reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

do_ti, może mała jeszcze to nadrobi, ma jeszcze sporo czasu, dobrze się odżywiaj, tak jak Ci lekarz kazał i jak dziewczyny radzą a to leżenie na lewym boku, żeby łożysko było bardziej wydajne i żeby do córci więcej wszystkich składników odżywczych dopłynęło. W nocy też śpij na lewym, mała będzie bardziej dotleniona. Choć ja ciągle tak śpię, tylko tak, i ostatnio moja mała tak mi dała popalić, chyba ją denerwowało ciągłe spanie na lewym boczku, bo tak mi tam się wierciła, że aż się przebudziłam, a zanim się obudziłam śniło mi się, że na moim brzuchu ktoś sobie skacze. Budzę się a to moja mała w środku jak na trampolinie! Aż się wystraszyłam, że coś jest nie tak, bo jeszcze nigdy mnie jej fikołki nie obudziły. No, ale przecie leżenie na lewym boczku zalecane najbardziej.
Życzę powodzenia na następnej wizycie.;-)

reklama
gratuluję udanych wizyt

trzyamm kciuki za dzisiejsze wizyty

Do_iT ja Ci tylek przetrzepie zobaczysz :-pnie stresuj się, po pierwsze malucxh mógł się tak u lożyć, ze lekarka mogła zerobić zły pomiar którejkolwiek części ciala, która wylicza potem wagę, najważniejsze, że maluszek przybiera na wadze...mój synek wazył przy porodzie 3080 a usg wskazywało 4500... może Ty urodzisz maluszka z wagą 2700?? mój malo ważyl i był mega chudy i ma tak do dzisiaj :tak:ma wzrostu 90 cm a waży 12 kg... wagowo ledwo mieści się w siatce centylowej wzrostowo zblizony do 3-latka...wszyscy się dziwią, ze on ma 22 miesiace:tak: a jest zdrowy, nie choruje... glowa do góry, nie stresuj się... jeżeli coś Cie niepokoi idź jeszcze raz do lekarki niech skierują Cię na Bogucice i niech sprawdzą przeplywy pępowinowe, czy są ok.

no to my ;)

zdjecia nie dalo rady, doktorek niewzruszony byl. trudno. ale udalo mi sie zobaczyc buzke i Oli sobie cos na lapkach liczyl [tak to wygladalo]. serduszko pieknie bije, jest ulozony glowka do dolu, ciaza okolo 27tc. wszystko inne w normie-nie dal sie ani pomierzyc ani nic, pewnie mu sie lekarz nie podobal :-D badanie trwalo jak zwykle 10 min, 'dziekuje, opis u lekarza prowadzacego' i tyle. a i Oli to nadal Oli. :-)

zadowolona jestem ze wszystko z Malym ok. z wizyty srednio. bardzo srednio...

PS. jak dostane fotki i opis bestyjki to wkleje :)

Ostatnia edycja:
no to my ;)

zdjecia nie dalo rady, doktorek niewzruszony byl. trudno. ale udalo mi sie zobaczyc buzke i Oli sobie cos na lapkach liczyl [tak to wygladalo]. serduszko pieknie bije, jest ulozony glowka do dolu, ciaza okolo 27tc. wszystko inne w normie-nie dal sie ani pomierzyc ani nic, pewnie mu sie lekarz nie podobal :-D badanie trwalo jak zwykle 10 min, 'dziekuje, opis u lekarza prowadzacego' i tyle. a i Oli to nadal Oli. :-)

zadowolona jestem ze wszystko z Malym ok. z wizyty srednio. bardzo srednio...

gratuluję, że wszystko ok &&&&

mama mnioe trochę uspokoiła i powiedziała, że my wszyscy - mam 3 rodzeństwa, byliśmy chudzielcami do 3000g

a poza tym moja Fasolina też się odwróciła, ale tyłkiem do świata, a główkę ma przy moim serduszku,
ale podobno ma jeszcze miejsce, aby się odwrócić

Pajka możesz mi wlać :D może wreszcie wybijesz mi głupoty z głowy ;)

Do_it no jak sie spotkamy to musimy poważnie pogadać :p obysmy sie tylko nie spotkaly na Bogucicach :-Da czy lekarka nie zaproponowąla Ci własnie sprawdzenia przeplywów w pępowinie?

*Martusia* no kochana najważniejsze, ze z maluszkiem wsio ok :tak:

trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty
ANSURE 29 czerwca

reklama
melduje sie po wizycie, nic sie nie pogorszylo od ostatniej wizyty, nadal mam brac luteine i no spa forte, usg dopiero po 32 tygodniu

ansure i reszta &&& za jutro

Do góry