reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki intymnie...

reklama
A u mnie teraz miesiąc abstynencji.:-( Ale jak mój M wróci to jak wszystko będzie ok to poszalejemy. Dzisiaj mi wysłał zdjęcie w mundurze no i jak ja mam się skupić. :-D

U mnie też na razie abstynencja bo gin przypisał mi globulki. Mam wielką ochotę a tu mi nie można, masakra jakaś ,ale dam radę:tak:.

Dziewczyny czy któraś z Was wie może do którego tygodnia można uprawiać seks? Na stronach czytam, że 6 tygodni przed porodem trzeba się wstrzymać. Ale to trochę dziwne dla mnie, skoro ciąża przebiega bez najmniejszych komplikacji to czy jest taka potrzeba? Czy któraś z Was może pytała o to lekarza i ma informacje z pierwszej ręki?

Jak niby nie ma przeciwwskazań od lekarza to słyszałam że można do końca. Seks niby dobrze wpływa na szyjkę macicy, taki przyjemny masaż. Jak będziesz u lekarza to możesz spytać.

Znalazłam takie coś:
" Po 36. tygodniu ciąży współżycie jest zalecane, aby wyindukować skurcze macicy, które lepiej przygotują szyjkę do porodu. Wtedy można też kochać się bez prezerwatywy, bo prostaglandyny zawarte w nasieniu służą do zmiękczenia i lepszego przygotowania szyjki do porodu."

ohh znalazlam ten temat :( i jakos mnie zdolowal .... :p my nie mozemy prawie od poczatku ciazy, bo najpierw mialam ryzyko i krwawienia , chwila spokoju i pieszczoszek ;) a pozniej znowu skrocona szyjka i tak az do teraz i lekarz dal nam calkowity zakaz jak to powiedzial doslownie 'no sex' :/ zazdroszcze wszystkim mamuska, ktore moga :p :(((
To na prawde trudne, zwlaszcza pewnie dla mojego mezusia :/ ale coz zrobic, zdrowie maluszka jest dla nas najwazniejsze a abstynecja mam nadzieje, jeszcze tylko nas zblizy :) dobrej nocki ;-)

U mnie też na razie abstynencja bo gin przypisał mi globulki. Mam wielką ochotę a tu mi nie można, masakra jakaś ,ale dam radę:tak:.

Ja tez teraz na infekcje mam globulki i napisane jest na ulotce ze z seksu nici jak je przyjmuje.... zreszta mimo mojego dobrego samopoczucia nie przytulamy sie za czesto bo maz sie boi... a ze cos sie Majuni stanie a ze skurcze beda, naczytal sie niewiadomo co i teraz ja mam ochote a on mi mowi "niet" .... no cholera jasna! :D Zeby trzeba bylo meza do przytulanek przekonywac to juz jest chyba nienormalne... ale chcice mam jak niewyzyta nastolatka :D

reklama
Mononoke ja tak miałam w 1-szej ciąży. Mi się chciało, P się bał..i było od wielkiego święta. Teraz już się nie boi..ale mi się nie chce..

Do góry