reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

reklama
Ja dzis mam brzuch smiesznie twardy:szok:od dołu mieki a z gory kamien ale to mała dupcie lub cos innego wypieła:-D

znalazłam koszulkę z tej okazji :) buns_in_the_oven_ds_maternity_tshirt.jpg

a szczególnie ta mi się podoba :)
whats_out_there_maternity_dark_tshirt.jpg

Ostatnia edycja:
Jasminum super koszulki

*Martusia* trzymam kciuki za wizytę

Martusia słuchaj lekarza, leżakuj i aplikuj sobie co trzeba i bez nerwa

Gorąco mi, a okna wszędzie pootwierane. Od trzech dni mam takie napady gorąca, że nie mogę :(

no to nieźle:/

A ja się zastanawiam czy to brzuszek twardnieje czy synuś wypycha?mam z tym problem...tak z 15 minut temu na dole taki twardszy sie zrobił tak napinac zaczęło ale u góry nie był twardy...i teraz nie wiem ...

Jak to jest u was twardniejące brzuszki?

ja ma tak czasami, też myślałam, że to mała się tak wypina, ale to są skurcze
lekarz powiedział, że tak do 10 razy dziennie mogą się zdarzyć, ale krótkie. Taki skurcz ma złapać i po chwili puścić. Tak mi lekarz powiedział, że to najczęściej przy zmianie pozycji macica tak reaguje. I rzeczywiście, brzuch mi się napiął w jednym miejscu jak się do badania położyłam na plecach, to lekarz mi normalnie rękę na brzuchu położył, ale nie jakoś tak delikatnie tylko normalnie złapał mnie za ten brzuch i skurcz momentalnie minął.

Popłakałam sie ze smiechu z tej czarnej koszulki
laugh.gif

więcej znajdziesz tutaj, http://www.cafepress.com/+womens-maternity niestety zagramaniczna ta strona, ale zawsze pooglądać można i się pośmiać :-D pod każdym obrazkiem mieści się dużo różniastych koszulek

Martusie dwie to ja kciuki trzymam też za Was! Ja mam jutro badania i nie wiem jak długo to potrwa, może ze dwa dni, to uciekam już, bo rano muszę wstać.

Ostatnia edycja:
Byłam dziś na usg, Hubert ma 1 kg więc chyba zbyt wielki nie jest jak na ten etap ciąży. Wód mam też mało bo AFI 9 czyli dolna granica normy. No i wiem już dlaczego mam mały brzuszek. Młody jest główką do góry.
Poza tym łożysko wciąż w kontakcie z szyjką. Mam się oszczędzać.
Dobrze, że dzidzia ok, a co do oszczędzania się to się oszczędzaj, bo kolejne oszczędzanie jak dzieć do przedszkola pójdzie ;-)

ja wypiłam duszkiem za jednym zamachem i nawet mi to smakowało, są gorsze badania, np. gastroskopia, ale to wiadomo, że nie w ciąży, sama przechodziłam to wiem, i wolałabym codziennie taką glukozę wypijać jak by trzeba byo, niż raz w roku na gastroskopię iść :-D
E samo wypicie pikuś, ale potem miałam zawroty głowy i mdlałam im. Leżałam i głową ruszyć nie mogłam. Dla mnie za duża dawka cukru zdecydowanie. :-p4h po wypiciu dochodziłam do siebie.

A wiec tak lekarz jak uslyszal, ze nadal mam bole to chcial mnie polozyc do szpitala. Ale powiedzialam mu, ze to moze przez to, ze ze od sb bralam dwie luteiny zamiast trzech bo zaczely mi sie konczyc. Lekarz mnie zbadal, powiedzial, ze na razie wszystko sie tam trzyma, ale jak boli to leki mam brac nadal i duzo odpoczywac, wiec sie slucham, bo mnie nastraszyl tym szpitalem heh
To ja proszę o wyjaśnienie, co ma wspólnego luteina z bólami, bo to, że działa na szyjkę to wiem, ale na jakie bóle działa dodatkowo? :dry:

ja poprosze mocne kciuki na jutro, bo ide na nieplanowana wizyte do doktorka. moze znowu panikuje a moze dzieje sie cos zlego, ale wole to sprawdzic i przy okazji wyniki pokaze.... boje sie jak nie wiem.
Kciuki! :tak:
Ja też jutro wizyta:)
To też kciuki!
yes2.gif

strasznie bolesne skurcze, kłucia po lewej a zaraz po prawej stronie w pochwie, szczypanie. no i ogromny stan zapalny: krwinki biale norma do 12 a ja mam 18,2. neutofile norma 7,4 a ja mam 13,7. monocyty norma 0,900 a ja mam 0,972. hematokryt norma zaczyna sie od 37 a ja mam 35,3. a jeszcze miesiac temu bylo znacznie lepiej...
Zakładaj bieliznę tylko bawełnianą i pierz ją w białym jeleniu, odejdą problemy zapalne, zobaczysz. :tak:
jak bede w domu to dam znac. szukam norm dla ciezarowek ale nie ma nigdzie w calosci tylko pojedyncze wartosci.
Nie ma co szukać w necie, bo każde laboratorium i tak ma swoje odchylenia, najlepiej kontakt z lekarzem. :tak:

Lilijanna jakie Ty masz zle wspomnienia o glukozie z poprzedniej ciazy? Wypilam to na dwa razy i bylo nawet znosne ale ja to slodkie kocham nad zycie :p
Jak już pisąłam wyżej, samo wypicie pikuś, ale potem miałam zawroty głowy i mdlałam im. Leżałam i głową ruszyć nie mogłam. Dla mnie za duża dawka cukru zdecydowanie. :-p4h po wypiciu dochodziłam do siebie.

Ja dzis mam brzuch smiesznie twardy:szok:od dołu mieki a z gory kamien ale to mała dupcie lub cos innego wypieła:-D
Miałam dzisiaj tak samo i na śniadanie właśnie zeżarłam 2x no-spę, bo dodatkowo na dole mnie mocno ciągnęło. :sorry2:

RYBA
PO 75 G GLUKOZY MIERZY SIE WYNIK PO 2 H NIE MAM POJECIA PO CO CIE KLULI 2 RAZY WYNIK MASZ LEPSZY ODE MNIE TAKZE BEZ STRESU:)

Kasia P-P ciesze sie ze z Malenstwem oki a lozysko jak bedziesz sie oszczedzac sie podniesie tylko pamietaj o tym zeby sie nie przemeczac:*

marudka nie jest zle po urosepcie powinno sie unormowac:)

martusia no widzisz nie potrzebnie tak sie nastawialas na najgorsze trzeba myslec pozytywnie bo to dziala cuda z reszta sama wiesz:* teraz wypoczywaj i ciesz sie ze z Dzidziem oki:*

maja wiec juz &&&& za czwartek bedzie dobrze:*

*martusia jak masz jakies obawy to jasne ze lepiej isc i sprawdzic ale mysl pozytywnie:* takze &&&&& za jutro :)

fasolka to zupelnie jak moja tez ostatnio "cos" na Mame wypiela i smieszniasto to wygladalo:-D

jasminum extra te koszulki a jak cenowo?

doti moze wiatraczek sobie wlaz tylko nie przesadzaj:)

patrysia, miq, fasolka, *martusia &&&&&&&& za jutro i za reszte wizytujacych:*

Ostatnia edycja:
lekarz kazał mi pobrać krew na czczo, po 1h i po 2h. Były tez inne ciężarne w laboratorium i miały pobierana krew tak samo. Z tego co czytam w internecie to normalne ze bada sie po 1h i po 2h.

reklama
Do góry