reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

wydaje mi sie, ze moglo mu chodzic o... jak to po polsku bedzie? test podwojny - od 15/16 tyg sie robi.
a jeszcze mam na tych moich informacjach fracuskich test anatomii plodu okolo 20 tygodnia.

reklama
też słyszałam tylko o dwóch usg genetycznych.
ja miałam usg genetyczne 12/13 tydz, teraz idę na wizytę do gin 16/17 tydzień ciąży to nawet mówiła, że nie musimy usg robić, no ale potem ustaliłyśmy wspólnie że zrobimy szybkie podejrzenie-może płeć uda się ustalić, a kolejne duże usg genetyczne to za następny miesiąc mam mieć...
więc nie wiem o co chodzi :/

dziewczyny ja kojarze cos o 3badaniach genetycznych z tym ze jedno 11/13 drugie 20/22 a trzecie cos ponad 30tc ale ze w 16 to jeszcze nigdy nie slyszalam !!??!! nam gin (był ordynatorem odziału i jest dr nauk med ) powiedzial ze jak chcemy to mozemy przyjsc w 17tc na podglad płci! ale nie na genetyczne i jak wytrzymam to pojdziemy dopiero w 20tyg na genetyczne i na płeć :)

Dziewczyny byłam odebrać wyniki krwi i moczu i w porównaniu z poprzednimi są dużo gorsze.
W moczu dalej liczne bakterie.
A krew - szkoda gadać.
Jak się starałam nie stresować przed jutrzejszym USG genetycznym, tak te wyniki zestresowały mnie okrutnie. :(((

Gratuluje udanych wizyt :-D Ja jestem 6 dni po ostatnim i już nie mogę doczekać się następnego, a to dopiero po świętach wielkanocnych:/

demetrios a jak pobierasz mocz do badania, ja gdzies wyczytalam, ze mocz musi byc z nocy, trzeba wpierw sie podmyc i w przypadku wystepowania jakiegokolwiek sluzu z pochwy przylozyc tam wacik, zeby nic sie nie dostalo do probowki i trzeba pobrac srodkowy strumien moczu

Martusia dokładnie tak "pobieram" ten mocz. Jest z nocy, środkowy strumień, no i po podmyciu.

Maja ostatnio jak byłam na wizycie to miałam na morfologi tylko dwa te czynniki poniżej normy, a ginka już mi anemię zdiagnozowała. Teraz aż pięć czynników mam niezgodnych z normą (cztery poniżej a jeden powyżej normy).

Dostałam od ginki tabletki na anemie i na mocz ale, że dużo wymiotowałam to generalnie nie miały czasu działać.

reklama
A ja właśnie wyskoczyłam z 4 dyszek na określenie grupy krwi. Mój mąż też robił więc już osiem. Dobrze, że pozostałe, toksoplazmoza, tarczyca itp. miałam na nfz w szpitalu. Swoją drogą zrobiliśmy badania w prywatnej klinice, w miłej atmosferze, szybko, bez czekania na pobranie. Cud miód. A w prywatnej bo jak pojechaliśmy do laboratorium przy państwowej przychodni/szpitalu chcieli za określenie grupy więcej, 45 zł jak jednorazowo, 60zł jak z kartą ważną całe życie i przyjść rano (po co określać kilka razy grupę krwii, to chyba tylko w przypadku zgubienia wyników) :/ wiem, że teraz wszystkie laboratoria są prywatne ale kurcze, masakra jakaś aby za samą grupę krwii tyle przy państwowych przychodniach itd. brać.

Aha, dodam, że mi powiedzieli, że mam niskie ciśnienie, krew strasznie wolno leciała (?):crazy:

Do góry