reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Niesamowita zyczę szczęścia w "produkcji" dzidziusia, na pewno Wam się szybko uda.
Moja teściowa jest spoko, nasza Lilka to pierwsza wnuczka i prawnuczka po obydwu stronach-mojej i męża,[co jest trochę dziwne,jako,że ja mam dwie siostry, a mąż pięciu braci (!)], więc bardzo się ucieszyli na wieść o drugim dziecku.

reklama
Harsharani, czy jesteś już po spotkaniu z teściową? Daj znać, jak poszło;-)
Co do czarnych myśli to i ja mam je coraz częściej, denerwuję się tym bardziej, bo niedługo będę mogła zrobić USG wykrywające wady wrodzone (przed 20 tyg.). Ehhh

witam, miałam 2 dobowe odcięcie od sieci, ale już usunięto usterkę
w środę jadę na usg zdecydowałam się że pojadę prywatnie ze względu na to że to 12/13 tydzień i ważne jest doświadczenie i jakość aparatu a w szczecinie jest taki doktor Zdzisław Czajkowski, który ma w tej materii spore doświadczenie,
pierwszy dzień urlopu i juz 2 telefony z pracy zawsze tak jest,
zauważyłam że dzisiaj jeszcze mnie głowa nie bolała, a jak chodziłam do pracy to od poniedziałku do piątku straszny ból był, ale to chyba od oczu i komputera bo całe 8 h przed nim ślęczałam taka praca
co do obaw to mam obawy co do ilości dzidziusiów wmoim brzuchu, hhehe mam obsesje na punkcie bliźniąt

Inez nie martw się. Ja też się zastanawiałam,czy chciałabym wiedzieć,ale mój mż i dziewczyny przekonały mnie że zawsze to lepiej się przygotować. Poza tym , czy coś by się zmieniło? U mnie nie. To przeciez moje maleństwo moje dzieciątko.Nie martw się kochana na zapas.Jestem pewna,że wszystko jest ok.

Witaj Tygrysku. Powodzenia na usg. Ja jadę do Polski niedługo. Nie mogę się doczekać.

Harsharani wróciłaś już??
A co do teściów, to myślę ,że sie cieszą,ale ponieważ to jest ich drugi wnuk,i ich córka urodziła 3 lata temu to jakoś inaczej sie cieszą.Natomiast moja mamusia szaleje. Cieszy się bardzo bardzo.
Zobacz załącznik 28961

Och, a ja już po peirwszej wizycie, ale jak się okazało,wcale nie u midwife tylko u lekarza pierwszego kontaktu. Pani z nami porozmawiała, zmierzyła mi cisnienie, bardzo miła była, ale co z tego. Chciałam juz jakiś dokladniejszych badań. Z midwife mam spotkanie dopiero 1 marca, bo ona jest tu tylko we czwartki i ma późne terminy przez to. Jutro idę na badanie krwi, brr, nie cierpię pobierania krwi...

ja myślałam że na zachodzie to lepiej dbają o ciężarne, ale to chyba wszędzie tak jest jak chcesz szybko i dobrze to prywatnie,
zamierzam się popytać w aptekach co do tej szczepionki na konflikt serologiczny, sprawdzę tą informację o tym że nie można jej dostać w Polsce tzn. jak się nie jest szpitalem
pokatowałam się dzisiaj woskiem i juz nie mam wąsika, bo mam taki problem że jest zbyt wyraźny no i ciemny jak i brwi i włosy
a ten mój słodki synuś to by ciągle zajadał ciasteczka i lizaczki co ja się z nim mam i zachciało się nam rodzeństwa

Własnie wiesz Tygrysku ja tez myślałam,że tu lepiej dbają o ciężarne, a tu olewają zupełnie. Jakby to nie była moje druga ciąża to bym nic nie wiedziała.Dzisiaj pani doktor się mnie pyta,czy zażywam kwas foliowy, jak ja jestem w 10 tygodniu ciąży! To już powinnam od dłuższego czasu robić i robię, ale dlatego,że sama na to wpadłam, a ona dopiero dzisiaj się mnie pyta... Trochę zła na to wszystko jestem. Dobrze,że w marcu lecę do Polskito się tam zbadam dokładnie u mojego pana doktora.
Wogóle to zastanawiam się,czy jednak nie bede rodzić w Polsce.
Nie wiecie w którym miesiącu ciąży mozna najpóźniej latać samolotem? Ja słyszałam,że w trzecim trymestrze już nie, ale nie wiem na pewno?

z tego co czytalam to od 7 miesiaca 9 w niektorych liniach od 6) trzeba miec specjalne zaswidczenie ze dasz rade doleciec ;)

A ja się załatwilam....choć staralam się cały czas uważac na siebie...
przeziebiłam się i leżę w domku
dzisiaj idę na USG w końcu zobaczymy nasze maleństwo:)

mam pytanko, dziewczyny czy na USG transwaginalnym możę być mój mąż czy to raczej nie jest praktykowane?
jak bylo u Was?

a i jeszcze chciałam spytać co z tą szczepionką na konflikt?
u nas z mężem mamy konflikt, ale lekarz mowił mi tylko o tym, że podadzą mi coś po porodzie, aby ograniczyć ryzyko przy kolejnym dzidziusiu...

reklama
Cześć Dziwczyny!

Kilka dni mnie nie było na forum a tu tyle stron przybyło - teraz musze wszytsko nadrobic :).
Ja niestety okrutnie sie rozchorowalam i przez kilka dni myslalam, ze sobie serce i pluca wykaszle. Na szczescie z dnia na dzien sie polepsza i mam nadzieje ze tym razem uda sie bez antybiotykow. Taka o zlosliwosc losu - przez kilka dobrych lat nie chorowalam a tu akurat teraz mnie zlapalo, jak to najgorszy okres i nie mozna zadnych lekow zazywac.
Ja 8 marca bede miala to usg diagnozujace zespol Downa. Do tej pory nigdy nie myslalam, ze cos moze byc nie tak a teraz z dnia na dzien coraz bardziej sie boje. Tak bardzo chcialabym miec to juz za soba i wiedziec ze dzidzia jest zdrowa.

Caluje was goraco

Do góry