reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Dzięki:)
to 4d choć myślałam, że będą jakieś bardziej wyraźne no ale badanie trwało nieco ponad 30min a lekarz nie mógł Małej uchwycić "tak jakby chciał" :)

reklama
bylam dzis u doktorka.

-cisnienie ok
-wagi nie skomentuje
-szyjka dluga i zamknieta
- macica rosnie

musze skonsultowac sie z kardiologiem ze wzgledu na dziwne 'akcje' serca. dostalam skierowanie na usg gadzinki (28.6), na toxo, na 75g glukozy, mocz, IGM, IGC.

na dzien dzisiejszy jest wszystko dobrze. nastepna wizyta 2 lipca przez te limity [ale jak cos to moge przyjsc do innej przychodni w ktorej tez doktorek przyjmuje)

Ostatnia edycja:
Jestem juz po wizycie i cóz szyjka z pessarem jakos sie trzyma ,dalej mam lezec , wyniki z krwi i moczu dobre.Glukoza zła ide do diabetologa ale gin skierował mnie do prywatnego gabinetu:baffled: bo diabetolog dla ciezarnych jest w Zabrzu a to kawałek drogi od nas, a ta diabetolog w Rybniku przyjmuje wizyta umówiona koszt 80 zł pierwsza wizyta ale ponoc glukometr mam dostac i cos tam... wizyta u niej 6.06 bo teraz na urlopie jest a teraz do wizyty kazała mi odstawic cukier i słodycze reszta diety narazie bez zmian...acha i co do łozyska to ok 30-32 tyg bedzie usg i wtedy zobaczymy czy sie podniosło czy nie...
A co do wagi to od ostatniej wizyty jeszcze schudłam 0,5 kg ..czyli na minusie -3,5:-p:-D

Ostatnia edycja:
Fasolka35 - super, że dzidzia ok, co do dietkowania to wyjdzie Ci to tylko na plus. Z tego co wiem to jeszcze owoców typu winogrono nie powinno się jeść, ale to pewnie wyeliminowane na początku. Glukometry teraz kobiety w ciąży niby dostają odgórnie, czy to NFZ czy prywatnie, nie wiem tylko jak to w praktyce idzie. No i odpoczywaj i nie stresuj się niepotrzebnie duperelami. ;-)

MARTA_O_89 28 maja godz.10:40

FASOLKA 28 maja godz:9:00

MALUSZEK 28 maja godz.15:00

kciuki zaciśnięte

Fasolciu cieszę się, ze ok trzymaj się dzielnie i nie daj sie:)
to nie fair, że Ty chudniesz nooooo nie zgadzam się z tym...
:-D

Martusia
gratuluję wizyty no jak otworzyłam lipiec to już wskoczyłaś:):) ja przez limity mam wizytę na NFZ na 30 lipca umawiana 30 stycznia

MARTA_O_89 28 maja godz.10:40

FASOLKA 28 maja godz:9:00

MALUSZEK 28 maja godz.15:00

kciuki zaciśnięte

Fasolciu cieszę się, ze ok trzymaj się dzielnie i nie daj sie:)
to nie fair, że Ty chudniesz nooooo nie zgadzam się z tym...

Martusia
gratuluję wizyty no jak otworzyłam lipiec to już wskoczyłaś:):) ja przez limity mam wizytę na NFZ na 30 lipca umawiana 30 stycznia

no wlasnie, limity... na szczescie ta druga przychodnia niedaleko 10 min na piechotke no w moim tempie to 20 min :p. &&&& za reszte mamus :)

Martusia u mnie to jedyna przychodnia, gdzie moja gin przyjmuje na nfz wiec chodzę do niej prywatnie, ale i tak koszt wizyty to 100 zł z usg więc strasznie nie jest... a wszystkie badania robię z prywatnego ubezpieczenia więc nie ma źle...ale już na kolejną wizytę na NFZ się nie załapię chyba, ze poporodową :-D

reklama
Szysza super fotki ;)

*Martusia* to super, że wszystko ok ;) a co do serducha to będziemy się obie konsultować, ja mam badania u kardiologa 31.05 i wizytę 4.06

Fasolka Ty chudzielcu, oddam Ci parę moich kilogramów na plusie. Leż grzecznie i na pewno będzie wszystko ok ;)
Odpoczywaj, nie stresuj się, bo potem to już nie będzie tak dobrze :)))

Pajkaa moja nigdzie na nfz nie przyjmuje :( nieestety...

Do góry