reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

fasolka ciesze sie ze szyjka na wspomaganiu daje rade:*oby lozysko tez sie podnioslo a diabetolog pomogl unormowac cukier, ja tez niedlugo mam ta glukoze i trzese portkami bo na 1 badaniu na poczatku ciazy mialam 90 a to niby miesci sie w normie ale tej gornej:/

Powodzonka w lezakowaniu i widac ze Ci sluzy skoro chudniesz w ciazy:p

reklama
Hej! dzisiaj zrobiłam wyniki morfologie i mocz, glukoze itp wszystko ok tylko wyszły mi liczne bakterie w moczu, trochę się zaniepokoiłam, ale jutro mam wizytę u lekarza i zobaczymy co z tym zrobić. Miała może któraś z Was bakterie?

No dotarlam :) i juz Wam pisze co i jak :) gratuluje udanych wizyt kochane!! Fasolcia ciesze sie bardzo,że u Ciebie dobrze:)

No a u mnie okej z małym. Waży 820 i ma 36cm. Szyjka tez ma sie dobrze:) wymiary okej, jak zwykle powyginany ale znow obrocony glowke ma w dol,że nie mozemy twarzyczki podejrzec:-( tak jak na ostatniej wizycie... w ogole na zawał bym zeszla tak sie Was naczytalam a lekarka do mnie " córa Paniu Aniu tak" a ja na to jaka córa??? co pani !! i ta dopiero po chwili(chyba dojrzala ptaszka) mowi nie no kawaler kawaler:-D zawalu dostalam a maly chyba zaslonil sie i myslala,że dziewucha haha no ale nadal synek:)

Wyniki mam idealne glukozy i morfologi. Joasia ja jak robilam cukier to mialam 88 i bylo super. Teraz mialam na czczo 70 wiec nie wiem czemu tak.

No ale wiecie co dziewczynki :-( przytylam :( wystraszylam sie az:( bo zawsze mialam 1/2 wiecej a dzis 4 :( czyli od poczatku ciazy przytylam juz 9 kg a ile jeszcze przede mna:-( i sie poplakalam i tak siedze i rycze :zawstydzona/y:moze zrozumie mnie ktoras chociaz wątpie bo Wy tu prawie wszystkie chudzinki

No dotarlam :) i juz Wam pisze co i jak :) gratuluje udanych wizyt kochane!! Fasolcia ciesze sie bardzo,że u Ciebie dobrze:)

No a u mnie okej z małym. Waży 820 i ma 36cm. Szyjka tez ma sie dobrze:) wymiary okej, jak zwykle powyginany ale znow obrocony glowke ma w dol,że nie mozemy twarzyczki podejrzec:-( tak jak na ostatniej wizycie... w ogole na zawał bym zeszla tak sie Was naczytalam a lekarka do mnie " córa Paniu Aniu tak" a ja na to jaka córa??? co pani !! i ta dopiero po chwili(chyba dojrzala ptaszka) mowi nie no kawaler kawaler:-D zawalu dostalam a maly chyba zaslonil sie i myslala,że dziewucha haha no ale nadal synek:)

Wyniki mam idealne glukozy i morfologi. Joasia ja jak robilam cukier to mialam 88 i bylo super. Teraz mialam na czczo 70 wiec nie wiem czemu tak.

No ale wiecie co dziewczynki :-( przytylam :( wystraszylam sie az:( bo zawsze mialam 1/2 wiecej a dzis 4 :( czyli od poczatku ciazy przytylam juz 9 kg a ile jeszcze przede mna:-( i sie poplakalam i tak siedze i rycze :zawstydzona/y:moze zrozumie mnie ktoras chociaz wątpie bo Wy tu prawie wszystkie chudzinki

Kochana ja pomimo tego ze w ciazy nie przybieram to mam swoja wage ciezka wyjsciowa:szok:
:-) i nawet jak przybieracie to do mojej wagi wam daleko daleko......:-p

super, ze u Was wszystko w miare oki :)

fasolka Ty mialas za duzo czy za malo tego cukru, bo ja mam za malo
maluszek a Ty to sie ta waga nie przejmuj, to jest przeciez slodki ciezar hih
kasiazabka ja tez mialam kilka razy bakterie w moczu, dostawalam antybiotyk, teraz w koncu nie mam ufff

&&& za jutrzejsze wizyty

nie martwiaj się tak bardzo wagą, ja się dowiem ile przytyłam na czerwcowej wizycie, ale pewnie też będzie z 8-9kg :))
cieszę się, że wyniki masz wszystkie ok

kasiazabka jestes tu nowa bo Cie nie kojarze??jesli tak zapraszamy na glowne forum napisz nam cos blizej o sobie:)jesli chodzi o bakterie w moczu ja mialam jakis czas temu bardzo liczne dostalam tabletki do lykania za kilka zl i po 2 tyg znowu badanie i juz bylo oki takze sie nie martw lekarz na pewno cos na to poradzi:)

maluszek2012 to super ze z Synkiem oki i jaki juz duuuzy:)z tyciem sie nie martw bo miedzy 20 a 30 tc tyje sie najwiecej ja ostatnio 2 kg przytylam w niecale 2 tyg takze mysle ze to juz taka natura w ciazy ja jestem w 24 tc i mam teraz 6 kg na plusie wiec optymalnie liczac jak bede tak jak Ty to tez bede miala 8 na plusie:p nie pakusiaj bo nie ma powodu Wariatko w ciazy sie tyje tylko nieliczne jak fasolka chudna hehe tulam:*

ooooo stokrotka ma jutro polowkowe &&&&& i za reszte wizytujacych:)

Hej! dzisiaj zrobiłam wyniki morfologie i mocz, glukoze itp wszystko ok tylko wyszły mi liczne bakterie w moczu, trochę się zaniepokoiłam, ale jutro mam wizytę u lekarza i zobaczymy co z tym zrobić. Miała może któraś z Was bakterie?

Ja miałam bakterie pojedyncze w polu widzenia, za to fosforany bezpostaciowe miałam liczne, ale lekarz stwierdził, że jest wszystko OK, a to było pod koniec lutego. W przyszłym tygodniu robię kolejne, w tym glukozę 50. Nie wiecie ile się czeka na wynik? Będę musiała przedzwonić do laboratorium, bo nie wiem czy z wynikami zdążę do wizyty.

maluszek ja to już 9 przekroczyłam a mam 23 tydzień, czyli trzy tygodnie przed Tobą! To jak w książce podają, że teraz się tyje ok. 0,5 kg na tydzień, a ja zaobserwowałam, że u mnie przybywa 1 kg na tydzień, to jak będę w 26 tygodniu to będę już miała ponad 12 :-D I wcale się tym nie przejmuję. Każdy tyje inaczej.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry