reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

reklama
My już po :-) Synek rośnie i odpowiada już 24 tygodniowi,więc bardzo szybko nadrabia. Leży sobie w poprzek- głowa z prawej,a nóżki z lewej strony. Była ze mną siostra i splakala się jak bóbr ;)
trzymam kciuki za pozostałe wizytujace.

Marta szybko Ci zleci, nawet nie zauważysz. Ja też mam 7.05 połówkowe, więc będziemy razem się wspierać :)

Bunny pewnie, że babcia czuwa nad wnukiem. Teraz to cały czas masz ochronę gwarantowaną. Cieszę się, że u Ciebie dzidzia jest zdrowa. Gratuluję synusia!!! Dominik - ładne imię ;)

Kasieq ja mam 100mg x2 póki co bo wyniki trochę mi się polepszyły, ale i tak są poniżej normy. Pij dużo, pij...

Merlin ja idę tam gdzie mój lekarz prowadzący :)

Polisia moje miało na ostatniej wizycie 350 g

Gorgusia no to super. Nie dziwię się, że Twoja siostra się popłakała - to takie wzruszające patrzeć na usg.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Ja właśnie wróciłam z połówkowego - CHŁOPAK :-D I nadrobił do faktycznego wieku z daty ostatniej miesiączki, więc zrobiłam dodatkowy suwaczek ;-) Jedyne co jest nie tak, to położenie - pośladkowe. I niskie łożysko, ale nie przodujące. Czyli źle, czy nie najgorzej??
Gratuluję pozostałym mamusiom z dobrymi wieściami i trzymam kciuki za resztę :-)

do_ti ja wtedy będę chyba w 18tc więc pewnie dopiero dostanę skierownie na usg ;/ a tak już bym chciała zobaczyć małe chociaż na monitorze bo teraz nawet usg nie dają do ręki...

Witam się przy popołudniowej kawce:) Głowa boli od rana, chyba przez niskie ciśnienie liczę, że kawa pomoże:)

Gorgusia gratuluje udanej wizyty, duży i silny chłopak, tak powinno być:) moja córeczka w poniedziałek 330g idealnie do wieku ciąży nigdzie się nie spieszy, na razie... hehehe. Zobaczymy co będzie później, teraz maluszki będę przybierać ponad 100g na tydzień:szok: żeby do porodu było przynajmniej 2,5kg
Bunny babcia na pewno czuwa nad Tobą i maluszkiem:-) Śliczne imię Dominik! Jak byłam w 2 miesiącu ciąży zmarła moja babcia. Postanowiłam wtedy że jak będę miała córeczkę dam jej na imię po niej Helena. Po rozmowach z moim M którego zmarła babcia też tak miała na imię, podjęliśmy decyzje, że będzie Lena. Bardziej pasuje do nazwiska i po angielsku brzmi tak samo i jeszcze to moje drugie imię:)
Merlin ja rodzę w Dublinie w Irlandii. Szpital musiałam wybrać już na początku, ciąży przed 12 tyg. bo wizyty mam na zmianę w szpitali i u lekarza rodzinnego co 4 tyg.
Marudka gratuluje wizyty i syneczka:) U mnie to samo, mała pośladkowo i mi daje popalić jak się wierci, łożysko na przedniej ścianie nisko ale w porządki. Nie martw się. Jak lekarz nic nie mówił to jest dobrze.
Mantezowa, Ayni trzymam kciuki&&&&&&&&&& za same dobre wieści:)

Miłego dzionka:)

Marudka nie ma się co martwić. Musisz o siebie dbać i nie przemęczać się. Gratuluję synusia.

No jednak chłopaczki górą póki co :)

Marta wiem wiem, że chciałabyś. Najchętniej chodziłybyśmy na usg raz na tydzień :))))))))))

Ja już po wizycie, tak jak pisałam rano pan doktor nie sprawdził jaka płeć ale zrobił króciutkie badanko usg żeby sprawdzić jak tam moje łozysko. Wszystko ok łozysko sie podnioslo i jest wysoko nie ma sladu po tamtym krwawieniu przez które wylądowalam w szpitalu. Serduszko maluszka bije głosno i szybciutko ale odwrócony byl do mnie tyłem i zobaczyc mogłam tylko tyłeczek. Nastepna wizyta 18 maja, mam przyjść z mężem i wtedy gin zrobi szczegółowe pomiary no i w końcu powie jaka płeć dzidzi. Na nastepna wizyte mam juz zrobic obciążenie glukoza i standardowe badanka mocz krew Hbs

reklama
Kasia ja byłam w 40 tygodniu jak moja babcia umarła (ta co wczoraj rocznica była). Na imie miała Józefa i nawet przez myśl mi nie przeszło by młodemu dać na imie jozek bo juz oczami wyobraźni widziałam jak młody gania mnie z widłami za takie imie:-D.
Mój teściu jest wielkim przeciwnikiem nadawania imion po kimś. Teściu miał 5 synów jeden z nich miał imie po nim niestety zginał tragicznie w wielu 20 lat a teściu uważa ze to przez to ze miał jego imie. Wiem głupie ale jak to starszy człowiek nie idzie mu przetłumaczyc no i on teraz pilnuje by po nikim nie nadwac imion. Jeszcze trochę i imiona sie skończą.

Mentenoza gratuluje udanej wizyty. Na następnej wizycie sie dowiesz to tylko jeszcze kilka tygodni no i trzymam kciuki za chłopca

Doti a niech babcia Dominka pilnuje będę jej za to wdzięczna.

Dziewczyny przypomnijcie mi jak to jest z ta glukoza. To badanie robi sie na głodniaka?

Do góry