reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

gratki za udane wizyty, 3mam kciukasy za wszystkie brzuchatki z problemami :tak:
u mnie nieciekawie, mocz ok, ale glukoza po obciążeniu wyszła 147 a norma jest do 120 więc dostałam skierowanie do diabetologa z podejrzeniem cukrzycy ciążowej :szok: na NFZ zapisy dopiero na październik :no:, muszę się umówić prywatnie; przestałam jeść słodycze, ale z chleba nie zrezygnuję :no:
ehhh taka Polska wlasnie, smutne ale prawdziwe :-(
a wez sie spoznij darmozjadom z zaplaceniem jednej skladki, to Cie zjedza zywcem, ale jak trzeba pomocy lekarskiej to nie ma, tlyko prywatnie...

reklama
stokrotka.af, w Łodzi w CZMP jest specjalna przychodnia diabetologiczna, gdzie od razu przyjmują ciężarne, więc w Warszawie tym bardziej powinna być. Ja zadzwoniłam do jakiegoś centrum diabetologii i jak mi powiedzieli, że terminy są lipcowe, to powiedziałam, że jestem w ciąży i pani powiedziała, żebym tam zadzwoniła, w Twoim mieście też powinna być taka przychodnia. Musisz powiedzieć, ze chodzi o cukrzycę ciążową. Możesz jeszcze zadzwonić na nr NFZ - 19488 - tylko nie wiem, czy on jest ogólnopolski czy tylko łódzki i tam się zapytać o przychodnie diabetologiczne.
Co do wyników, to mnie lekarze (ginekolog i diabetolog) powiedzieli, że norma to 140. Ja miałam 148, na razie jestem tylko na diecie, więc pewnie Tobie też najpierw zalecą dietę. Trzymaj się i życzę powodzenia w szukaniu diabetologa :-)

stokrotka udanego odcukrowywania:)mam nadzieje ze diabetolog ulozy Ci znosna dietke i wszystko sie szybko unormuje:*a co do tych wizyt na NFZ to zarty jakies po co te skierowania skoro wiadomo ze ciezarna nie moze czekac i tak pojdzie prywatnie, ciekawe dlaczego tam nie przyjmuja nas poza kolejka przeciez ta cukrzyca zagraza Dzidzi i trzeba szybko reagowac a tu jeszcze dodatkowo kasa na prywatna wizyte:/powodzonka &&&&

odnosnie narzekania na nfz to napisze Wam cos z troche innej beczki co tez mi sie w pale nie miesci, kiedys szukalam dla Oliwki endokrynologa dzieciecego na nfz i okazalo sie, ze owszem jest ale przyjmuje tylko dzieci od 12 roku zycia, nosz kuzwa mac, no i pozostalo prywatnie

odnosnie narzekania na nfz to napisze Wam cos z troche innej beczki co tez mi sie w pale nie miesci, kiedys szukalam dla Oliwki endokrynologa dzieciecego na nfz i okazalo sie, ze owszem jest ale przyjmuje tylko dzieci od 12 roku zycia, nosz kuzwa mac, no i pozostalo prywatnie

paranoja jakas i na co my placimy te skladki ehhh ale nic 3 glebokie wdechy i sie nie stresujuemy taki kraj:sorry2:

u nas raz lepiej, raz gorzej. walczymy, przyjmuje pół apteki... w nocy znów skurcze mimo leków. są trzy centymetry rozwarcia przez które przeciskają się błony płodowe. na razie odpukać są całe.zwiększyli dawki leków, skurcze ustały. leżę plackiem, z totalnym zakazem wstawania. komp mam obok i pisze jednym palcem... nadzieja, to mi zostało. przychodzi psycholog i jest lepiej wtey ale psychika totalna sinusoida...

u nas raz lepiej, raz gorzej. walczymy, przyjmuje pół apteki... w nocy znów skurcze mimo leków. są trzy centymetry rozwarcia przez które przeciskają się błony płodowe. na razie odpukać są całe.zwiększyli dawki leków, skurcze ustały. leżę plackiem, z totalnym zakazem wstawania. komp mam obok i pisze jednym palcem... nadzieja, to mi zostało. przychodzi psycholog i jest lepiej wtey ale psychika totalna sinusoida...

Kochana trzymaj sie ,oby jak najdłuzej w dwupaku.....

Serduszko lez, lez i badz dobrej mysli musi byc dobrze, Ciotki z bb trzymaja mocno kciuki za Wasz 2paczek, jestes pod stala opieka wiec musi byc dobrze, tulam mocniutko.... :*

reklama
niestety ciężarne nie mają "przywilejów" w NFZ :wściekła/y:
podzwoniłam prywatnie i okazało się,że wiekszość z diabetologów nie prowadzi ciąży :no:
jestem teraz u mamy w Radomiu, chciałam tutaj spróbować....
póki co kupie sobie paski i będę mierzyć poziom cukru przed i po posiłku, no i wiadomo odstawiłam smażone, tłuste i słodycze :no:
znajoma miała w ciążach 170 i okaząło się,że nie cukrzyca a nietolerancja cukrów i była na diecie
ja mam już wszystkiego dosyć normalnie :wściekła/y:

Do góry