reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt. Cieszę sie,że u Was i Waszych maleństw wszystko w porządku.
Ja proszę o kciuki jutro o 14.00. Denerwuje sie strasznie...

reklama
Byłam wczoraj na wizycie. Odsiedziałam w kolejce 3 h. Ale warto było. Wszystko jest ok. Z usg dziecko większe niż z obleczeń. Widzieliśmy go w 3d. Na dzień dzisiejszy między nogami nic się nie pokazuje , ale lekarz mówi, że to za wcześnie. Łożysko nadal przodujące , ale przesuwa się powoli ku górze. Mam nadal leżeć i pokazać się za 2 tygodnie.

Gratuluje udanych wizyt wszystkim !!! i trzymam &&&&&&&& za wszystkie przyszle wizyty...
Alebur-
moze zaniedlugo sie dowiesz co w Tobie siedzi :-) ,ja tez jeszcze nie wiem ...
Gorgusia - trzymam kciuki &&&& :-)

Byłam wczoraj na wizycie. Odsiedziałam w kolejce 3 h. Ale warto było. Wszystko jest ok. Z usg dziecko większe niż z obleczeń. Widzieliśmy go w 3d. Na dzień dzisiejszy między nogami nic się nie pokazuje , ale lekarz mówi, że to za wcześnie. Łożysko nadal przodujące , ale przesuwa się powoli ku górze. Mam nadal leżeć i pokazać się za 2 tygodnie.

To super że wszystko dobrze u mnie podopbna sytuacja z tym łozyskiem i tez się podnosi

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:-)

Hej dziewczynki, ja już po wizycie. Bardzo się stresowałam, czy wszystko będzie ok, ale na szczęście jest bardzo dobrze! Dzidziuś ma już 11,5 cm, wszystkie inne wymiary też w normie. Dzidzia się ładnie rusza w brzuszku, choć ja nadal tego nie czuję. I nawet widziałam na ekranie piękną rączkę z 5 paluszkami! :) super uczucie. Płeć wstępnie jest określona- DZIEWCZYNKA :D Ale lekarz nie kazał się jeszcze na 100% nastawiać, bo to może się zmienić. Najważniejsze jest dla mnie to, że ładnie się rozwija.
Ja od początku ciąży miałam tak naprawdę 4 wizyty jak do tej pory i z wszystkich jestem zadowolona pod każdym względem. Pierwsze dwie to były USG dopochwowe (6 tc i 12 tc) potem awaryjna, nieplanowana wizyta z powodu plamień, też usg no a wczoraj, czyli w 16 tc usg już przez brzuch. Za każdym razem dostaję pełną informację i zdjęcia :D Płacę prywatnie 100 za wizytę, ale nie za każdą. Lekarz odpowiada na wszystkie pytania i rozwiewa wszelkie wątpliwości, uspokaja mnie zawsze. To bardzo ważne dla mnie. Przez całą ciążę miałam jak na razie tylko raz badanie krwi (toksoplazmoza, morfologia, glukoza) i moczu. A że wyniki były OK, to do tej pory lekarz nie zlecał kolejnych. Dopiero na następnej wizycie będę miała jakieś skierowanie. następna wizyta 10 maja, więc poproszę o wpisanie na listę :)

Dziewczyny, a co to jest usg połówkowe i czym się ono różni od pozostałych usg? Czy to chodzi to, że przypada na półmetek ciąży i robi się wtedy jakieś ważne pomiary?

alebur fajnie ze wszystko dobrze i że łożysko ładnie się unosi:tak:
jaśminum ciesze sie ze u Ciebie i córeczki wszystko gites:-)
Dziewczynki prosze sie nie denedrwowac,kciukasy zacisniete za wizyty napewno wszystko bedzie dobrze:tak:

Ostatnia edycja:
gratuluje udanej wizyty:) na usg połówkowym lekarz dokładnie sprawdza maluszka czy prawidłowo się rozwija, są np sprawdzane wszystkie narządy, mózg itd., szczegółowe informację można znaleźć w gogle;) a nazwa pochodzi od tego że robi się je w połowie ciąży:)

Ja właśnie wybieram się na wizytę ale do... stomatologa:( kupa stresu a zero radości nie to co u ginekologa;)

reklama
Gorgusia, Ansure trzymam kciuki za Wasze wizyty. Odezwijcie się jak najszybciej. Powodzenia!
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry