reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

mantezowa,ryba fajnie ze zadowolone z wizyt:tak:
Ja tez zadowolona,moja szyjka 1,5cm czyli tak samo jak tydzien temu,ale jest zamknięta a dzidziuś bardzo wysoko i narazie chyba mu tak dobrze:tak:Ciśnienie w gabinecie miałam 120 wiec wyciągnełam swój cisnieniomierz i na moim 123 czy mniej wiecej sie pokrywaja,myslałam ze mój zawyza bo dzis cały dzien miałam nie specjalne nawet 151 a przed wizyta 140 wiec chyba białe fartuchy obnizaja mi cisnienie:-DStwierdziła ze widocznie tak mam ze mi skacze i jesli bedzie jak do tej pory czyli ze zwykle nie przekracza 140 to mam tylko odpoczywac,nie stresowac sie,leków nie przepisywała tylko kazała ze jak bedzie 180 to na szpital od razu a jak mniejsze to zeby odpoczac poobserwowac,nie panikowac ze pownie spadnie jak mi tak skacze.
Mam porobic ostatnie badania i 8 sierpnia ostatnia wizyta bo ona idzie na urlop a ja mam juz czekac grzecznie na cięcie.Zaswiadczenie do becikowego wystawi następnym razem i da skierowanie na szpital.
A mój synek zdrowy,rosnie sobie ładnie ma juz 3360g wiec wagowo jak do porodu:tak:

&&&&&&&&&&&& za wizytujące jutro dziewczynki,czekam na same pozytywy:tak:

reklama
Witam ja juz po wizycie. To była wizyta macana tak więc nie widziałam mojej kruszynki slyszałam tylko bicie serduszka. Szyjka 3cm i mocno trzyma. ciśnienie mam 120/60 więc ok. Waga wzrosła o 1,5 kg i łącznie mam + 8kg.

My juz po wizycie. Miałam ktg- wyszło dobrze, żadnych skurczów. Szyjka 4cm, zero rozwarcia. A Antoś ma już 2400g i rozwija się prawidlowo, wszystko jest w porządku :) Łożysko ok, wody ok, przeplywy ok :) Ja przez ostatni m-c nie przytyłam ani grama - dieta cukrzycowa jednak ma swoje zalety :) Cieszymy się, że wszystko dobrze. A nastepna wizyta za 3 tyg. bo lekarz idzie na urlop.

mantezowa,ryba fajnie ze zadowolone z wizyt:tak:
Ja tez zadowolona,moja szyjka 1,5cm czyli tak samo jak tydzien temu,ale jest zamknięta a dzidziuś bardzo wysoko i narazie chyba mu tak dobrze:tak:Ciśnienie w gabinecie miałam 120 wiec wyciągnełam swój cisnieniomierz i na moim 123 czy mniej wiecej sie pokrywaja,myslałam ze mój zawyza bo dzis cały dzien miałam nie specjalne nawet 151 a przed wizyta 140 wiec chyba białe fartuchy obnizaja mi cisnienie:-DStwierdziła ze widocznie tak mam ze mi skacze i jesli bedzie jak do tej pory czyli ze zwykle nie przekracza 140 to mam tylko odpoczywac,nie stresowac sie,leków nie przepisywała tylko kazała ze jak bedzie 180 to na szpital od razu a jak mniejsze to zeby odpoczac poobserwowac,nie panikowac ze pownie spadnie jak mi tak skacze.
Mam porobic ostatnie badania i 8 sierpnia ostatnia wizyta bo ona idzie na urlop a ja mam juz czekac grzecznie na cięcie.Zaswiadczenie do becikowego wystawi następnym razem i da skierowanie na szpital.
A mój synek zdrowy,rosnie sobie ładnie ma juz 3360g wiec wagowo jak do porodu:tak:

&&&&&&&&&&&& za wizytujące jutro dziewczynki,czekam na same pozytywy:tak:

Gratuluję udanych wizyt :D
aż mi pysiak się uśmiecha, że u Was wszystko ok

jestem, ale nie jest ciekawie...mam już skierowanie do szpitala idę w piątek miałam iśc od jutra, ale musimy z M pozamykać parę spraw i lekarka zgodziła się na piątek.

Ogólnie to tak - stawia mi się brzuch, mam skurcze, lekarka zaleciła obserwację ktg w szpitalu, na dodatek maly słabo przybiera na wadze , w ciagu miesiąca przytył tylko 300 g i waży teraz ponad 1600 g. szyjka bardzo się skrocila i Adrianek uciska na szyjkę... nogi są na 35 tc, główka rownież, ale brzuszek na 30 tc...
Na skierowaniu mam napisane zagrażający poród przedwczesny.

RiSiA ojej tule, ja mam Oliwke z 36 tygodnia, bede sie modlic zeby bylo dobrze

ciekawe swoja droga co by wyszlo u mnie gdyby ktos mnie porzadnie przebadal, ostatnie usg mialam polowowe, dopochowo bylam badana 4 tygodnie temu ale lekarz nie patrzal na szyjke tylko rozszerzyl wziernikiem czy jak to sie tam nazywa i powiedzial, ze mam stan zapalny, wiec watpie, czyw ogole patrzal co sie tam dzieje z szyjka, kurcze przestraszylam sie, ja mam wrazenie od sb jakby mnie ktos wcisnal w obrecz, boli miedzy nogami, dol brzucha, kosc ogonowa, ale tak ciagle, nie skurczowo, no czasem bardzo mocno zaboli w dole brzucha ale to chyba od kopniakow, sa momenty, ze samo dojscie do wc jest dosc bolesne,no i ciagle wilgotnr majtki, ale nie wiem moze to od stanu zapalnego ktory mam ciagle

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry