D:-D

Ide dopiero spac, ogladalam film 'Jestem sam" i strasznie mi sie podobal.

W poniedzialek mam wizyte u gina, we wtorek lece do Anglii, ale nie wiem na ile dokladnie.

Moi tesciowie sie dowiedza jutro o tym ze beda dziadkami...
I nie zaprzeczam ze sie denerwuje tym... Bo jestesmy oboje dosc mlodzi i w ogole... A zawsze mialam przeboje z matka M. (dlatego tez pieszczotliwie nazywam ja SMOK)

A wasze tesciowe jak? W miare czy tez po byku?

dziewczyny, co to za badanie cfc? jak byłam pierwszy raz u lekarza to powiedziała że w 12 tygodniu zrobi mi usg genetyczne i że to badanie daje 80% pewności. mówiła też o jakimś teście potrójnym, z krwi, ale on jest dgogi i mnie niestety nie stać. czy to cfc to właśnie ten test z krwi?

:-D:-D:-D karolcia - cfc to nasza koleżanka, ma nick cfcgirl. Ale sie uśmiałam:D

Harsharani moja teściowa to nie mogła sie doczekac i nawet wypytywała mojego szwagra, który u nas był w grudniu, czy czasem nie jestem gruba!! Zgroza:szok: Ogólnie wszyscy sie cieszą a ja mam stresa ze cos bedzie nie tak i nie wiem co z tym zrobic.

Dwa lata temu moja bliska koleżanka zaszła w długooczekiwaną ciąże i strasznie się cieszyła okazało sie ze dziecko ma zespół Downa - może dlatego ja sie boje cieszyć. A może jestem psychiczna :-(

:laugh2:o rany! ale jestem zakręcona! nie doczytałam o co chodzi z tym cfc!

moi teściowie bardzo się ucieszyli na wieść o dzidziusiu:-) wszyscy w około mieli nadzieję że w końcu nam się uda i udało się!
Blimka, to chyba dość normalne,że każda z nas ma czasami takie czarne myśli, więc nie martw się, że coś jest nie tak z Tobą. chyba jedyne co można zrobić, to starać się nie zamartwiać i mieć nadzieję że będzie wszystko dobrze!

reklama
Witajcie kochane
Nie wiem co to za badanie, bo nie miałam spotkania z położną jeszcze. Koleżnka,ktora urodziła 3 miesiące temu była zapytana przez położną,czy chce takie badanie. Jak będe wiedziała coś wiecej dam cynk.
Pozdrawiam i całuski

Do góry