reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Lotka, spóźnione gratulacje:-)
Ja się "trochę" stresuję, bo przedwczoraj miałam 4 kropki takie 2milimterowe krwi na papierze;/, wczoraj rano jedną taką łososiową kropkę a do teraz, odpukać;-), nic już nie ma...Staram się pocieszyć,że może to tak w terminie mojego okresu?? W każdym bądź razie umówiłam się na jutro do lekarza, żeby wstępnie się zorientować jak to wszystko wygląda. I snuję się po forach czytając najgorsze scenariusze, co mi jakoś nie pomaga się uspokoić:szok:
A co do bólu gardła zastanawiam się, czy można w ciąży leczyć go tymi lizakami rutimal c dla dzieci na gardło? Ostatnio mi bardzo pomagały:zawstydzona/y:, ale teraz nie wiem czy mogę :-(

reklama
I snuję się po forach czytając najgorsze scenariusze, co mi jakoś nie pomaga się uspokoić:szok:

Aleś sobie znalazł sposób na "odstresowanie!!!:wściekła/y::wściekła/y: JUŻ MI Z TYCH FORÓW!!!! :wściekła/y::szok::wściekła/y:Poleżeć sobie przed tv z herbatką w ręku, a nie czytać "najgorsze scenariusze"! Ale już! Bo wyłączę komputer!!!!;-):-D:-D:-D

cyniczna, haha, mój A to już dawno chce mi zakładać blokadę na niektóre strony:-p...Chyba Cię posłucham i dam odpocząć komputerowi;-)
Dzisiaj mnie nie mdli, po raz pierwszy od tygodnia:confused: Wy też tak miałyście/macie, że objawy się pojawiały i znikały? Czy codziennie to samo?

cyniczna, haha, mój A to już dawno chce mi zakładać blokadę na niektóre strony:-p...Chyba Cię posłucham i dam odpocząć komputerowi;-)
Dzisiaj mnie nie mdli, po raz pierwszy od tygodnia:confused: Wy też tak miałyście/macie, że objawy się pojawiały i znikały? Czy codziennie to samo?

Hymmm... wczoraj rano spanikowałam, że mnie nie zemdliło i piersi nie bolą. (Przyznaję się, taka chwila słabości i niewiary, za co przepraszam szczerze)... W każdym razie obawy były bezpodstawne i bez sensu, bo wystarczyło tylko odkręcić słoik z majonezem, bym sobie przypomniała, że dzidzia tego NIE LUBI!!!! :-D A piersi z powrotem zaczęły mnie boleć wieczorową porą... To normalne, że raz słabiej, raz mocniej odczuwamy te ciążowe dolegliwości :tak:

Byłam dziś u lekarza, niestety bez usg bo to NFZ. Dostałam skierowanie na badania: glukoza, HIV, AntyHCV, toxo IgM, IgG, OWA, Odczyn Coombsa, Morfologia, Rozmaz mikros. krwi, mocz ogólny+osad i biocenoza pochwy (nie wiem czemu nie cytologia), do tego mam sobie zrobić jeszcze TSH i aTPO :confused:. Mam założoną książeczkę ciąży i dostałam 4 reklamówki z gazetami i próbkami (dwa małe sudocremy, płyn do ciała i włosów j&j i lovella płyn do prania białego) :szok: Z wizyty ogólnie jestem zadowolona, bo pierwszy raz byłam u lekarza. Potraktował mnie jak człowiek z troską pytając o to jak się czuję i czy mam jakieś pytania. Oczywiście standartowe badanie gin. i badanie ph pochwy za pomocą papierka. Następna wizyta za 5 tygodni czyli 8.02. zastanawiam się tylko czy badania robić od razu czy przed wizytą?

Ostatnia edycja:
Ja się dzisiaj przerejestrowałam. Na nieszczęście dopiero na 18 stycznia, ale póki się nic nie dzieje i do 7 tc zdążę nie panikuję. Może zrobię sobie badania, jakie Wam zlecili żeby mieć już to z głowy...:confused: Jak myślicie, dobry to pomysł? :confused:

Marudka objawami sie nie przejmuj mnie dopiero od wczoraj cyce bola. Objawy przychodźą i odchodzą. Należy sie cieszyc ze są delikatne bo do września bedziesz miała ich dosyć.

Bubus szkoda ze nie miałaś usg . Te gadzety fajna rzecz

Madelaine jesli idziesz do lekarza prywatnie to jak najbardziej rób badania ale jesli na nfz to poczekaj za skierowniem

Bylam dziś u lekarza jest piękny pęcherzk z ciałkiem żółtym. Wielkość odpowiada 6 tygodniowi. Kamien mi z serca spadł jestem zadowolona i mam ta pewność ze wszystko jest dobrze. Dostałam lutke 2 tabletki przed snem

Byłam dziś u lekarza, niestety bez usg bo to NFZ. Dostałam skierowanie na badania: glukoza, HIV, AntyHCV, toxo IgM, IgG, OWA, Odczyn Coombsa, Morfologia, Rozmaz mikros. krwi, mocz ogólny+osad i biocenoza pochwy (nie wiem czemu nie cytologia), do tego mam sobie zrobić jeszcze TSH i aTPO :confused:. Mam założoną książeczkę ciąży i dostałam 4 reklamówki z gazetami i próbkami (dwa małe sudocremy, płyn do ciała i włosów j&j i lovella płyn do prania białego) :szok: Z wizyty ogólnie jestem zadowolona, bo pierwszy raz byłam u lekarza. Potraktował mnie jak człowiek z troską pytając o to jak się czuję i czy mam jakieś pytania. Oczywiście standartowe badanie gin. i badanie ph pochwy za pomocą papierka. Następna wizyta za 5 tygodni czyli 8.02. zastanawiam się tylko czy badania robić od razu czy przed wizytą?
No, spasiony lekarz... i to na NFZ... cholera, u nas takich nie ma... Się obłowiłaś. Szkoda tylko, że usg nie zrobił. U nas na NFZ robią usg dopiero w 12stym tygodniu. A badania zrób przed następną wizytą, będą bardziej aktualne.:tak:
Ja się dzisiaj przerejestrowałam. Na nieszczęście dopiero na 18 stycznia, ale póki się nic nie dzieje i do 7 tc zdążę nie panikuję. Może zrobię sobie badania, jakie Wam zlecili żeby mieć już to z głowy...:confused: Jak myślicie, dobry to pomysł? :confused:
No, niegłupi :tak::-) jeśli prywatnie idziesz. Ja zrobię w piątek.
Bylam dziś u lekarza jest piękny pęcherzk z ciałkiem żółtym. Wielkość odpowiada 6 tygodniowi. Kamien mi z serca spadł jestem zadowolona i mam ta pewność ze wszystko jest dobrze. Dostałam lutke 2 tabletki przed snem
Gratuluję!! Luteina... Ciekawe, czy też ją teraz dostanę?

Witam !!! 2.01 wyszedł mi pozytywny tescik ale taki bladzioch straszny , na drugi dzień juz taki ładny mocno widoczna krecha, wczoraj popoludniu tez juz bardzo widoczna a dziś rano znowu wyszedl mega bladzioch :( co mnie baaardzo zmartwiło i od rana nie mam bólu piersi jedyne co to brzuch mnie pobolewa i puszcza ale takie skurcze mam z 10razy na godz, zrobiłam dziś betke al ewyniki najwczesniej w piatek a moze i w poniedzialek :( dzis 34dc (zawsze 28) jutro chce isc do ginka myslicie ze bedzie juz cosik widac?? aha biore luteine 3x1 w sierpniu poronilam w 5tyg

reklama
maja16 - zrób betkę jutro i w poniedziałek i zobaczysz czy przyrasta odpowiednio. :tak:
Bunny86 - dostałaś luteinę, bo masz niski progesteron czy jako bhp? :sorry2:

Do góry