reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

reklama
zrobiłam dzisiaj te badania krwi. Mocz i krew ok. Glukoza natomiast po 75g: na czczo 85, po 1h 199, po 2h 89. Czy ten wynik po godzinie jest za wysoki? I co to oznacza. bo ten po 2h jest ok.

Ryba, o ile wiem to przy obciążeniu 50 g mierzy się cukier po godzinie, a przy 75 po dwóch godzinach, przynajmniej ja tak miałam.

Byłam dziś na usg, Hubert ma 1 kg więc chyba zbyt wielki nie jest jak na ten etap ciąży. Wód mam też mało bo AFI 9 czyli dolna granica normy. No i wiem już dlaczego mam mały brzuszek. Młody jest główką do góry.
Poza tym łożysko wciąż w kontakcie z szyjką. Mam się oszczędzać.
Inne wyniki dobre, ogólnie jestem zadowolona choć wolałabym żeby z tym łożyskiem było lepiej, bo szanse że się podniesie są już bardzo małe.

Oczywiście tradycyjnie już, zaraz po badaniu pojechałam na zakupy się odstresować. Zwykle kupowałam coś dla dziecka, ale już nie mam mu czego kupować bo tyle tego jest. Więc kupiłam sobie sukienkę odcinaną pod biustem, Esprit - przeceniona z 239 na 45 zł. No żal było nie brać :-D

Ostatnia edycja:
Jak czytam o tych badaniach na glukozę to bleee, ja musze zrobić do 21.06 i na samą mysl mi się cofa, takie mam kiepskie wspomnienia z Adą jak w ciąży byłam.

jak czytam o Waszych zdrowo rozwijających się dzieciaczkach to papa mi się tak śmieje :-D

ja wypiłam duszkiem za jednym zamachem i nawet mi to smakowało, są gorsze badania, np. gastroskopia, ale to wiadomo, że nie w ciąży, sama przechodziłam to wiem, i wolałabym codziennie taką glukozę wypijać jak by trzeba byo, niż raz w roku na gastroskopię iść :-D

Dziewczyny miałam dzisiaj glukozę i mocz, glukoza w normie, ale mocz ok poza leukocyty 10-20...Hmm czy to wygląda na poważny stan zapalny? powtórzę badanie po paru dniach brania uroseptu jak kazał mi rodzinny jak 3 miesiące temu miałam 20-30 leukocytów, ale wtedy też inne rzeczy były podwyższone, a teraz same leukocyty. Pomocy:-D

Przepraszam tych, ktorzy sie o mnie martwily ze nie psialam, mam doła, bardzo to mile, ze jeszcze ktos tu o mnie pozytywnie mysli. A wiec tak lekarz jak uslyszal, ze nadal mam bole to chcial mnie polozyc do szpitala. Ale powiedzialam mu, ze to moze przez to, ze ze od sb bralam dwie luteiny zamiast trzech bo zaczely mi sie konczyc. Lekarz mnie zbadal, powiedzial, ze na razie wszystko sie tam trzyma, ale jak boli to leki mam brac nadal i duzo odpoczywac, wiec sie slucham, bo mnie nastraszyl tym szpitalem heh

Byłam obecna rano, ale nic niegdzie nie napisałam...

Przepraszam tych, ktorzy sie o mnie martwily ze nie psialam, mam doła, bardzo to mile, ze jeszcze ktos tu o mnie pozytywnie mysli. A wiec tak lekarz jak uslyszal, ze nadal mam bole to chcial mnie polozyc do szpitala. Ale powiedzialam mu, ze to moze przez to, ze ze od sb bralam dwie luteiny zamiast trzech bo zaczely mi sie konczyc. Lekarz mnie zbadal, powiedzial, ze na razie wszystko sie tam trzyma, ale jak boli to leki mam brac nadal i duzo odpoczywac, wiec sie slucham, bo mnie nastraszyl tym szpitalem heh

Byłam obecna rano, ale nic niegdzie nie napisałam...

No w koncu wieści:))najwazniejsze że wsio sie trzyma:))brać leki i oszczędzać sie a będzie dobrze:))

no to Martusia słuchaj lekarza i będzie wsio ok:)
mi potwierdzili dziś wizytke na czwartek , juz si ebałam bo zawsze przychodzi mi list ze szpitala że mam wizyte a teraz nei przyszedł ale dzwoniłam i wsio ok n a13.40 w czwartek mamy wizytke czego sie na niej spodziewać to pojęcia zielonego nei mamy bo to jakiś Baby Doctor no ale w srode co byliśmy na emergency kazali powiedzieć temu lekarzowi o tych nerkach i że on zleci badania i leczenie i zdecyduje czy zostajemy w spzitalu czy będziemy chodzić na oddział dzienny tylko . więc aby do czwartku:)

reklama
Do góry