reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

reklama
HEJ:)
Ja to dzis juz raczej na wizyte nie dojade ale kciuki sie przydadza przy obchodzie szpitalnym..Mam nadzieje ze mnie wypuszcza.Cisnienie mam w normie bez brania leków wiec moze juz tu nie bede sie kisic

&&&&&&&&&&&&&&&& za pozostałe wizyty

robie sie zeschizowana mamuska... dziewczyny a czy Wy na opisie USG czy na zdjeciach macie rozbieznosc w pomiarach miedzy np glowka a nozka? chodzi mi o rozbieznosc 3,4tyg. i co Wam na to lekarze mowia?

u nas pomiary z 16 lipca:
główka BPD na 30 tc 4 dzień
główka HC na 29 tc 5 dzień
brzuszek AC na 29 tc 2 dzień
kość udowa FL na 31 tc 6 dzień

Lekarz mówi, że jest OK i żeby w ogóle na to nie patrzeć, z pomiarów wychodzi, że ma długie nóżki i będzie długa a chuda :) bo udo wychodzi na połowę września a brzuszek na początek października dopiero.

Babydoll moja ginka mowi ze 2,5 cm to jest jeszcze norma:) zwlaszcza w 33 tygodniu, wiec pewnie bardziej chodzilo o skurcze.

Ja 3 tygodnie temu dowiedzialam sie ze moja szyjka ma juz tylko 2,2 cm na szczescie i co najwazniejsze zamknieta (wczesniej przez jakies 6,7 tygodni trzymala fason dlugosc prawie 3 cm) ginka kazala sie oszczedzac ale bez przesady bo wg niej tragedii nie ma 35 tc jest juz w miare bezpieczny. Takze za tydzien bede nieco spokojniejsza.
Jutro sprawdzimy czy cos sie zmienilo (oby jeszcze nie!).

Takze prosze dopisac mnie do listy - 24.07 godz 20:00

Hej ho:-)jestem w domku:)
Wyszłam i od razu mi lepiej i głowa az przestała bolec:tak:
Cisnienie nadal w normie,z dzidziem ok,no moze tylko nie jestem dumna ze swojej szyjki bo ma 1,5 cm,czyli w 4 tyg o 1,5 cm mniej,mam nadzieje tylko ze pozostałe 1,5cm tez sie utrzyma kolejne 4 tyg.Dzis miałam miec wizyte ale juz nie jade,zapisze sie moze za tydzien niech mnie pooglada,zleci badania które wypadałoby zrobic przed porodem jeszcze :tak:
Ach nie ma to jak w domu:)

reklama
Do góry