reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Joasia_85- gratulacje udanej wizyty :tak: super, że córcia jest nadal córcią ;-)

Ja właśnie dobiłam do domu po mojej wizycie:
Lekarz powiedział że teraz jest pewny na 100% że to mężczyzna i mi dokładnie z 5 razy pokazywał siuraczka, więc i ja już mam pewność że to Syncio :-)
Filipek waży 1526 więc już spory chłopczyk wymiary ma 30t i 4d więc jest tydzień starszy :-D
Maluch zdrowy i u mnie też wszystko dobrze, dostałam skierowanie na morfologie, mocz i glukozę 75g, już mnie mdli :baffled:
Jestem taka szczęśliwa. Lekarz powiedział też, że mam mały brzuch jak na 30tc ale, że widocznie taka moja uroda bo Mały rozwija się prawidłowo, więc wcale się tym nie martwię. :tak:

DO_IT 27 czerwca godz.15:50 &&&&&&

Ostatnia edycja:
reklama
hej Dziewczynki!
ja po wizycie dostałam żelazo w tab., crotlimazol jeszcze raz w globulkach. Mała ma na razie ułożenie pośladkowe, główka jest pod moimi żebrami z prawej strony.
Powiedział że te bóle w pachwinach to na razie jego zdaniem więzadła, ale możliwe że to spojenie łonowe będzie się rozchodzić........masakra jakaś....
pytam się o poród, a on że chciałby, aby udało się naturalnie
wizyta rozwojowa 6 lipca, ale wydusiłam z niego jak było szybkie usg na ile wygląda to pokazał mi że maszyna wskazuje tak jak ulał 30 tydzień:) i że termin ustala się we wczesnej ciąży i on jest najprawdopodobniejszy bo później dzieci rosną w różnym tempie, czyli 7 września został:)
na początku pytał (bo też mam niezawielki brzuszek) czy kopie????? a ja mówię że taaakk, to jak mu dała w głowicę od usg to mało nie spadł ze stołka i mówi..ooo naprawdę mocno...hehe
Trzymajcie się ciepło, ja idę rozkminiać to spojenie łonowe..

odebrałam wczoraj wyniki glukozy krew i mocz.
i troszkę mnie niepokoją.

Glukoza po 1h wypicie 50g -> 74
Mocz -> SG - 1,025 PH - 7

Krew:
WBC 5,3mm3 RBC 3,76 mm3 HGB 10,9g/dl HCT 34,7% PLT 235 mm3 PCT 212% MUC 92um3 MCH 28,9pg MCHC 34,4 g/dl RDW 12,5% MPV 9,0um3 PDW 23,5% LYM 2,3 (44,6%) MON 0,2 (5,7%) GRAN 2,8 (49,7%)

mam lekki niedobór HGB czyli żelaza wizyta dopiero 10 lipca

Zanetka super ze macie juz pewnosc ze to bedzie Chlopiec i ze wszystko sie prawidlowo rozwija no i gratki malego brzuszka tez bym chciala uslyszec od gina takie slowa::-D) lenka haha pokazala ginowi jak kopie z charakterkiem ta Twoja Corcia:-D hihi gratki ze z mala oki a te spojenia, wiezadla to chyba nic zlego cialo przygotowuje sie do porodu liczyc tylko na to, ze dzieki temu latwiej bedzie nam sie rodzio:pnie czytaj za duzo na ten temat;)

malenstwo Ty nam sie w lekarza nie baw, zostaw odczyt wynikow dla Niego juz wiele dziewczyn pisalo ze sie martwia wynikami a co do czego okazalo sie ze bylo wszystko w normie lub tak male byly odchyly ze nie potrzeba bylo reagowac na nie lekami takze czekaj grzecznie do wizyty a jak sie martwisz ze cos jest nie tak to idz wczesniej:)

doti &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za dzisiejsza wizyte czekamy na wiesci:*

Ja na wizycie u lekarza też miałam pozniżane, nic nie mówił, wszystko OK, a w szpitalu jak mi robili po tygodniu od tej wizyty to jeszcze niższe miałam i wypuścili mnie jako w pełni zdrową ciężarówkę bez żadnych zaleceń, tak więc się tym nie przejmuj. A glukozę chyba super masz a jak we krwi jakieś niedobory będą zbyt duże to przepisze ci jakieś tabletki, żeby to uzupełnić i po strachu. My zawsze będziemy miały wyniki odbiegające od normalnych, bo w ciąży jesteśmy i dzieć wszystko nam zabiera i u siebie magazynuje :-)

reklama
Do góry