reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Demetrios- ja jak odebrałam wyniki to panikowałam, bo dużo miałam takich za dużo i za mało, a lekarz przepisał lek na drogi moczowe, witaminy i nie wszczynał alarmu :) Poczekaj na wizytę i interpretację lekarza, bo w ciąży te normy mogą się mocno zmieniać.
Alebur- całe szczęście,że wszystko jest w porządku. Nie denerwuj się tak mocno. Nie można!

Gratuluję udanych wizyt!
Trzymam kciuki za kolejne!

PS. Wybaczcie,że nie każdemu odpowiadam, ale tylko przejrzałam co dziś naskrobałyście bo sporo tego.

reklama
Alebur dobrze, ze wszystko ok mozesz brac magnez z wit. B6 i nospe w takich przypadkach jak po tym nie przejdzie tzn ze to są normalne skurcze jak przejdzie to rozciąga sie macica...mknie zawsze tłumaczykli, ze bóli porodowych wyciszyć nospą sie nie da... i to byla racja:d

po co określać kilka razy grupę krwii, to chyba tylko w przypadku zgubienia wyników) :/

100% grupe krwi, zeby potwierdzic bada sie dwa razy. w szwajcarii karte dostaje sie standardowo. najpierw dostalam taka tymczasowa z zaznaczona informacja, ze tylko raz a jak kiedys pozniej znow badalam krew, to przy okazji wzieli tez do grupy i wydali nowa karte juz 100-procentowa. Nie chodzi o zgubienie wynikow :)

demetrios - ja mialam anemie nie w ciazy i tabletki zelazowe na mnie nie dzialaly - tzn dzialaly tak, ze 3h po pierwszej mialam straszna biegunke, wymioty, problemy z utrzymaniem rownowagi i inne cuda iposzlam pod kroplowke na pol godziny. moze, skoro wymiotujesz, tez powinnas?
cos bylo kiedys, ze jak sie wymiotuje pol godziny po wzieciu tabletki, to tak jakby sie jej nie wzielo wcale - ale pewna nie jestem.

100% grupe krwi, zeby potwierdzic bada sie dwa razy. w szwajcarii karte dostaje sie standardowo. najpierw dostalam taka tymczasowa z zaznaczona informacja, ze tylko raz a jak kiedys pozniej znow badalam krew, to przy okazji wzieli tez do grupy i wydali nowa karte juz 100-procentowa. Nie chodzi o zgubienie wynikow :)

demetrios - ja mialam anemie nie w ciazy i tabletki zelazowe na mnie nie dzialaly - tzn dzialaly tak, ze 3h po pierwszej mialam straszna biegunke, wymioty, problemy z utrzymaniem rownowagi i inne cuda iposzlam pod kroplowke na pol godziny. moze, skoro wymiotujesz, tez powinnas?
cos bylo kiedys, ze jak sie wymiotuje pol godziny po wzieciu tabletki, to tak jakby sie jej nie wzielo wcale - ale pewna nie jestem.
tak samo tu jest z dziecmi(co do doroslych to nie wiem). tomi ma wpisana grupe krwi olowkiem, bo drugiego badania nie mial, tyle co po porodzie. wiec zeby miec wiarygodnie okreslona, musiala bym mu zbadac jeszcze raz.

Cheloł...
Jedzie do mnie kurier z detektorem tętna, za godzinkę będzie, prawda że znajdę tętno dzidzi, prawda???:confused:

Ostatnia edycja:
Kasia, weszłam tylko żeby Ci napisać, że ja wczoraj otrzymałam mój detektor...nic nie znalazłam, zdenerwowałam się i rzuciłam w kąt. Ale pomyślałam sobie, że spróbuję raz jeszcze...I chyba udało się, ale nie mam pewności, czy to nie był mój? Przyłożyłam zaraz do serca i chociaż mi też serce waliło jak szalone, zaraz od nowa odszukałam tamto miejsce i słyszałam trochę szybsze bicie. Nie chcę nadużywać tego detektora, chcę góra raz w tygodniu, albo w jakimś wyjątkowym wypadku, ale chciałam Cię uprzedzić, że niekoniecznie musi się udać, co nie będzie znaczyło nic złego. 3mam kciuki:)

Ja też mam obnizoną HGB i inne, podobno w ciazy tak się zdaza, bo krew sie rozrzedza (lekarz tak mi powiedział), narazie nic nie przepisał oprócz prenartalu, a dzisiaj zrobiłam morfologie i w srodę zobaczymy czy sie nie pogorsztło i czy nie trzeba żelaza zacząć brać. Mówił mi też ze parametry krwi obnizają się fizjologicznie i jeżeli nie ma skrajnej anemii to nie szkodzi to ani dziecku ani mamie.

Dziewczyny dziękuje za informacje. Dziś na wizycie ginka na wyniki rzuci fachowym okiem i zobaczymy co postanowi.

Pok ja właśnie na wymioty zrzucam winę, że tabletki mi nie pomogły. Od kilku dni jest lepiej i nie wymiotuję, ale to pewnie za krótki czas żeby zadziałały.

Alebur cieszę się, że wszystko jest w porządku.

Polisia gratuluję udanej wizyty.

Pajkaa masz rację - bez względu czy ginka mi zleci posiew czy nie to sobie go zrobię.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry