reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

reklama
Risia mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Malutki ten Twój Skarbek ale nie martw się za mocno bo jeśli w pomiarach wychodzą takie rozbieżności to może waga dziecka nie jest zbyt dokładnie wyliczana i faktycznie jest większe. Będziesz pod opieką w szpitalu więc będzie ok choć wiadomo, że lepiej byłoby Ci w domu, szczególnie, ze masz starszaka w domu.

Ja byłam wczoraj na wizycie i wszystko w porządku. Gin stwierdził, że wszystko się trzyma po czym wpisał w kartę, że szyjka 1,5 (całą ciążę do ubiegłego tygodnia było 2) i rozwarcie na op (opuszek). Z Dominikiem też miałam opuszek rozwarcia jakiś czas przed porodem ale nie pamiętam ile. Ktg ponoć też wzorcowe.
Co do bakterii w pochwie to on uważa, ze dopiero przy porodzie się podaje antybiotyk, nie wcześniej. Jak pytałam o poród to stwierdził, że nikłe szanse u mnie na sn, raczej cc. W końcu od ostatniej cc minęło zaledwie 1,5 roku i też sądzę, że jak przyjadę rodzić to każdy gin będzie się obawiał ewentualnych komplikacji przy porodzie sn i będzie wolał zrobić cc. Z resztą ja sama się trochę boję czy ta blizna po cc już jest na tyle mocna od środka tym bardziej, ze Marysia ma już ponoć 3 kg. Tylko szkoda mi, że po cc nie będę jej tyle czasu widzieć a po sn miała bym ją szybciej przy sobie.

Następna wizyta za tydzień w poniedziałek 6.08 ale już u pani doktor bo mój gin idzie na miesięczny urlop.

Ostatnia edycja:
Risiula oj nie fajne wiesci nam przynosisz po tej twojej wizycie:-(Mam nadzieje kochana ze potrzymaja Cię kilka dni bedzie wszystko dobrze i puszcza jednak do domku a Adrianek jeszcze ładnie podrosnie.Tulaski.

Risia mega tulkam i trzymamy mocno kciukasy aby Adrianek jeszcze posiedział w brzuszku i podrósł ! będzie dobrze kochana!!!! polezycie w szpitalu i napewno Maluszek poczeka troszke jeszcze!!! i tak jak dziewczyny pisza moze z ta waga nei do końca tak jest !oby!!!&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

RiSiA co do wagi to może to kwestia złego pomiaru, przecież usg nie jest nieomylne - trzymam kciuki żeby w Twoim przypadku tak było i w szpitalu wyszło wszystko tak jak powinno, będzie dobrze. Tule;-)

reklama
dziękuję dziewczyny :* ja wiem, ze usg może się sporo mylić :tak:dlatego jest to moja taka deska ratunku :-(ale aż boję się piątku... mam się tam stawić na 7 rano...

gratuluję udanych wizyt.

A jak pozostałe wizytujące??

Do góry