reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówki u lekarza.

Joasia_85- gratulacje udanej wizyty :tak: super, że córcia jest nadal córcią ;-)

Ja właśnie dobiłam do domu po mojej wizycie:
Lekarz powiedział że teraz jest pewny na 100% że to mężczyzna i mi dokładnie z 5 razy pokazywał siuraczka, więc i ja już mam pewność że to Syncio :-)
Filipek waży 1526 więc już spory chłopczyk wymiary ma 30t i 4d więc jest tydzień starszy :-D
Maluch zdrowy i u mnie też wszystko dobrze, dostałam skierowanie na morfologie, mocz i glukozę 75g, już mnie mdli :baffled:
Jestem taka szczęśliwa. Lekarz powiedział też, że mam mały brzuch jak na 30tc ale, że widocznie taka moja uroda bo Mały rozwija się prawidłowo, więc wcale się tym nie martwię. :tak:

DO_IT 27 czerwca godz.15:50 &&&&&&

Ostatnia edycja:
reklama
hej Dziewczynki!
ja po wizycie dostałam żelazo w tab., crotlimazol jeszcze raz w globulkach. Mała ma na razie ułożenie pośladkowe, główka jest pod moimi żebrami z prawej strony.
Powiedział że te bóle w pachwinach to na razie jego zdaniem więzadła, ale możliwe że to spojenie łonowe będzie się rozchodzić........masakra jakaś....
pytam się o poród, a on że chciałby, aby udało się naturalnie
wizyta rozwojowa 6 lipca, ale wydusiłam z niego jak było szybkie usg na ile wygląda to pokazał mi że maszyna wskazuje tak jak ulał 30 tydzień:) i że termin ustala się we wczesnej ciąży i on jest najprawdopodobniejszy bo później dzieci rosną w różnym tempie, czyli 7 września został:)
na początku pytał (bo też mam niezawielki brzuszek) czy kopie????? a ja mówię że taaakk, to jak mu dała w głowicę od usg to mało nie spadł ze stołka i mówi..ooo naprawdę mocno...hehe
Trzymajcie się ciepło, ja idę rozkminiać to spojenie łonowe..

odebrałam wczoraj wyniki glukozy krew i mocz.
i troszkę mnie niepokoją.

Glukoza po 1h wypicie 50g -> 74
Mocz -> SG - 1,025 PH - 7

Krew:
WBC 5,3mm3 RBC 3,76 mm3 HGB 10,9g/dl HCT 34,7% PLT 235 mm3 PCT 212% MUC 92um3 MCH 28,9pg MCHC 34,4 g/dl RDW 12,5% MPV 9,0um3 PDW 23,5% LYM 2,3 (44,6%) MON 0,2 (5,7%) GRAN 2,8 (49,7%)

mam lekki niedobór HGB czyli żelaza wizyta dopiero 10 lipca

Zanetka super ze macie juz pewnosc ze to bedzie Chlopiec i ze wszystko sie prawidlowo rozwija no i gratki malego brzuszka tez bym chciala uslyszec od gina takie slowa::-D) lenka haha pokazala ginowi jak kopie z charakterkiem ta Twoja Corcia:-D hihi gratki ze z mala oki a te spojenia, wiezadla to chyba nic zlego cialo przygotowuje sie do porodu liczyc tylko na to, ze dzieki temu latwiej bedzie nam sie rodzio:pnie czytaj za duzo na ten temat;)

malenstwo Ty nam sie w lekarza nie baw, zostaw odczyt wynikow dla Niego juz wiele dziewczyn pisalo ze sie martwia wynikami a co do czego okazalo sie ze bylo wszystko w normie lub tak male byly odchyly ze nie potrzeba bylo reagowac na nie lekami takze czekaj grzecznie do wizyty a jak sie martwisz ze cos jest nie tak to idz wczesniej:)

doti &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za dzisiejsza wizyte czekamy na wiesci:*

Ja na wizycie u lekarza też miałam pozniżane, nic nie mówił, wszystko OK, a w szpitalu jak mi robili po tygodniu od tej wizyty to jeszcze niższe miałam i wypuścili mnie jako w pełni zdrową ciężarówkę bez żadnych zaleceń, tak więc się tym nie przejmuj. A glukozę chyba super masz a jak we krwi jakieś niedobory będą zbyt duże to przepisze ci jakieś tabletki, żeby to uzupełnić i po strachu. My zawsze będziemy miały wyniki odbiegające od normalnych, bo w ciąży jesteśmy i dzieć wszystko nam zabiera i u siebie magazynuje :-)

reklama
Do góry