reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

no taki mam plan ,na początek trochę legalnie ODPOCZAC ,poleżeć ,pooglądać seriale które zaniedbałam dawno temu . Później zająć się porządkami na które wiecznie nie było czasu , a później właśnie zająć się czytaniem książek . Wiadomo w między czasie jakieś gotowanko dobrego jedzenia bo strasznie mi tego brakuje , lubię bardzo gotować ale przez system pracy 8-16 a później 7-15 i 9-17 totalnie nie miałam na to ochoty i gotowałam wszystko to co się szybko robi żeby szybko zjeść . Dziękuję za podpowiedź co z tymi plecami , myślę że za jakiś czas jak nie minie tylko dalej będzie tak samo to poszukam jakiegoś fizjoterapeuty
Ja właśnie też planuje gotować to na co dawno nie miałam czasu, dzisiaj jadę z dzieckiem do dentysty, pomiędzy wstąpię do sklepu po tajskie rzeczy i wjedzie w tym tygodniu tom yam i pad thai. Coś będę piekła, może paczki upieke na czwartek więc muszę składniki kupić. A 15.30 mam wizytę u lekarki że mną żeby przepisała co się da u nich a resztę sama zapłacę do gin. Muszę posprawdzać krew, miałam zamiar robić zaraz przed wizytą, może jednak lepiej wcześniej bo gdyby coś wyszło nie tak to przyspieszę wizytę.
Możesz wywołać zdjęcia które zalegają kilka lat, u mnie jestem chyba 3 lata do tyłu... a co wywołałam 3 lata temu mam w pudełku pasuje powkładać do albumów.

reklama
Ja właśnie też planuje gotować to na co dawno nie miałam czasu, dzisiaj jadę z dzieckiem do dentysty, pomiędzy wstąpię do sklepu po tajskie rzeczy i wjedzie w tym tygodniu tom yam i pad thai. Coś będę piekła, może paczki upieke na czwartek więc muszę składniki kupić. A 15.30 mam wizytę u lekarki że mną żeby przepisała co się da u nich a resztę sama zapłacę do gin. Muszę posprawdzać krew, miałam zamiar robić zaraz przed wizytą, może jednak lepiej wcześniej bo gdyby coś wyszło nie tak to przyspieszę wizytę.
Możesz wywołać zdjęcia które zalegają kilka lat, u mnie jestem chyba 3 lata do tyłu... a co wywołałam 3 lata temu mam w pudełku pasuje powkładać do albumów.
ja mam w planach robić faworki na czwartek ,jakoś tak na paczki nie mam ochoty chociaż kto wie co mnie podkusi haha 😅

zdjęcia też dobry pomysł ,bo my zaraz będziemy 2 rocznicę ślubu mieli i dalej nie mam zdjęć tylko na pendrive a był plan wywołać na płótnie i powiesić w salonie . Teraz będzie więcej czasu na ogarnięcie takich rzeczy haha 😅 o ile lekarka da mi dzisiaj L4

zdjęcia też dobry pomysł ,bo my zaraz będziemy 2 rocznicę ślubu mieli i dalej nie mam zdjęć tylko na pendrive a był plan wywołać na płótnie i powiesić w salonie . Teraz będzie więcej czasu na ogarnięcie takich rzeczy haha 😅 o ile lekarka da mi dzisiaj L4
No widzisz i już jest, mnóstwo rzeczy się takich znajdzie.

Ja byłam na L4 od stycznia do czerwca i przeleciało nie wiem kiedy, cudowny czas to był, czytałam książki, gotowałam sobie, jeździłam na siłownię itd, teraz jednak przy dziecku już jest inaczej, nie mówię że źle, ale ciężko jest tak odpocząć albo porządnie posprzątać czy ugotować coś porządnego a nie na szybko :D

Ja byłam na L4 od stycznia do czerwca i przeleciało nie wiem kiedy, cudowny czas to był, czytałam książki, gotowałam sobie, jeździłam na siłownię itd, teraz jednak przy dziecku już jest inaczej, nie mówię że źle, ale ciężko jest tak odpocząć albo porządnie posprzątać czy ugotować coś porządnego a nie na szybko :D
Powiedzmy to wprost - z dzieckiem to już żaden wypoczynek 😅.

mówisz że to aż tak szybko leci ? Nie zdążę odpocząć i już będzie dzidzia ? 🥰

Ja zauważyłam że jak nie poleżę w dzień to zaczynają się bóle od 16... wystarczy się chwilę położyć i przechodzi. @Lunaa09 dobrze powiedziała trzeba soe cieszyć i pozytywnie myśleć. Negatywne myślenie nie sprzyja ciąży:) musi być dobrze wiosna się zbliża będzie super ;) już się nie mogę doczekać aż będę coś robić w ogródku... takie hobby po 30 ;p już mojemu powiedziałam że do mojej mini szklarni będzie musiał ziemi mi kupić i on musi wysypać bo nie mogę dźwigać...
Fajne, ja też lubię ogrodnictwo, kwiaty.
A z nowych zajęć zapisałam się na zajęcia yogi w ciąży. Prenatal yoga.

reklama
mówisz że to aż tak szybko leci ? Nie zdążę odpocząć i już będzie dzidzia ? 🥰
Dosłownie :D jeszcze jak się zaczniesz rozglądać za wyprawka, czytać jakieś poradniki dla rodziców, pójdziesz do szkoły rodzenia to pstryk i jest dziecko :D jak chodziłam do pracy to mi się dłużyło xD

Do góry