reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

reklama
merlin widze ze nam różne osoby przekazuja różne informacje,ja jak sie pytałam położnej na oddziale kiedy mozna umówic sie do ordynatora to mi powiedziała ze od poniedziałku do piątku do 15godziny chyba tylko zeby tak przyjsc około 2 tyg przed terminem.Ja dzis dzwoniłam do sekretariatu i pytam czy do ordynatora na umówienie cc musze sie zapisac na godzine czy nie to zapytała tylko na kiedy termin czy mam wskazania i ze moge jutro przyjechac około 11,ja sie pytam czy moge we wtorek podjechac to powiedziała ze lepiej w poniedziałek bo wtorki sa operacyjne,nie zapisywała mnie na konkretna godzine tylko zeby przyjechac około 11 bo wtedy ordynator jest bardziej wolny.

no i nie mam dziś tej wizyty w szpitalu - bo ordynator nie ma czasu .... cc umawiają w środy ... ze względu na to ze następna środa to święto mam sie zgłosić na 9:00 w poniedziałek - tak nas poinformowała położna po rozmowie z tym ordynatorem - trochę to irytujące że każdy co innego tam mówi ale ok ... jesteśmy zapisani już na poniedziałek 9 i ma być już dobrze.

Trzymajcie sie dziś dzielnie dziewczyny no i kciukasy za jak najlepsze wyniki

Wróciłam od lekarza -pogrzebał, pomacał, usg zrobił i stwierdził że mała już jest donoszona, wszystko ok ale oznak zbliżającego porodu nie widać (a szkoda bo już mam dość ;) ), skierowanie na siuśki i kłucie dał, następna wizyta za 2,5 tygodnia a 2 dni później mam się zgłosić na ktg tylko nie u mnie w mieście tylko w Krakowie-męża nie będzie wiec kicha z dojazdem bo mpk mi sie nie widzi w 40 tygodniu a sama tez wolę nie prowadzić już:/

a no i najważniejsze z dzisiejszej wizyty - wymaz ujemny czyli paciorka nie ma;)

Ostatnia edycja:
Kasieczek Gratuluję wizyty! My teraz mamy wizyty i KTG co tydzień. Ale w poprzednich ciążach nie miałam ani razu. Z kacem raz mnie skierował, ale nie zdążyłam pójść zobaczyć jak to działa, bo Kacek w ten dzień rano się urodził:-D A ile malutka waży powiedział?

No właśnie powiedział że wymiary na 37-38 tydzień a o wadzę nic nie mówił, jak się ubierałam to patrzyłam na ekran i tam nóżka faktycznie 38 tydzień ale brzusio i główka 36 a waga 2200 ale on to chyba tak zaznaczył byle było:/ zaczyna mnie wkurzać chociaż na początku miałam o nim dobre zdanie;/ Po za tym już nie wierzą w to ważenie - szwagierce zmierzyli dzidzie i niby 3800 a 5 dni później urodziła 3300 - dieta cód;)

reklama
Wiele zależny od sprzętu i co tu dużo mówić - lekarza. Poza tym pamiętajcie dziewczyny, że waga podawana jest orientacyjnie i może się różnić +/- 300 g., albo i więcej (widać po tym co napisała kasieczek :-D)

Do góry