reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Ja wole sn ale też i mam stracha bo jednak komplikacje które były w pierwszym porodzie sa w mej mysli do dzisiaj i zawsze bede sie bała o dziecko w tym momencie...bo to ze ja w bólu to tam "olac"minie tak czy siak a potem dochodzenie o wiele lepsze :))

Gdyby moje maleństwo by chciało pupa wychodzić to od razu cc wolałabym bo same komplikacje z tego mogą być :/

reklama
gratuluję udanych wizyt
i trzymam &&&&&&&&&&&&& za dzisiejsze
joasaia na zwykłym usg było widać, w okół główki była taka biała poświata i lekarz pyta czy wiemy co to jest? a my patrzymy na siebie i kręcimy głowami a on do Nas, że to włoski:tak:
axarai a to był na pewno lekarz? już weterynarz by się chyba bardziej przyłożył:no:

martusia fajniutko ze juz masz luteine z glowy:)
pauline z jakiego powodu anatomicznego czy ulozenia Malenstwa?
axarai to Cie niezle Doktorek Pacanek nastraszyl....oby ten ktorego masz :pod noskiem" okazal sie przyzwoity:D
polisia no, no to Klocuszek rosnie hihi a wykluje sie i tak kiedy bedzie chcial chyba ze zrobia cc bo bedzie rzeczywiscie duzy, ja Ci tam zycze zeby bylo po Twojemu;)
mig jak bylismy w 30 czerwca to nic takiego nam w oko nie wpadlo hihi oby Lilka nie urodzila sie lysa po Tatusiu haha

To bardzo dobrze swiadczy o szpitalu, w ktorym sie urodzilam :)
ja ostatnio czytalam, ze taka wlasnie jest zalecana praktyka. Nie od dzis wiadomo, ze porody sn sa zdrowsze dla matki i dziecka niz cesarka pod wzgledem zachodzacych podczas porody procesow i cesarke powinno sie stosowac tylko w razie koniecznosci.
a z tego, co widze to w pl w duzej ilosci szpitali wciaz najchetniej wszystkim by cesarke robili ;)

Jesli dziecko jest ułozone głowka do dołu a przy posladkowym sn jest niebezpieczny i to bardzo moja kolezanka po takim porodzie ma dziecko na wozku ... a co do cesarek to nie zaowazyłam zeby w polsce były chetnie robione ,tylko w ostatecznosci a spedziłam przez cztery ciaze w sumie kilka miesiecy na ginekologiach w szpitalach i mogłam zaobserwowac co nieco.....

Ja juz po wizycie i tak pesar ma sie dobrze:-p ,wyniki krwi i moczu tez dobre:-D wymaz :Hbs nieobecny czyli ok
i wymaz GBS ok... usg dzis nie miałam za trzy tygodnie mam wizyte i wtedy usg mi zrobi i zobaczymy czy mała sie odwrociła to bedzie 34tydz , pesar bedzie mi sciagał w 37 tyg w gabinecie:szok: :-) ....ale powiedział ze jeszcze przez te szesc tyg mamy na siebie uwazac zeby malenka urosła jeszcze:tak:dałam rade przez trzy miesiace to jeszcze te szesc tygodni wytrzymam i grzecznie bede lezakowac:sorry: :-p

fasolka super, że wszystko ok
joasia Twoja mała też Lilka? tak myślałam, gdzie jest ta druga he he

a swoją drogą musiałabym ruszyć pupencje po wyniki moczu
a tak mi się nie chce :-p

Przy pośladkowym ulozeniu dziecka niestety nie wszędzie stosuje sie CC. W mojej szkole rodzenia do której chodziłam w poprzedniej ciązy połozna mówiła że w takich przypadkach w szpitalu wojewódzkim w gdańsku próbuja najpierw SN a jesli są problemy to wtedy dopiero lekarz decyduje o CC

jakby mi przy tym ułożeniu dziecka kazali rodzić sn to pogryzłabym
już znam przypadki męczarni po 12 godzin a potem i tak cc
więc niech od razu mi robią cc
a jak nie to gryzę, drapię, wrzeszcze że się nie zgadzam STRAJK :D :-):-D

Zdaję relację z wczorajszej wizyty, dopiero dzisiaj, bo wczoraj w emocjach aż nadrabiałam zakupy :D

Dostałam pełny wydruk usg i zostałam zbadana itd. wyniki piękne, mogę odstawić zelazo, zostałam pochwalona za morfologię i wagę :D za to Maluszek okazuje się być naprawdę spory :) ma 3 tyg. do przodu zgodnie z pomiarami usg, o wadze pisałam, ale właśnie na wizycie dopiero opowiadała mi o wynikach no i rośnie jak szalony, odpowiada 35 tc :szok: więc mam być gotowa od połowy sierpnia :) w sumie nie cierpiałabym, bo jak sobie pomyślę jaki wielki będzie do września to ciarki mnie przechodzą a ja jestem drobinka :D haha

no to super
ty będziesz miała już spokój a my jeszcze z 3 tygodnie ;)
super, że wszystko ok

Ja juz po wizycie i tak pesar ma sie dobrze:-p ,wyniki krwi i moczu tez dobre:-D wymaz :Hbs nieobecny czyli ok
i wymaz GBS ok... usg dzis nie miałam za trzy tygodnie mam wizyte i wtedy usg mi zrobi i zobaczymy czy mała sie odwrociła to bedzie 34tydz , pesar bedzie mi sciagał w 37 tyg w gabinecie:szok: :-) ....ale powiedział ze jeszcze przez te szesc tyg mamy na siebie uwazac zeby malenka urosła jeszcze:tak:dałam rade przez trzy miesiace to jeszcze te szesc tygodni wytrzymam i grzecznie bede lezakowac:sorry: :-p

najważniejsze, że wszystko ok
grzecznie leżakuj - już bliżej niż dalej

reklama
To bardzo dobrze swiadczy o szpitalu, w ktorym sie urodzilam :)
ja ostatnio czytalam, ze taka wlasnie jest zalecana praktyka. Nie od dzis wiadomo, ze porody sn sa zdrowsze dla matki i dziecka niz cesarka pod wzgledem zachodzacych podczas porody procesow i cesarke powinno sie stosowac tylko w razie koniecznosci.
a z tego, co widze to w pl w duzej ilosci szpitali wciaz najchetniej wszystkim by cesarke robili ;)

sorry, ale gorszych pierdół nie czytałam...
no na pewno poród pośladkowy jest bezpieczny dla matki... na pewno... a Polska to taki zacofany kraj, ze w ogóle po co do szpitala na porod jechać az mi cisnienie podniosłaś widać, ze nie masz bladego pojęcia jak to w PL wygląda... wi,ęc zanim cokolwiek napiszesz to się zastanów! bo takich pierdół po prostu się czytać nie da...
Ja miałam cieżki porod... i brali pod uwagę CC tylko pod warunkiem, jak nie uda się SN... nie wiem skąd masz te wspaniałe dane, ze w PL najchętniej robią CC bo ja leżałam bardzo długo w pierwszej ciaży i nie widziałam, zeby robili CC na załowanie więc nie pisz bzdur...bo własnie dzięki takim osobom jak Ty lata po świecie taka idiotyczna opinia...

Jesli dziecko jest ułozone głowka do dołu a przy posladkowym sn jest niebezpieczny i to bardzo moja kolezanka po takim porodzie ma dziecko na wozku ... a co do cesarek to nie zaowazyłam zeby w polsce były chetnie robione ,tylko w ostatecznosci a spedziłam przez cztery ciaze w sumie kilka miesiecy na ginekologiach w szpitalach i mogłam zaobserwowac co nieco.....

AMEN

cieszę się, ze wszystko ok...

gratuluję udanych wizyt trzymam kciuki za następne...

Do góry