reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Mój wynik progesteronu wyszedł o dziwo ok, ale i tak nie chcemy ryzykować i luteina pewnie pójdzie w ruch. Cycki mnie póki co nie bolą i oprócz odczuć zagnieżdżania się jajeczka nie mam innych dolegliwości.

reklama
Liudka właśnei pierwsze co mi się rzuciło w oczy to że taki sam dzień mamy:))) ja chyba dziś nei pojde do lekarza :) szkoda mi kaski bo wizyta 120e a i tak nie zobaczymy serduszka a jak pojde za 2tyg to juz bedzie:tak: tak mysle o 16.01 bo 16 to szczesliwa liczba mezulka:) poszlabym napewno gdyby cosik bylo nie tak al oprocz bolu brzucha co ponoc jest normalne nic mi nie jest luteine juz biore wiec i tak nic wiecej nie poradzi a chcialam tylko zwolnienie ale zadzwonie zaraz do mojej szefowej ze potrzebuje pilnie 2tyg wolnego i moze mi da ,jak dostane to nie ide a jak nei to musze isc:-( a Liudka czasami boli cie brzuch ?? qrc ze ja mam kilka razy na godz takie bóle skurcze czy cosik takiego wczoraj wiecej dzis mniej juz ,martwic sie czy nie?? a z objawow hmmm mdłości nie mam , jedyne co to tez nie moge spac bo wstaje ostatnio o 5rano na tesciki i koniec spania juz ,a no i mega goraco mi jest teraz a wczesniej wiecznie marzlam :) aaa no i ....mam meeega zatwardzenie

Lilianka jasne że lepiej zapobiegac:))) popieram z lutką:)

test robiłam 02.i 03.01 , okres miałam 04.12. owu ok20.12 przytualnki 17.12 18.12:) zewzględu na wcześniejsze poronienie moja kazała mi przyjechać odrazu więc zrobiłyśmy usg coś było widać ale on mówi ze nie jest na 100% przekanana więc poczekamy od 10.01 mam zrobić hcg i dzwonić do niej a za ok 2-3 tyg na kolejną wizytę dzisiaj dość długo już boli mnie brzuch jak na @ boję się strasznie i cieszę jednocześnie :()

Matik ja tez mam wlasnie bole brzucha i tak czesto i mocno i sie stresuje bo tez straciliśmy nasz fasolke :( mialam nie isc do ginka ale jednak pojde :)

no właśnie ja też miałam nie iść ale moja mi kazała teraz myślę ze tylko o kasę chodziło , powiedziała że widzi że owu była z prawego jajnika i że jakiś płyn jeszcze widzi chyba za lewym jajnikiem i może to jest po uwolnieniu jajeczka czy jakoś tak albo pozamaciczna . Nienawidzę lekarzy którzy nie wiedzą a straszą bardzo tego nie lubię

no właśnie ja też miałam nie iść ale moja mi kazała teraz myślę ze tylko o kasę chodziło , powiedziała że widzi że owu była z prawego jajnika i że jakiś płyn jeszcze widzi chyba za lewym jajnikiem i może to jest po uwolnieniu jajeczka czy jakoś tak albo pozamaciczna . Nienawidzę lekarzy którzy nie wiedzą a straszą bardzo tego nie lubię

A najlepiej to postraszyć pacjentkę ciążą pozamaciczną... Bo to bardzo rangę lekarza podnosi...:wściekła/y::no::wściekła/y:

Mimo że też jestem po poronieniu moja gin jest bardzo rozsądną, spokojną, mądrą kobietą i nie sieje niepotrzebnie paniki. Porozmawiałyśmy sobie przez telefon, ustaliłyśmy termin wizyty na 10ego (Joasia, co ja Ci wcześniej powiem? że plamka jest? że w ciąży jesteś? tyle to Ci test powiedział, przyjdź, jak coś będzie widać i coś Ci będę mogła więcej powiedzieć), przypomniała "ogólne" zasady dotyczące ciąży, kazała dzwonić w razie czego i już... Lubię jej racjonalizm i opanowanie.

Ostatnia edycja:
reklama
cyniczna a kiedy miałaś owulację ?? (może pisałaś ale juz nie pamiętam...)
test robiłyśmy w wigilię, ja idę do gin 07.01. Ty 10.01.
Zastanawiam się u której będzie już coś konkretnie widać :-)

Do góry