reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniówkowe mamy

Oczywiście nie da sie naprawić, ale da sie lepiej przygotować, więc wydaje mi sie, że wiedza jest cenna.
Muszę sprawdzić bo może to badanie wejdzie w mój abonament i wtedy się zdecyduje.

reklama
Dzieńdoberek
mój pierwszy post na tym forum
Witajcie mamuśki :cool2:
No i u Nas rodzinka sie powiększy
20 września mam termin -- co to będzie :szok:
Drugie dzieciątko

Pierwsze Grześ ur. 22 lipca 2005 (WEDELEK)

witam, byłam na wuzycie kontrolnej wszystko ok, moja szyjka to jest bez zarzutu, dostałam skierowania na usg i na grupę krwi i wr i dowiedziałam sie ze w Polsce nie ma szczepionek na konflikt jak bardzo mi zalezy to moge ją w niemczech kupić za 70 euro, masakra

rzeczywiscie masakra...a ja jutro tez sie dowiem co z moja grupa krwii.
Poki co to czuje sie beznadziejnie.jakies chorobsko sie przypaletalo...

kurcze.. 70 euro to przeciez jest na polskie z 250 zlotych.. pogielo ich chyba..

Dowiedziałam sie właśnie że w Anglii pytają czy chcesz mieć badanie z krwi na wykrycie wad genetycznych, zespołu Downa. Zastanawiałam się czy chce takie badanie.Mój mąż powiedział,że nie zmieni to niczego, a w razie co będziemy mieli czas na przygotowanie się.No to jak mnie zapytają to się zgodzę.
A jak u Was dziewczyny z tą decyzją?Chcecie wiedziec czy nie??:confused:

Cfc-ja myślę,że jeżeli będą chcieli mi takie badanie zrobić to się zgodzę. Warto się przygotować, psychicznie przede wszystkim jakby co i rodzinę też.
emems-witamy na forum, widzę,że jest nas coraz więcej dziewczyn, które będą miały drugiego dzidziusia, a pierwszy jest w podobym wieku, ciekawe,jak nasze pociechy zareagują na konkurencję w postaci dzidziusia?:)
Ja dalej nic nie wiem, nie mieli jeszcze dzisiaj wyników badań, idziemy tam jutro. Szlak mnie już trafia z tą przychodnią, trzy tygodnie już czekam...

Dowiedziałam sie właśnie że w Anglii pytają czy chcesz mieć badanie z krwi na wykrycie wad genetycznych, zespołu Downa. Zastanawiałam się czy chce takie badanie.Mój mąż powiedział,że nie zmieni to niczego, a w razie co będziemy mieli czas na przygotowanie się.No to jak mnie zapytają to się zgodzę.
A jak u Was dziewczyny z tą decyzją?Chcecie wiedziec czy nie??:confused:

cfc - pewnie że lepiej jest wiedzieć jak najwcześniej

reklama
Też myslę że lepiej jest wiedzieć i móc się lepiej przygotować.
Niestety w Polsce to badanie kosztuje 500 pln. :no:

Do góry